SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGMamele cer internarea cu copiii. Locurile sunt limitate

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Mai multe mame din Sibiu cer, printr-o petitie semnata online, sa aiba posibilitatea de a se interna de fiecare data cu copiii lor bolnavi in Spitalul Clinic de Pediatrie.

Reprezentantii Spitalului de Pediatrie Sibiu spun ca vor studia posibilitatea de a creste numarul de paturi pentru mame, daca Directia de Sanatate si Ministerul Sanatatii vor aproba acest lucru, avand in vedere riscul de a creste infectiile interioare din spital.

Gabriel Budescu, directorul Directiei de Sanatate Publica, explica faptul ca se pot interna alaturi de copiii lor mamele cu copii pana la 3 ani, mamele care alapteaza si mamele copiilor cu dizabilitati. Ministerul Sanatatii a aprobat la Sibiu 30 de locuri pentru apartinatori, iar aceasta norma trebuie respectata.

in limita legii

"Internarile apartinatorilor copiilor bolnavi au respectat intocmai posibilitatile spitalului si mai cu seama reglementarile actuale privind circuitele specifice de spital, normativele sanitare in vigoare, precum si aprobarile Ministerului Sanatatii cu privire la aceste aspecte. in cursul anului 2011 din Spitalul Clinic de Pediatrie s-au externat 9117 copii bolnavi si 2680 mame ^nsotitoare, din care 718 au beneficiat de conditii hoteliere peste standardul prevazut de lege", declar[ reprezentantii spitalului.

Gabriel Budescu, directorul Directiei de Sanatate Publica, afirm[ ca potrivit contractului cu Casa de Asigurari de Sanatate, se pot interna alaturi de copiii lor mamele cu copii pana la 3 ani, mamele care alapteaza si mamele copiilor cu dizabilitati. Ministerul Sanatatii a aprobat la Sibiu 30 de locuri pentru apartinatori, iar aceasta norma trebuie respectata, explica Budescu, care spune ca spre exemplu acum exist[ inca paturi libere pentru mamele care vor sa ramana in spital, dar in lunile decembrie, ianuarie, cand numarul afectiunilor este foarte mare sunt mai multe internari, iar acestea se pot face doar in limita locurilor disponibile.

Budescu spune insa ca, in ceea ce priveste situatia sectiei Infectioase, aici internarile copiilor alaturi de mame se fac doar in situatii exceptionale, iar cazurile sunt analizate de la o situatie la alta.

Situatie in analiza

Mamele care semneaza petitia s-au aratat nemultumite si de faptul ca pentru rezervele amenajate in spital, si care ofera conditii hoteliere, s-a instituit o taxa si consider[ ca aceasta este discriminatorie.

Directorul Directiei de Sanatate Publica spune ca aceasta situatie este fireasca, "in fiecare spital sunt rezerve clasificate, dupa niste norme, daca cineva doreste, trebuie sa plateasca anumite sume in plus". Budescu este insa de parere ca s-ar putea crea o legatura mai buna intre mame si personalul din spital, si chiar o colaborare cu asociatia mamelor.

Petitia a fost transmisa conducerii spitalului si cuprinde marturiile postate online de unele dintre mame care nu s-au putut interna cu copiii. in plus, ele acuza faptul ca mamele sunt tratate cu indiferenta, ca personalul ar avea o atitudine rece si ca nu ar informa parintii cu privire la tratamentul pe care il urmeaza copilul.

Comitetul Director al Spitalului declar[ ca a analizat astazi, in sedinta comuna cu Consiliul Medical al Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu, "cu intelegere si simt de raspundere petitia justificata prin care un grup de apartinatori (mame din Sibiu) solicita internarea tuturor mamelor ca insotitoare ale copiilor bolnavi internati in spital".

Investitii in extindere

"Ne bucuram sa stim ca Spitalul de Pediatrie din Sibiu are dotari performante si o echipa de medici extraordinari, dar laptele si dragostea de mama nu se inlocuiesc si impreuna putem sa evitam ca experienta din spital sa devina o trauma atat pentru mama, cat mai ales pentru copil", se arata in petitie.

 in ultimii trei ani, doar de la bugetul local au fost alocate 4,7 milioane lei, pentru investitii, printre care si mansardari si extinderi. in primavara, un corp al spitalului va fi mansardat pentru a crea noi spatii, inclusiv rezerve pentru mama si copil.

"Spitalul s-a preocupat si se preocupa in permanenta de asigurarea tuturor conditiilor pentru copiii bolnavi internati, inclusiv de spatiile de cazare pentru apartinatori.

Cu sprijinul administratiei locale, in ultimii ani, inclusiv in cursul acestui an, au fost si sunt aprobate si finantate investitii pentru extinderea de spatii care au in vedere si suplimentarea numarului de paturi pentru apartinatori.

Spitalul, pe termen scurt, studiaza si posibilitatea suplimentarii cu paturi destinate apartinatorilor in conditiile spatiilor existente in acest moment, este adevarat cu augmentarea riscurilor de infectii interioare de spital si contravenind reglementarilor in vigoare, daca Directia de Sanatate Publica Sibiu si Ministerul Sanatatii vor aproba aceasta masura", se arata intr-un comunicat semnat de Comitetul Director al Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu.
de Sorana Maier


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 02 februarie 2012


Poza Zilei Sibiu - Sibiu Cycling Tour 2020

Sibiu Cycling Tour 2020
~ 15 august 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 27 iulie 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 07 2020 07:25 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter