SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGMars impotriva violentei la Avrig

Stiri din Sibiu: Social Adauga un comentariu »

in urma cu cativa ani, o intamplare nefericita a facut ca, pentru cateva saptamani bune, Avrigul sa fie in atentia opiniei publice din Europa. Un individ a carui singura legatura cu Avrigul era aceea ca, pe vremuri, a locuit aici pentru o perioada, a comis o fapta grava in Italia, in urma careia o persoana si-a pierdut viata. Violenta se pare ca a fost, la acea vreme, una din cauzele ce au condus la acest final tragic.

Poate pentru a demonstra ca violenta nu este neaparat o caracteristica a oamenilor acestor locuri, dar si pentru a trage un semnal de alarma asupra faptului ca, in conformitate cu studiile efectuate de specialisti, violenta scolara este cea mai frecventa conduita devianta scolara sau pentru a oferi copiilor si celor tineri o alternativa a educatiei in ceea ce priveste un comportament sanatos, elevii si cadrele didactice de la Liceul Teoretic "Gheorghe Lazar" din Avrig, prin echipa coordonata de inv. Lucia Budac, inv. Ramona Nicolae Barbu si psihologul scolar Simona Gafton, au demarat, in urma cu trei ani, Proiectul "impreuna, impotriva violentei!". Alaturi de liceul avrigean, la organizarea si desfasurarea acestui concurs si-au adus contributia mai multe institutii locale (Primaria si Consiliul Local, Politia orasului, Protopopiatul Ortodox Roman, Centrul Cultural - Misionar " Gheorghe Lazar"), precum si CJRAE Sibiu impreuna cu Inspectoratul Şcolar Judetean Sibiu.

Participanti de la zece institutii scolare din tara

Etapa finala a editiei din acest an a proiectului, devenit intre timp unul interjudetean si regional, s-a desfasurat vinerea trecuta, la Sala de sport a Liceului Teoretic "Gheorghe Lazar" Avrig.

Participantii, elevi de la institutii de invatamant preuniversitar din mai multe judete ale tarii, au trimis lucrari pentru una din cele trei sectiuni (I- realizarea de desene, colaje- format A4 si afise publicitare- format A3, II- poezii si eseuri, III- realizare si prezentare videoclipuri, Power Point, dramatizari, joc de rol), ce au fost evaluate de un juriu independent.

Cele mai reusite lucrari pentru Sectiunea I din concurs au fost grupate intr-o expozitie, ce a putut fi vizitata de toti participantii, iar lucrarile castigatoare ale celorlalte sectiuni au fost prezentate in cadrul actiunii de vineri.


Partenerii organizatorilor

Dupa cuvantul de deschidere, prezentarea proiectului si a etapelor acestuia, a vorbit celor prezenti directorul liceului gazda, prof. Marius Novac, ce a tinut sa multumeasca tuturor celor ce si-au adus contributia (prin participarea cu lucrari sau proiecte ori prin eforturi organizatorice), la reusita manifestarii. Au mai vorbit participantilor protopopul Avrigului, pr. Vasile Gafton, consilierul social al Arhiepiscopiei Sibiului, pr. Nicolae Rusu, reprezentantul Agentiei Nationale Anti-drog, insp. Lucian Ghidiu, ce au scos in evidenta importanta deosebita a activitatii si au felicitat organizatorii pentru aceasta.

Dupa momentul discursurilor, a urmat festivitatea de premiere a celor mai talentati dintre participanti. Organizatorii au oferit diplome, medalii si mici cadouri participantilor de la fiecare sectiune, ce au reusit sa atraga atentia membrilor juriului prin calitatea lucrarilor inscrise in concurs.

La finalul festivitatii, participantii au putut asista la o scurta piesa de teatru, sustinuta de elevii clasei a IV-a B, coordonati de inv. Lucia Budac.


"Marsul impotriva violentei" si flash mob in centrul Avrigului

Cum s-a intamplat si la editiile anterioare, Proiectul educational "impreuna, impotriva violentei!" s-a incheiat cu "Marsul impotriva violentei". La actiune au participat cateva sute de elevi, alaturi de cadrele didactice, ce au parcurs traseul Liceul Teoretic "Gheorghe Lazar"- Protopopiatul Avrig- Politia orasului Avrig- centrul orasului (strada Gheorghe Lazar), strigand diverse sloganuri anti-violenta, purtand baloane colorate sau diverse parcarte cu mesaje potrivite acestui demers. 

Imediat dupa ce participantii la mars au ajuns la punctul final al actiunii, in centrul Avrigului a debutat prima actiune gen dans "flash mob", timp de cateva minute aceasta zona a orasului fiind oarecum blocata de frumoasa si interesanta evolutie a "dansatorilor" coordonati de prof. Cosmin Cira.

Aplauzele calduroase si ovatiile, oferite de cetatenii prezenti in zona, au venit ca o binemeritata incununare a reusitei actiunii din acest an.

Pe tot parcursul manifestarii, participantii si organizatorii au beneficiat de sprijinul cadrelor Politiei orasului Avrig.
de Dan Francu


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 08 aprilie 2013


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 24 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter