SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGMedaliile se ingramadesc la ULBS

Stiri din Sibiu: Educatie Adauga un comentariu »

Jocurile pe calculator, echipamentele medicale, cele din inginerie - toate par sa fie la degetul mic al cadrelor didactice de la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. Iar motivul este simplu: inventiile realizate in astfel de domenii castiga medalie dupa medalie la saloanele de inventica din Romania sau din alte tari. S-a intamplat la fel si la Saloanele de Inventica, organizate recent la Iasi.

270 de inventii si 38 de cercetari inovative au fost inscrise in competitia de inventica de la Iasi. Cea mai mare concurenta s-a inregistrat pe domeniile medicina (47 de inventii), agricultura si industria alimentara (29 de inventii), energie si dezvoltare durabila (28 de inventii) si echipamente industriale si de laborator (24 de inventii), iar la unele dintre aceste clase a concurat si ULBS. Institutia sibiana a intrat in competitie cu inventii sub forma de prototip, trei inventii la clasa Echipamente industriale si de laborator si una la clasa Sport, jocuri, timp liber.Aur de la rusi, coreeni si engleziRusi si coreeni s-au situat de multe ori pe cele mai inalte trepte ale saloanelor internationale de inventica. De data aceasta, specialisti din cele doua tari, precum si din Marea Britanie, Croatia, Ucraina, Spania, Iran, Malaesia si Romania s-au aratat a fi impresionati de inventiile sibienilor si le-au acordat trei medalii de aur pentru inventiile incrise in clasa Echipamente industriale si de laborator. Autorii acestor inventii sunt Aurel Mihail Ţitu, Constantin Oprean, Niculaie Marinescu, Dan Nanu, Constantin Diaconescu, Gheorghe Aurel Ţitu.

Inventia participanta la clasa Sport, jocuri, timp liber le apartine lui Constantin Oprean, Aurel Mihail Ţitu, Cornel Rentea, Remus Brad si Ilie Beriliu si a fost distinsa cu o medalie de argint.

Şapte inventii au fost prezentate sub forma de prototip, gratie inventatorilor Aurel Mihail Ţitu, Constantin Oprean, Dan Nanu, Constantin Diaconescu, Gheorghe Aurel Ţitu, Viorel Bucur si Dan Sabau. Inventiile s-au bucurat de o inalta apreciere si au fost premiate cu medalii de aur, se arata pe site-ul oficial al ULBS.

Premiul Special din partea Juriului International, respectiv din partea presedintelui juriului- Pierre Fumiere din Belgia si din partea delegatiei din Ucraina Sevastopol, constand intr-o Medalie de aur jubiliara si Diploma de excelenta, a fost acordat profesorului Mihail Aurel Ţitu pentru activitatea deosebita desfasurata la nivel mondial in domeniul Protectiei Proprietatii Intelectuale.Premiu pentru medicina sibianaMedicul chirurg sibian Dan Sabau a fost premiat la Salonul Cercetarii, Inventicii si Transferului Tehnologic INVENTICA 2012 pentru ca a adus din nou inovatia in actul medical. De aceasta data, profesorul Sabau a impresionat juriul international cu inventia sub forma de prototip "Dispozitiv pentru aspiratia chistului hidatic hepatic sau a celui de ovar ". Inventia medicului sef al Sectiei Clinice Chirurgie II s-a bucurat de o deosebita apreciere din partea Juriului International, fiind distinsa cu medalia de aur si cu diploma de recunoastere a inaltei contributii stiintifice aduse in cadrul evenimentului. "Acest premiu ma onoreaza si reprezinta o incununare a eforturilor sistematice pe care le-am facut pentru dezvoltarea unor astfel de aparate. Mai mult, este un mare castig de imagine pentru Sibiu si pentru medicina din acest oras, intrucat demonstreaza ca exista preocupare pentru dezvoltarea tehnicilor medicale, in folosul pacientilor ", a declarat prof. univ. dr. Dan Sabau. "De altfel, trecutul, prezentul si viitorul medicinei inseamna inovatie, iar prin inovatie a crescut eficienta actului medical ", a mai adaugat acesta.

in cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu exista o preocupare permanenta pentru dezvoltarea si cercetarea stiintifica, facandu-se eforturi pentru acordarea unui spatiu destinat special pentru acest gen de activitati.

Salonul Cercetarii, Inventicii si Transferului Tehnologic INVENTICA 2012 este una dintre cele mai prestigioase competitii de acest tip, "o olimpiada a spiritului inventiv ", asa cum se mandresc organizatorii. Competitia a fost organizata de Institutul National de Inventica, Universitatea Tehnica "Gheorghe Asachi " din Iasi, Universitatea "Alexandru Ioan Cuza " Iasi, Universitatea de Arte "George Enescu " Iasi si Societatea Inventatorilor Romani din Iasi si a adus laolalta numerosi cercetatori din universitati si institute de cercetare Romanesti si internationale.
de Laura Buciu


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 27 iunie 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 18 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter