SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING"Medias, Cetate Medievala"

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

Mediasul a imbrãcat haine medievale la finele sãptãmanii trecute. inperioada 8-9 iunie in cadrul Zilelor Culturale ale Judetului Sibiu s-a desfãsurat la Medias Festivalul "Medias-cetate Medievalã, Targ de Mestesuguri Vii " si " Zilele revistelor de culturã din Transilvania si Banat ". Deschiderea festivalului a avut loc sambãtã, la ora 11, si a fost marcatã de o paradã impresionantã a ordinelor cavaleresti prezente la eveniment. "Este pentru prima datã cand festivalul "Medias Cetate Medievalã" se incadreazã intr-o actiune mai largã, "Zilele Culturale ale Judetului Sibiu - Valea Tarnavelor" si pentru acest lucru vreau sã-i multumesc personal domnului presedinte al Consiliului Judetean Sibiu, domnul Ioan Cindrea, care, cu echipa dansului, incearcã sã coaguleze aceste manifestãri care au loc in judet in ideea de a creste atractivitatea zonei", a spus primarul Mediasului, Teodor Neamtu. Anul acesta, 50 de mestesugari au participat la targul mestesuguri vii, amplasat in Piata Regele Ferdinand pe parcursul celor 2 zile. Din programul manifestãrilor nu au lipsit animatia medievalã, jongleriile cu focul, atelierul de creatie, muzica medievalã,unde amintim Cimpoierii din Transilvania si grupul Nomen est Omen, dansul medieval reprezentat de grupul Nosa si muzica folk cu Nicu Alifantis si Magda Puskas. Surpriza din partea organizatorilor pentru medieseni a fost un concert sustinut de castigãtorul competitiei X Factor, medieseanul Tudor Turcu. "Zilele Culturale ale Judetului Sibiu, editia de primãvarã-varã au ajuns pe Valea Tarnavelor.

Prin bunãvointa dumneavoastrã, a celor de la Consiliul Local Medias, am combinat aceste manifestãri care sunt la a doua editie, cu zilele medievale de la Medias. Mediasul este capitala zonei,este capitala din nordul judetului, capitala Vãii Tarnavelor si cu sigurantã nu puteau sã inceapã zilele culturale ale judetului fãrã acest oras. Aceste zile au loc din Laslea panã la Micãsasa, in toate localitãtile de pe Valea Tarnavelor. Este a cincea etapã a Zilelor Culturale, care au inceput pe Valea Secasului, in tara Oltului,Valea Hartibaciului, Mãrginimea Sibiului si acum au ajuns aici. Toti oamenii de culturã din judetul Sibiu, de la Cindrelul-Junii Sibiului ,la Biblioteca Astra, la Filarmonicã sau la Scoala Popularã de Arte, au pus umãrul la aceste Zile Culturale.

Sunt multe manifestãri, care au un singur scop: de a asigura vizibilitatea zonei, care este una extrem de frumoasã si astfel sã atragem cat mai multi turisti din tarã si din strãinãtate.

Ne dorim ca aceste zile sã fie permanente in perioadele mai-iunie si septembrie-octombrie in fiecare an si sã aducem cat mai multi turisti, deoarece turismul este o resursã foarte importantã care poate duce la dezvoltarea acestei frumoase zone", a spus Ioan Cindrea, presedintele Consiliului Judetean Sibiu in deschiderea Festivalului Medieval de la Medias.

Blãjelul, in sãrbãtoare

Ziua de duminicã a fost una plinã pentru locuitorii comunei Blãjel. Zilele Culturale ale Judetului Sibiu au ajuns in localitatea situatã la doar cativa kilometri de Medias, primarul Toader Roman pregãtindu-se exemplar pentru acest eveniment. La Blãjel a fost prezentã Caravana Astra Film, au fost si degustare de produse traditionale, ateliere de mestesuguri si traditii populare, spectacole si parada portului popular, toate desfãsurate in cãminul cultural din localitate. Ansamblul Coconita al Cãminului Cultural Blãjel, solisti Junii Sibiului, Alina Pinca si Mariana Anghel au urcat pe scenã, spectatorii avand parte si de un recital sustinut de Cris tian Pomohaci. "Avem un festival deosebit, Zilele Culturale ale Judetului Sibiu si ii multumesc din suflet presedintelui Consiliului Judetean Sibiu, Ioan Cindrea, cã s-a gandit si la noi. Panã acum nu am mai avut un asemenea festival si sperãm ca anii urmãtori sã facem asemenea editii. Duminicã a tinut si Dumnezeu cu noi si am avut parte de o vreme foarte frumoasã, iar cãminul cultural a fost arhiplin ", a spus Toader Roman, edilul sef din Blãjel.
de Vasile Antipa


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
adiarc ( 10.06.2013 08:33 )
Medias...catun cu ulite de pamant pline de gropi...rusine "neamtului" , care a transformat acest burg sasesc cu traditie in cimitir de masini..Rusineeeeee


      

Alte stiri adaugate luni, 10 iunie 2013


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 24 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter