SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGMarius are nevoie de ajutor

Stiri din Sibiu: Sanatate Adauga un comentariu »

La o zi dupa ce primesc diagnosticul, sotii Vulcu isi iau copilul si pleaca la Cluj. Marius incepe chimioterapia, si in prima faza nu raspunde la tratament. Apoi, dupa ce organismul accepta tratamentul, urmeaza cure de chimioterapie pentru highrisk. Mama isi aminteste de acele momente cu glasul gatuit de lacrimi. "Erau foarte grele, nu stiam daca va rezista...".

Miracolul
La trei luni de la momentul diagnosticului, familia Vulcu primeste vestea unei bucurii nesperate. Monica afla ca este insarcinata, intr-un moment in care parea ca nimic nu va mai da la o parte norii negri din viata lor. "A fost o minune Dumnezeiasca", descrie Monica momentul in care au simtit, toti trei, ca Dumnezeu le-a pus palmele pe tample. A fost si putin speriata, pentru ca a avut cu Marius o sarcina grea, insa cu Alex nu au fost probleme. "Dumnezeu a facut minunea si am dus sarcina bine", povesteste Monica. 

Compatibili 
Imediat dupa ce a aflat ca este insarcinata, Monica s-a interesat la spitalul din Timisoara, sa vada daca, de la micutul pe care il aduce pe lume, i se poate face fratelui sau transplant de celule stem. A nascut acolo, celulele i-au fost recoltate la nastere, si a plecat acasa sa astepte vestea. I-au spus sa sune dupa 10 zile, sa afle daca cei doi frati sunt compatibili sau nu. Şi-a facut curaj greu, dar a pus mana pe telefon ca sa afle ca da, cei doi frati sunt compatibili, si se pot intoarce la Timisoara pentru a incepe investigatiile. 

"Zilnic vezi copii care mor"
9 noiembrie 2009. La Spitalul din Timisoara, Marius face transplantul. Parintii lui, atat de greu incercati pana acum, nu pot acum decat sa se roage si sa astepte. Perioada de grefare poate dura pana la doua luni, cu alte cuvinte nu poate spune nimeni, in acest moment, daca transplantul a reusit sau nu. Pana atunci, zilele se scurg pentru ei cu ochii pe ceas, asteptand momentul in care mama se poate echipa si poate urca in rezerva sterila in care sta Marius. "De doi ani aproape numai in spitale, in stres, nu stii ce-ti aduce ceasul, nu ziua de maine. Nu realizeaza nimeni prin ce trec copiii astia, aici. Zilnic vezi copii care mor. Sunt femei cu care te imprietenesti, si afli a doua zi ca uneia i-a murit copilul", povesteste Monica. 

Au mare nevoie de ajutor
Monica a acceptat greu sa ceara ajutor. A spus ca pentru ea nu conteaza nimic, nicio zbatere, niciun efort, doar sanatatea copilului ei. Se descurca insa extrem de greu. Luna, cheltuielile la Timisoara, cu cazare, alimentatie si ce mai este necesar pentru copil ajung la 50 de milioane de lei vechi. Sotul ei este sofer la centrul de plasament din Orlat, si castiga 10 milioane de lei vechi pe luna. Monica este in concediu maternal si ia 8 milioane de lei vechi pe luna, iar pensia lui Marius este de 4 milioane de lei vechi. Veniturile lor, totalizate, nu acopera nici jumatate din cheltuielile lunare de la Timisoara. in plus, au credit in banca si rata de platit, plus facturi lunare la telefon si utilitati. Nu stiu cat vor mai trebui sa stea in Timisoara, si au foarte mare nevoie de ajutor. 


Orice mana intinsa si orice ajutor in aceste momente pentru ei inseamna enorm. ii puteti ajuta donand bani in contul deschis pe numele mamei, Vulcu Monica, la CEC Bank, sucursala Orlat: 

IBAN: RO38 CECE C001 9462 6104 9711 
SWIFT / BIC: CECEROBUXXX 

Puteti afla mai multe despre cazul lui Marius intrand pe https://marius.orlat.ro/ sau scriind la marius@orlat.ro
de Ramona Gaina


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 08 decembrie 2009


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 28 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter