SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGMaine incepe "Ultra Trail Fagaras 2013 "

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

incet, incet, cursele de alergare montana isi gasesc tot mai multi adepti si la noi in tara, Masivul Fagaras fiind una din zonele preferate de organizatorii acestui gen de competitii, probabil datorita frumusetii salbatice a acestuia, dar si pentru ca aici se afla unele dintre cele mai importante varfuri din Carpatii Romaniei. Daca in urma cu aproximativ trei saptamani aici s-a desfasurat deja o importanta competitie de acest fel, sportivii montaniarzi sunt asteptati din nou pe " acoperisul tarii " pentru a participa la o noua intrecere.

Dupa un prim pas reusit in 2012, organizatorii " Ultra Trail Fagaras " se afla in fata unei noi editii a competitiei. Singura cursa de alergare montana in etape ce se organizeaza in Romania programeaza si pentru acest an o etapa prolog la Avrig, urmata de alte doua etape de munte intr-una din cele mai grandioase zone montane ale Carpatilor.

Etapa prolog - 5 km pe un traseu ce parcurge o mare parte a orasului Avrig si gradina Palatului Brukenthal, va avea startul vineri, 6 septembrie, ora 17, in Piata " Gheorghe Lazar " din centrul orasului Avrig.

Cea de-a doua etapa, cu punct de plecare tot pe teritoriul orasului Avrig (Cabana Ghiocelul), se va desfasura sambata, 7 septembrie, incepand cu ora 7, pe traseul Cabana Barcaciu - Cabana Negoiu - varful Negoiu - lacul Caltun - Balea Lac - Capra - Conacul Ursului (judetul Arges - Transfagarasan, km 104). Lungimea celei de-a doua etape este de 25 - 40 km, cu 2500 - 3500 metri diferenta de nivel pozitiva si 1500 - 2600 metri diferenta de nivel negativa.

Duminica se va desfasura etapa a III-a a concursului, traseul pregatit de organizatori fiind cuprins intre Conacul Ursului (judetul Arges) - Fereastra Zmeilor - saua Podragu - piramida Vistea Moldoveanu - Fereastra Mare a Sambetei - Manastirea Sambata (judetul Brasov). Ultima etapa are o lungime de 30 - 40 km, cu 2.000 - 2.500 metri diferenta de nivel pozitiva si 2.000 - 3.000 metri diferenta de nivel negativa.

Concurentii au posibilitatea de a participa la toate cele trei etape (UTF 3) sau doar la cursa UTF 1 (etapa de sambata, intre Cabana Ghiocelul si Conacul Ursului).

Competitia este structurata pe categorii - feminin, mixt, masculin, master (suma v]rstelor celor doi coechipieri este peste 80 ani), categoria special[ (pentru membrii Salvamont, ISU, Jandarmeria, Politia).

" Ultra Trail Fagaras " reuneste participanti cu experienta din toate colturile tarii si de peste hotare, atrasi de ideea de a descoperi salbaticia si grandoarea Muntilor Fagaras.

Din 6 in 8 septembrie, a doua provocare UTF ne asteapta!

Concurentii au un record de batut in cursa de trei etape (11 ore, 53 minute si 5 secunde), stabilit de echipa Sponser Team, formata din zarnestenii Silviu Manea si Ionut Galiteanu!

La start va fi prezent, in calitate de invitat, si legenda ciclismului romanesc, Ovidiu <> Oprea. Avrigean din nastere, multiplu campion national si balcanic, Tudi este primul ciclist roman participant la Jocurile Olimpice ", ne-a spus Lucian Clinciu, principalul organizator al competitiei.

Concursul "ULTRA Trail Fagaras " face parte din seria de activitati "CarpathianMan® "(structura ce are o bogata experient[ in organizarea competitiilor montane ce includ alergarea montana, mountainbike-ul, schi alpinismul etc) si este deschis persoanelor ce cred intr-o viata activa, inconjurat[ de aventur[, ce asteapt[ o sansa de a se cunoaste cat mai bine, de a-si atinge si poate depasi, limitele fizice si psihice. Prin competitiile gen "CarpathianMan® " se promoveaza, la nivel national si international, sportul outdoor si activitatile in natura, frumusetea naturala a Muntilor Carpati si protejarea lor, precum si traditiile si obiceiurile din localit[tile si asezarile de munte.
de Dan Francu


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 05 septembrie 2013


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 19 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter