SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING,,Mandarinul miraculos` revine pe scena sibiana, alaturi de un ,,Recital de balet`

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »


Teatrul de Balet Sibiu le-a pregatit sibienilor un spectacol coupé format dintr-un ,,Recital de balet`, care va cuprinde momente coregrafice din lucrari cunoscute si din spectacolul ,,Mandarinul miraculos` in coregrafia `patriarhului baletului romanesc`, Oleg Danovski. Mandarinul prezentat la Sibiu are `o partitura speciala`, datorata celor 18 balerini care fac parte din distributie, si mai ales celor doi dansatori din rolurile principale- Laura Cristea (fata) si Stefan Mester (Mandarinul).

Un balet cu elemente de teatru-dans si pantomima

`Pe mine m-a frapat perseverenta cu care au lucrat, cu care si-au slefuit personajul, pentru ca intr-un astfel de spectacol nu inveti pur si simplu un rol, ci aduci o parte din personalitatea ta in alcatuirea persoanjului. Mandarinul vine cu o partitura speciala. Este un balet care se apropie de teatru-dans, dar este si pantomima, este ceva complex. Am fost prezenta la prima reprezentare a `Mandarinului miraculos` in Romania si pot spune ca Laura se apropie foarte mult de balerina care a fost in primul spectacol, care intruchipa ceea ce isi dorea maestrul Danovski. Iar Stefan are o muzicalitate aparte, o constructie geometrica speciala si un mister care atrage. Este exact ceea ce ar fi cautat si maestrul Oleg Danovski la balerinul dinrolul Mandarinului`, spune Stela Cocarlea, asistent coregraf al lucrarii, si una dintre primele balerine ale Companiei `Oleg Danovski" .

Stefan si Laura, dansatori ai baletului sibian, sunt debutanti in aceste roluri.

`Pentru mine acest rol e o provocare, pentru ca eu am background in baletul clasic si baletul contemporan, dar acest rol nu e nici una, nici alta. Rolul fetei din `Mandarinul miraculos` presupune readarea unor sentimente foarte puternice, care trebuie sa atinga publicul, sa-l faca sa vibreze, pentru ca nu e un rol care presupune respectarea tehnicii, este un rol care obliga la exprimarea unor sentimente si stari. Iar pentru a realiza aceasta comunicare cu pulicul ai nevoie de un partener de incredere, iar Stefan este acel partener`, povesteste Laura Cristea, care interpreteaza rolul fetei din `Mandarinul miraculos`.

Laura Cristea si Stefan Mester spun ca daca in `Spargatorul de nuci` poate dansa orice balerin, ei sunt `profund recunoscatori pentru ca au ocazia sa interpreteze un rol care nu presupune doar respecatrea tehnicii, ci mult mai mult`.

`Pentru mine rolul de mandarin este o mare provocare, pentru ca in acest rol eu trebuie sa dansez, dar in acelasi timp sa fiu inexpresiv, urmarindu-mi necontenit scopul: acela de a fi cu cea pe acre o doresc! In acelasi timp, posibilitatea de a dansa in acest rol este o mare onoare si un semn de mare incredere din partea celor care mi-au dat aceasta sansa, motiv pentru care vreau sa fiu cel mai bun Mandarin`, promite Stefan Mester.

`Mandarinul miraculos`- un spectacol de inalta tinuta

Una dintre lucrarile emblematice ale lui Oleg Danovski, `Mandarinul miraculos` continua sa incante iubitorii de balet la mai bine de o jumatate de secol de cand a fost creat.

`Eu am spus de la bun inceput ca Laura Cristea se potriveste rolului pentru ca este o balerina foarte plastica, care se preteaza foarte bine pentru rolul fetei din `Mandarinul miraculos`, iar Stefan are carisma necesara pentru rolul mandarinului, asa ca astept sa ii vad joi, in spectacol`, a declarat Florin Brandusa, cel care in urma cu trei decenii, a interpretat rolul Mandarinului, in spectacolul coregrafiat de Oleg Danovsk.

In cadrul ,,Recitalului de balet` dansatorii Teatrul de Balet Sibiu, vor prezenta lucrari binecunoscute ca: ,,La Sylphide`, ,,Corsarul`, ,, Diana si Acteon`, ,,Frumoasa din padurea adormita`, ,,Paquita`, si ,, La fille mal gardée`.

`In spectacolul de la Sibiu gasim o alta perceptie a valorilor, predomina un text propus sa se transforme in limbaj al trupului. Sunt Mandra si bucuroasa sa spun, si vorbesc in numele intregii echipe de balerini, ca totul se intampla sub bagheta directionala a celui care a dat nastere Companiei de Balet Sibiu, domnul Ovidiu Dragoman`, a mai adaugat Stela Cocarlea.

Evenimentul ,,Recital de balet si Mandarinul miraculos` va avea loc joi, 26 aprilie, de la ora 19:00, la Casa de Cultura a Sindicatelor. Pretul unui bilet este de 10 lei, cu reducere de 50% pentru elevi, studenti si pensionari. Biletele se gasesc la Casa de Cultura a Sindicatelor, intre orele 10:00 – 16:00.
de Dorina Nitu


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 25 aprilie 2012


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 10 iulie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter