SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGMesaj la finalul mandatului de ministru

Stiri din Sibiu: Politica Adauga un comentariu »

Mi-am desfasurat mandatul de ministru al Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri intr-o perioada extrem de dificila atat pentru economia, cat si pentru societatea romaneasca. Am fost convins in aceasta perioada ca toate masurile pe care le-am luat vor avea rezultate pozitive in economia reala in urmatorii ani. Am promovat si sustinut in Guvern masuri economice care au adus Romaniei stabilitate si relansare economica. Romania se afla astazi dupa patru trimestre consecutive de crestere economica si a incheiat anul 2011 cu o crestere economica de 2,5% din PIB. De asemenea, Romania si-a respectat tinta de deficit bugetar, iar rata somajului este una dintre cele mai mici din Europa.

Iata cateva dintre principalele provocari ale mandatului pe care il inchei azi:

-Am redus pierderile si arieratele companiilor de stat, obiectiv inclus si respectat in acordul cu FMI.

-Am initiat reorganizarea sistemul energetic in doua companii integrate pe carbune, proces acceptat si de partenerii de la Fondul Proprietatea.

-Am initiat procesul de introducere a managementului profesionist in companiile de stat. Patru dintre aceste companii sunt in proceduri finale si vor avea in scurt timp manageri noi.

-Am lansat un amplu proces de listare la bursa a unor pachete minoritare ale companiilor energetice de stat, in vederea atragerii de capital strain si investitii in acest domeniu.

-Am continuat si suntem foarte aproape de privatizarea majoritara a unor companii precum Oltchim sau CupruMin.

-in cazul contractelor bilaterale de energie, Hidroelectrica a transmis tuturor beneficiarilor de contracte notificarea intentiei de reziliere anticipata a acestora si ca rezultat au fost identificate 4 contracte care au putut fi reziliate incepand cu 2012.

-Am creat cel mai prietenos mediu investitional din Europa in domeniul energiilor regenerabile.

-Am inregistrat un volum record de crestere a exporturilor.

-Am initiat programe de sprijinire a tinerilor intreprinzatori si a IMM-urilor, prin introducerea Cardului Kogalniceanu.

Am enumerat doar cateva dintre proiectele majore din activitatea ministerului pe care l-am condus. M-as fi bucurat ca ritmul acestor reforme sa fi fost mai alert, dar sunt convins ca au fost create conditiile necesare pentru ca toate aceste procese sa continue si sa conduca la o dezvoltare a economiei Roman esti in urmatoarea perioada.

Dar cel mai important lucru mi se pare faptul ca, la toate evaluarile facute de FMI, Banca Mondiala si Comisia Europeana, a fost recunoscuta indeplinirea tuturor tintelor si angajamentelor asumate.Cu aceste ganduri, la sfarsitul mandatului meu doresc sa multumesc premierului Emil Boc, presedintelui Traian Basescu, colegilor mei ministri, tuturor pentru buna colaborare, celor care m-au sustinut in activitatile mele ca ministru si deasemenea angajatilor din minister si echipei mele. Vreau sa va multumesc si dumneavoastra, jurnalistilor care adeseori m-ati criticat, dar acest lucru ne-a impulsionat sa ne straduim mai mult in interesul statului roman. Sper ca o evaluare ulterioara, mai putin patimasa si mai putin incarcata politic, sa va incredinteze ca ministrul Ion Ariton si echipa sa au lucrat pentru si in interesul Romaniei.

Ii urez mult succes colegului meu, Lucian Bode, care isi incepe, azi, mandatul de ministru si vreau sa il asigur ca il voi sprijini ori de cate ori va fi nevoie.

Ion ARITON,

Senator de Sibiu,

Ministru al Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri in perioada 3 septembrie 2010 - 9 februarie 2012


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 13 februarie 2012


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 03 iulie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter