SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGMax Boegl a pierdut in primul proces cu Consiliul Judetean

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

(Varianta integrala)

Procesul prin care constructorii Max Boegl incearca sa impiedice executarea scrisorii de garantie de 1,3 milioane de euro depusa in cadrul proiectului de modernizare si extindere a pistei Aeroportului sibian nu a dat castig de cauza antreprenorilor.

Instanta sibiana a decis ca o astfel de cerere trebuie judecata tot in cadrul procesului in care Consiliul Judetean a dat in judecata toate partile implicate in extinderea pistei aeroportului sibian, respectiv constructorul Max Boegl, proiectantii de la Iptana si Obermeyer si consultantii de la Dornier.

Cerere depusa de o luna

Procesul inregistrat acum trei saptamani s-a judecat saptamana trecuta, dupa o amanare pentru pregatirea apararii de Regia Autonoma Aeroportul Sibiu, citata in calitate de parat alaturi de Consiliul Judetean, Raiffeisen Bank si Unicredit Tiriac Bank. Scrisoarea de garantie de 1,37 milioane de euro a fost depusa de Max Boegl prin intermediul Raiffeisen Bank, la inceperea lucrarilor de modernizare si extindere a pistei Aeroportului sibian. In urma evenimentelor din vara anului trecut, cand rambleul 9 de la capatul pistei a alunecat pe o deschidere de 80 de metri, lucrarea fiind in garantie, Consiliul Judetean a cerut celor de la Raiffeisen Bank, pe 9 martie 2011, plata celor 1,37 de milioane de euro, garantia constituita de Max Boegl. Constructorii au contestat acest lucru, solicitand ca executarea garantiei sa fie suspendata pana cand se va incheia procesul initiat de CJ Sibiu, prin care incearca sa stabileasca cine este vinovat de alunecarile de teren.

Cel mai complex proces de la Sibiu

Instanta sibiana nu a fost, insa, de acord, cu solicitarea celor de la Max Boegl. `Nu au mai fost cauze la Sibiu atat de complexe`, a declarat judecatoarea in timpul procesului. Avocatii celor de la Max Boegl au cerut ca judecatoarea sa ia urgent o decizie. `Este o cerere separata, are o natura urgenta, poate fi solutionata separat`, au sustinut avocatii celor de la Max Boegl, in momentul in care judecatoarea a sustinut ca o astfel de pretentie poate fi judecata la instanta de fond. Nici argumentele potrivit carora procesul cu CJ pentru stabilirea vinovatilor incepe abia in mai nu a contat pentru judecatoare. `Faceti o cerere de preschimbare a termenului`, a replicat reprezentata legii. In cele din urma, ea a decis ca solicitarea Max Boegl de suspendare a executarii scrisorii de garantie sa se judece tot in `procesul-mama`, care ar trebui sa decida cine este vinovat pentru alunecarile de teren.

Marti, banii ar trebui sa fie in conturile CJ

`Ne abtinem sa facem comentarii. Inca nu putem spune ce demersuri vom face, trebuie sa ne consultam si cu reprezentantii Max Boegl`, a declarat, dupa proces, avocatul Adrian Ceparu, reprezentant al societatii de avocatura care ii reprezinta pe constructori.

Din partea Consiliului Judetean, avocatul angajat, Lucian Chirila, este mult mai intransigent. `Cei de la Raiffeisen au fost prea intelegatori cu cei de la Max Boegl. Au tot tras de timp, dupa cererea noastra de executare a scrisorii de garantie. Daca marti nu vom avea banii, o sa ii reclamam pentru abuz in serviciu`, a declarat avocatul Lucian Chirila, pentru Turnul Sfatului.

 Potrivit lui Martin Bottesch, presedintele CJ Sibiu, cele 1,37 de milioane de euro ar urma sa fie folosite pentru achitarea studiului de fezabilitate si a proiectului tehnic pentru lucrarile de reabilitare a defectiunilor aparute in urma alunecarilor de teren. In procesul pe care CJ l-a intentat celor trei parti implicate in lucrari, suma necesara pentru lucrarile de refacere este aproximata la 15,26 de milioane de euro (inclusiv TVA). Asta in conditiile in care CJ Sibiu a platit in cadrul contractului semnat cu Max Boegl pentru extinderea si modernizarea a pistei 213 milioane de lei, inclusiv TVA (aprox. 50 de milioane de euro).
de Traian DELEANU


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 13 aprilie 2011


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 29 ianuarie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter