SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGMedicul Viorel Ibric Cioranu: la Sibiu se opereaza la nivelul cel mai ridicat

Stiri din Sibiu: Reportaj Adauga un comentariu »

Doctorul Viorel Ibric Cioranu a venit la Sibiu de patru ani pentru a opera cancerul si a ridica standardul. A si reusit. De anul trecut, lucreaza in Spitalul Clinic Judetean Sibiu si orice interventie chirurgicala pe specialitatea buco-maxilo-faciala, care se face in centre renumite din tara, este posibila si la Sibiu.

Rep: Cum ati ajuns la Sibiu?
Viorel Ibric Cioranu: La Sibiu s-a infiintat de mai multi ani o Facultate de Medicina cu sectie de Medicina Dentara. Acum cinci ani, aceasta Facultate trebuia acreditata, dar specialitatea mea era putin reprezentata. Colegii de la Sibiu m-au rugat atunci sa vin si am acceptat. De asemenea, as vrea sa imi leg numele de infiintarea unei clinici performante si in acest spital s-au facut pasi importanti. Avem deocamdata un compartiment special pe care vrem sa il transformam intr-o clinica. Va pot spune ca acum si la Sibiu se opereaza la nivelul cel mai ridicat. Pentru mine este un efort sa vin saptamanal de la Bucuresti, dar il fac cu placere. Dorinta mea de a face o clinica imi va da satisfactii morale.

Rep: Spuneti ca s-au facut pasi importanti. Ce s-a facut concret?
VIC: Pasi importanti s-au facut de anul acesta, prin faptul ca acest compartiment a fost intarit. Am venit eu ca medic sef de clinica, mi s-a promis ca in toamna se vor scoate la concurs doua postui si in plus, avem un tanar rezident ce a venit la Sibiu, tocmai de la Cluj, acolo unde este un centru universitar important. Perioada nu e formidabila in ceea ce priveste banii, dar avem promisiuni. Domnul manager al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu a demarat deja un proiect care a si fost aprobat, pentru construirea unui pavilion nou in curtea spitalului sau in cadrul viitorului spital nou.

Rep: Cum gasiti Sibiul ca si nivel, pe specializarea dumneavoastra?
VIC:: Inainte, specialitatea era deficitara la Sibiu. Practic aici se asigurau doar urgentele iar din patologie se rezolva o mica parte. Problemele mai delicate sau tumnorile erau trimise la Targu Mures , Bucuresti, etc. Acum se poate interveni chirugical pentru orice. In plus, avem promisiunea ca din toamna se vor investi 200 de mii euro in stomatologie. Facultatea a crescut, daca aveam pana nu demult aproximativ 30 studenti, acum avem 70. Avem studenti ce vin din Germania sa faca aici facultatea pentru ca aici se face carte.

Rep: Care sunt cele mai dese interventii chirurgicale pe care le faceti?
VIC: Din pacate si in specialitatea mea, 80 la suta din cazurile pe care le operam sunt de cancer. Am ramas surprins de numarul mare de cazuri, multe depasite. Cancerul de limba si planseu bucal se gaseste in numar foarte mare la dumneavoastra in judet. Acesta apare datorita ingienei proaste, consumului de alcool, fumatul, dar si neglijentei. Cancerul in sfera fetei si cavitatii bucale are o incidenta mai mare la varste de peste 50 de ani, dar din pacate au inceput sa apara si la copii. Ceea ce este important este ca oamenii sa stie ca putem face la Sibiu cel putin ceea ce se poate face in acest moment si la centre din tara care au colaborari cu strainatatea. Aici exista o colaborare cu Germania si am intalnit profesori din Elvetia care auzind ca sunt aici m-au intrebat daca dorim sa facem o colaborare. Categoric ca ne dorim. Ceea ce este foarte important este ca de un an de zile nu am mai indrumat niciun pacient catre alte centre, cum sunt Clujul sau Bucurestiul. Dimpotriva. Am atras pacienti la Sibiu.
Prof. dr. Viorel Ibric Cioranu, seful departamentului de chirurgie Oro-Maxilo-Faciala si al Centrului Universitar de Stomatologie din Sibiu a fost intre 2002 si 2004 presedintele Societatii Romane de Chirurgie OMF. Activeaza in domeniu de de 35 de ani si a venit la Sibiu dupa 33 de ani in care a fost medic militar la Spitalul Clinic de Urgenta Militar Central "dr. Carol Davila" din Bucuresti.


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
PAC ( 25.07.2010 02:43 )
PACAT ;MEDICI CA DR IBRIC PROFESEAZA ALATURI DE NEPROFESIONISTI CA CEI DE LA SPITALUL MILITAR!


  

Alte stiri adaugate vineri, 03 iulie 2009


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 24 ianuarie 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter