SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGMamele care nu se pot interna alaturi de copiii lor cer un nou spital de Pediatrie

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »


Cele peste o mie de mame din Sibiu care au semnat petitia on-line, solicitand spitalizare alaturi de copiii lor la Spitalul de Pediatrie din oras, au anuntat luni, printr-un comunicat de presa, ca sunt hotarate sa continue demersurile pentru a rezolva problema lipsei de paturi pentru apartinatori sau pentru constructia unui spital nou.

"Demersurile noastre vor continua, in vederea obtinerii rezolvarii complete si pe termen lung a problemelor prezentate in scrisoarea deschisa.

Salutam pe aceasta cale, sprijinul de care comunitatea mamelor s-a bucurat din partea Asociatiei Nationale pentru Protectia Pacientului si a Asociatiei Mame pentru Mame", se arata in comunicat remis Agerpres.

Un numar de 20 de reprezentante a mamelor nemultumite au decis sambata, in timpul intalnirii avute cu medicii de la Pediatrie, ca ii vor sustine pentru construirea in municipiu, a unui spital nou, in care sa incapa atat copiii bolnavi, cat si mamele acestora, care sa le fie alaturi pe durata spitalizarii.

"S-a discutat si hotarat unanim ca un spital nou de Pediatrie pentru o comunitate cum e Sibiul este imperios necesar si ca vom sustine aceasta initiativa. (...) Dorim sa precizam ca petitia si demersurile noastre nu au urmarit denigrarea corpului medical al Spitalului de Pediatrie. Suntem constiente de eforturile sustinute ale administratiei locale din ultimii ani pentru dezvoltarea acestei institutii, dar si de limitele impuse de spatiul impropriu in care spitalul este gazduit", sunt de parere mamele nemultumite.

Deocamdata, conducerea Spitalului de Pediatrie a luat in calcul ca invite in Consiliul de Administratie, un reprezentant al mamelor din Sibiu, constituite intr-o asociatie. Mamele solicita atat prezenta lor alaturi de copii, dar si interzicerea legarii copiilor de pat, practica inca intalnita, conform acestora, in spitalul sibian. Mamele au cerut conducerii Pediatriei, sa le accepte in continuare donatiile de haine si jucarii.

Dupa protestul lansat pe Internet al mamelor care nu pot fi internate alaturi de copiii lor, deputatul PDL, Raluca Turcan a anuntat ca se solidarizeaza cu acestea si va transmite un memoriu la Ministerul Sanatatii urmand sa depuna o interpelare in Parlament pentru a ajuta la constientizarea problemei si a identifica solutii pentru rezolvarea ei.

Conducerea Spitalului de Pediatrie din Sibiu a reactionat, zilele trecute, la initiativa mamelor, afirmand, intr-un comunicat transmis presei, ca este "justificata" petitia acestora si ca va analiza posibilitatea suplimentarii cu paturi destinate apartinatorilor.

Spitalul de Pediatrie a mai anuntat ca va beneficia in acest an de sprijinul Primariei, cu ajutorul careia va face investitii pentru suplimentarea paturilor pentru apartinatori, prin extinderea de spatii.

Singurul spital pentru copii din Municipiul Sibiu poate interna doar o treime din mamele ale caror copii se afla la tratament, conform datelor statistice din anul 2011.

"In cursul anului 2011, din Spitalul Clinic de Pediatrie s-au externat 9.117 copii bolnavi si 2.680 mame insotitoare, din care 718 au beneficiat de conditii hoteliere peste standardul prevazut de lege", se mai arata in comunicatul Spitalului de Pediatrie.

Asociatia Nationala pentru Protectia Pacientilor a anuntat vineri ca sustine demersul facut de Grupul de initiativa al mamicilor din Sibiu si Asociatia "Maini Unite" Sibiu privind dreptul copilului de a fi insotit pe perioada spitalizarii.

Potrivit Legii nr. 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului, "copilul nu poate fi separat de parintii sai sau de unul dintre ei, impotriva vointei acestora", a precizat organizatia.


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 07 februarie 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 25 noiembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter