SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING"Masterclasses", la a opta editie

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

"Masterclass-ul" care si-a creat o traditie la Sibiu, a adunat ieri peste 30 de persoane in sala de conferinte a Universitatii "Alma Mater". Elevi, studenti, profesori, invatatoare, educatoare, cu totii au spus "Prezent!". Apoi au completat o fisa de inscriere, moment in care au devenit oficial practicanti ai cursului international de maiestrie instrumental-dirijorala organizat la Sibiu.

Şapte zile de pregatire practica

Cea de-a opta editie a proiectului vine cu ceva nou fata de anii precedenti. Daca primele sapte editii au fost numai instrumentale, anul acesta a venit si randul cursului de dirijori sa intre in programul oficial al evenimentului. Liga Culturala "Romania-Franta" din Sibiu in colaborare cu Universitatea "Alma Mater", Facultatea de Teologie Ortodoxa, Inspectoratul Şcolar Judetean si Casa Corpului Didactic din localitate au dat nastere proiectului la baza caruia s-a aflat initiatorul Anca Sirghie. in deschiderea cursului, conf. univ. dr. Anca Sirghie a prezentat "Din istoria muzicala a Sibiului", reamintind cateva date istorice care atesta Sibiul ca pe un oras al muzicii. Astfel, a spus ca in domeniul muzical orasul de pe Cibin era asemanat cu Viena, sau chiar mai bine pozitionat decat capitala Austriei. De asemenea, Anca Sirghie a amintit faptul ca Sibiul a fost cel mai important centru de muzica de fanfara din Transilvania. Cum cursul isi propune o pregatire cat mai buna a participantilor, acesta va fi sustinut de prestigiosi maestri ai domeniului, din Sibiu si de profesori invitati din Canada, Japonia si Statele Unite. Astfel, in sala s-au mai aflat si Ruxandra Oancea, prof. la Universitatea MC Gill din Montréal, lector univ. dr. Sorin Dobre, prof. Florin Soare. De asemenea, in cele sapte zile de curs, pe scena vor mai urca si Anca Ilea, Maria Grajdian, Daniel Szasz si Vasile Grajdian, cei care vor completa programul de pregatire al cursantilor. "Din dorinta reala a unor maestri plecati de la Sibiu si intorsi pentru acest curs, dorim sa dam o sansa in plus tinerilor talentati", a spus initiatorul proiectului.

Traditia corala in Sibiu, introdusa prin Biserica

in continuare, cuvantul a fost luat de prof. Sorin Dobre, cel care a descris traditia corala din zona Sibiului, dezvaluind si faptul ca inceputul muzicii corale dinTransilvania este legat de Sibiu, aceasta patrunzand prin Biserica. De altfel, a prezentat cateva parti din reprezentari realizate de coruri amatoare. Predecesor pe scena i-a fost profesoara de pian Ruxandra Oancea, cea care si-a prezentat ultima tema teoretica de pianoforte. Avand ca tema "Un pas spre autenticitate in interpretarea muzicii clasice" profesoara venita de la Montréal a dorit sa prezinte pianul pe care l-a folosit in interpretari, acesta fiind unul de epoca, construit de Anton Walter si apreciat extrem de mult de Mozart si Beethoven. Pe urma a aratat publicului cateva fragmente din interpretarea Beethoven, sonatele opus 31, care a avut loc la Montréal.

in cele din urma, prof. Florin Soare a format corurile, moment in care i-a supus pe cursanti la o parte teoretica, pentru a le testa capacitatile. Şi astazi se intalnesc cursantii, adunarile urmand sa aiba loc la Facultatea de Teologie Ortodoxa. in continuare, programul este unul incarcat, care ii va supune pe participanti la diferite probe. Concursul se incheie luni, 28 octombrie, la ora 18, atunci cand o sa aiba loc si premierea participantilor.


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 22 octombrie 2013


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 28 octombrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter