SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGMare consfătuire pe tema fondurilor europene

Stiri din Sibiu: Adauga un comentariu »

Patronii de firme mici si mijlocii, reprezentantii autoritătilor locale au sansa să afle care sunt demersurile pentru obtinerea unor finantări din fonduri europene, în cadrul primului Salon Regional al Proiectelor cu Fonduri Europene, organizat de Casa Europei Eurolink, la Sibiu, între 18 si 20 aprilie.

Seminarul, unul din rarele evenimente de acest gen, organizate la Sibiu îsi propune să informeze participantii cu privire la metodele de accesare a fondurilor europene, precum si să stabilească contacte directe între factorii implicati. Spre exemplu, patronul unei firme interesate să obtină bani europeni, poate participa la sectiunea de instruire, din cadrul Salonului, unde află cum trebuie să completeze dosarul pentru obtinerea fondurilor. Experti ai ministerelor, ai organizatiilor neguvernamentale si ai firmelor de consultantă vor arăta care sunt pasii necesari pe care un patron trebuie să îi urmeze pentru a obtine banii. În plus, potrivit organizatorilor, la Salonul Regional se pot stabili contacte între patroni, administratie si firme de consultantă, bănci, astfel ca cei prezenti, interesati de accesarea fondurilor, să înceapă deja demersurile. Dezbaterea pe tema fondurilor de dezvoltare, care va avea loc la Sibiu, îsi propune să reunească reprezentanti ai mediului de afaceri si ai administratiei din toate judetele care compun regiunea de dezvoltare Centru. O parte din participanti vor expune experienta avută în accesarea fondurilor, în timp ce alti participanti vor explica pe larg Ghidul solicitatului.
“Seminarul are ca scop să explice potentialilor beneficiari pasii care trebuie urmati, concret, pentru a accesa fondurile europene. De asemenea, participantii se pot informa asupra tipurilor de fonduri structurale disponibile. Este mare nevoie de o informare pe acest domeniu, având în vedere sumele importante de bani, nerambursabili, pusi la dispozitie României de către Uniunea Europeană" , explică Dana Preda, reprezentantul regional al fundatiei Casa Europei, care precizează că salonul regional este organizat la Sibiu si nu în Alba Iulia, “centrul" regiunii Centrul, datorită faptului că Sibiu este anul acesta Capitală Culturală Europeană.

Trei sectiuni pentru întelegerea fondurilor

Salonul Regional se desfăsoară pe parcursul a trei zile, 18, 19 si 20 aprilie, la hotelul Ana Oil. Spatiul salonului va fi împărtit pe trei sectiuni, una rezervată standurilor institutiilor publice sau private prezente, alta în care vor fi sustinute trainingurile si o a treia sectiune dedicată prezentărilor. Participarea la prezentările oferite de experti si la informările asupra fondurilor este gratuită, în timp ce instruirea în ceea ce priveste pasii concreti ce trebuie făcuti pentru a accesa fondurile europene se va face contra unei taxe de înscriere. Salonul Regional se doreste însă mai mult decât un seminar. Organizatorii speră ca potentialii beneficiari ai fondurilor să stabilească legături cu ceilalti factori implicati în procesul de obtinere a fondurilor structurale. Cu alte cuvinte, patronul de firmă participant îsi poate stabili o firmă de consultantă, prin care să înceapă demersurile de obtinere a banilor, poate lua contact cu institutiile publice unde urmează să ajungă pentru obtinerea de documente sau poat discuta cu reprezentantii băncilor care vor asigura creditare pentru cofinantarea obligatorie.
Organizatorii evenimentului arată că informarea asupra metodelor de obtinere a finantării este cu atât mai importantă cu cât conditiile generale si circumstantele s-au schimbat, odată cu intrarea României în Uniunea Europeană. “Acum se merge pe sistemul primul venit, primul servit. Deci, dacă proiectul depus este unul eligibil, finantarea se poate obtine mult mai usor" , precizează Dana Preda. România si Sibiul pot accesa fonduri de dezvoltare pe mai multe domenii, mediu, agricultură, turism, infrastructură, etc. De altfel, potrivit organizatorilor, la Salon vor fi prezenti reprezentanti din toate ministerele implicate în procesul de derulare a fondurilor structurale. De asemenea, la eveniment va participa un expert pe tema fondurilor europene, din Austria.
“Acest nou canal de sprijin din partea organizatiilor societătii civile si mediului privat de afaceri este gândit să fie complementar eforturilor autoritătilor centrale si menit să asigure un sistem-suport integrat" , arată reprezentantii fundatiei Casa Europei.

Firmele interesate de fondurile structurale se mai pot înscrie la primul Salon Regional pe tema fondurilor europene, până joi, 12 aprilie.

Casa Europei “EUROLINK" a strâns în demersurile sale de informare natională, mai multi parteneri: grupul Lafarge Ciment România, compania SIVECO România, consortiile regionale de strategie si consultant㠓Fonduri Europene pentru Români" si grupul “EUROSANSA" . Din Consortiul Parteneriatului Strategic mai fac parte Societatea de Avocatur㠓Hahui si Asociatii" , Agentia de Consultant㠓Structurale Real Invest" , Universitatea Română de Stiinte si Arte “Gheorghe Cristea" , Agentia de PR si Lobby “PHAETON GALA" .

Laurentiu PARNICĂ


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 12 aprilie 2007


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 21 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter