SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGMestesuguri traditionale, muzica populara si dans pentru copii la Avrig

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

in zilele sfarsitului de saptamana ce a trecut (7 si 8 mai), la Avrig a fost mare sarbatoare dedicata meste­su­gu­rilor artistice traditionale si folclorului.

Copii din intreg judetul, repre­zen­tanti ai diverse institutii de invatamant sau ai cluburilor elevilor si copiilor, au venit in micul oras de pe malul stang al raului Olt pentru a participa la cea de-a XVI-a editie a fazei judetene a Olimpiadei " Mestesuguri artistice traditionale ", si la editia a XVIII-a a Festivalului " Mostenire din batrani ".

Cei mai buni mici mestesugari

Olimpiada micilor mestesugari s-a desfasurat sambata, incepand cu ora 9, la Sala " Pavilion " a Casei de Cultura a orasului Avrig. Actiunea a fost organizata de Clubul Elevilor si Copiilor Avrig, cu sprijinul Complexului Muzeal National "ASTRA " din Sibiu si al Consiliului Local Avrig.

Au participat copii din intreg judetul, cu varsta cuprinsa intre 6 si 18 ani, care se manifesta, prin instructia si educatia primita in familie si scoala, ca adevarati creatori de arta populara, cunos­catori ai secretelor mestesugului artistic traditional, ce au si dovedesc reale calitati de manualitate, dexteritate tehnica si simt artistic propriu unui artist autentic.

La momentul festiv al deschiderii manifestarii, au fost prezenti si au sustinut alocutiuni, reprezentantii Complexului Muzeal National ASTRA, Clubului Copiilor si Elevilor Avrig (director Ioan Vintila), Liceului Teoretic " Gheorghe Lazar " Avrig (prof. Marius Novac), dar si reprezentantul admi­nistratiei locale, primarul orasului Avrig, Arnold Gunter Klingeis.

Printre mestesugurile traditionale ce au fost reprezentate la aceasta editie a manifestarii, amintim: pic­tura pe lemn sau sticla, prelu­crarea sau decorarea metalului, lemnului, osului sau cornului, olarit, tesut, brodat, confectionat podoabe sau masti, cojocarit, sculptura in lemn, incondeierea oualor, imple­tituri paie, foi de porumb, iconaritul etc.

Jurizarea lucrarilor a fost realizata de o comisie formata din specialisti ai Complexului Muzeal National "ASTRA " Sibiu, iar organizatorii au oferit celor mai talentati copii diverse premii si diplome.

Castigatorii locului intai la olimpiada de la Avrig vor participa la faza nationala, care se va desfasura in perioada 24-28 august, la Muzeul Astra din Sibiu.

Muzica populara si dans traditional

Festivalul-concurs al iubitorilor de folclor autentic romanesc s-a desfa­surat duminica, 8 mai.

Manifestarea a debutat in jurul orei 11,30, cu parada portului si jocului popular, ce s-a desfasurat pe urmatorul traseu: Resedinta de vara a fostului baron Samuel von Brukenthal (Preventoriul), Şcoala Generala cu clasele I-VIII Avrig, Primarie, Casa de Cultura, Biserica Ortodoxa, Casa de Cultura, Liceul Teoretic "Gheorghe Lazar " Avrig.

Imediat dupa parada, la Sala de Sport a Liceului Teoretic "Gheorghe Lazar ", s-a desfasurat spectacolul concurs din cadrul festivalului. De aceasta data, momentul de deschi­dere a sarbatorii a apartinut direc­torului Clubului Copiilor si Elevilor Avrig, reprezentantului institutiei de invatamant gazda si viceprimarului orasului Avrig, Gheorghe Fraticiu.

A fost, din nou, un adevarat maraton folcloric de buna calitate, la care au participat ansambluri folclorice de cantece si dansuri populare, solisti vocali si instru­mentisti de la cluburile elevilor si copiilor, precum si de la institutii de invatamant din intreg judetul.

Dupa mai bine de cinci ore de spectacol- concurs, juriul, format din specialisti in domeniu, a apreciat valoarea tuturor formatiilor partici­pante, si a decis castigatorii fiecarei sectiuni. Organizatorii au oferit diplome si premii.

Festivalul " Mostenire din batrani " a fost organizat de Clubul Elevilor si Copiilor Avrig, cu sprijinul In­spec­toratului Şcolar Judetean Sibiu, Lice­ului Teoretic "Gheorghe Lazar " Avrig, Primariei si Consiliului Local Avrig.
de Dan Francu


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 10 mai 2011


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 12 mai 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter