SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGMedici de top: 40 de pacienti pe zi

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »
In topul medicilor, afisat pe site-ul Casei de Asigurari de Sanatate Sibiu, ultima situatie la nivelul judetului Sibiu arata ca aproximativ 280 medici de familie isi defasoara activiatea in Sibiu si in restul localitatilor din judet. Majoritatea nu duc lipsa de pacienti, dar sunt si cateva zeci de cabinete al caror prag nu il trec multi pacienti.Dr. Maria Goga este medic de famile in Gura Raului. Ultimele afisari de pe site-ul Casei de Asigurari Sibiu o plaseaza printre primii 20 de medici ca numar de pacienti. Pentru Maria Goga `pacientii vin in orice sezon, dar toamna si iarna de multe ori se sta peste program`. `Depinde mult de perioada anului, cand vine vorba despre cresterea semnificativa a numarului de pacienti. La noi a cam inceput sa se simta din septembrie. In zilele pline, din februarie de exemplu, se ajunge cam la 40 de pacienti pe zi` spune Maria Goga.

Medicii de familie sunt obisnuiti cu `programul flexibil`, cu orele suplimentare adica, deoarece `daca omul iti vine bolnav la usa, nu poti sa-l reprogramezi ca la coafor, ci trebuie sa-l tratezi`.

`Sunt zile in care se sta peste program, dar este normal sa se mai intample si asa mai ales in perioada de iarna, cand sunt foarte frecvente infectiile respiratorii. Vara, in schimb, se munceste mai mai putin, iar numarul pacientilor scade uneori pana la 15-20 de pacienti pe zi` povesteste dr. Goga.Program mai lejer la cabinetele noiCei care isi deschid un cabinet, se bucura in primele luni de un program `relativ normal, cu aproximativ 20 de pacienti pe zi`. Pentru ca pacientii se acumuleaza in timp, medicii de familie care au un numar mai mic de pacienti spun ca aceasta perioada cu activiate redusa dureaza maxim cateva luni, dupa care numarul celor inscrisi la un cabinet nou, incepe sa creasca.

`Eu mi-am deschis cabinetul in septembrie. Numarul consultatiilor pe care le fac intr-o zi variaza de la 20 pana la 30 in zilele foarte aglomerate. In aceasta perioada am cam 30 de pacienti pe zi, pentru ca este iarna si ne confruntam zilnic cu viroze. In lunile acestea adresabilitatea la copii este mai maire, mai ales pentru ca copiii stau in colectivitati, unde se imbolnavesc mai usor` spune Catalin Sava, medic de familie in Sibiu.

In sala de asteptare majoritatea sunt mame, care si-au adus copiii la control. Mici pacienti isi asteapta randul cuminti. Dr. Sava spune ca pana la sfarsiul lui martie cel putin, se asteapta ca numarul pacientilor sa creasca, iar in primavara sa se stabilizeze.

`Perioadele destul de incarcate sunt acum in sezoanele friguroase de toamna si de iarna, cand viroazele sunt la ordinea zilei, la fel si afectiunile de tip varicela sau rubeola. In perioada calda toti medicii trec pe program mai lejer, ca sa zic asa, pentru ca adultii intra in concediu, iar copiii in vacanta, deci petrec mai putin timp in colectiviate si riscul de contamiare cu virusi scade` mai adauga dr. Sava.Noua lege pune limitePotrivit noii legi a sanatatii medicul de familie are voie sa acorde, in regim de decontare a Casei de Asigurari, 20 de consultatii pe zi. Restul pacientilor care se prezinta la cabinet in ziua respectiva, nu vor putea fi consultati de medic decat contra cost. Prin faptul ca medicii de familie vor avea norma de maxim 20 de pacienti pe zi, acestia nu vor mai putea elibera, nici bilete de trimitere catre medicii cu alte specialitati si nici retete compensate, in afara celor 20 de consultatii.
de Dorina Nitu


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 19 martie 2012


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 03 iulie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter