SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGMeteorii "au cazut" la Sibiu

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Despre Draconide si nu numai

Draconidele au fost aduse in discutie de catre specialistii prezenti la cea de-a 30-a editie a conferintei internationale despre meteori, International Meteor Conference, care a adunat la Sibiu cercetatori de renume din domeniul meteorilor, observatori amatori, studenti si pe toti cei fascinati de spectacolul cerului. "Meteorii reprezinta praful lasat de o cometa, care intra in atmosfera terestra. Norul se misca in sistemul solar, iar in 8 octombrie Pamantul intra in acest nor", a spus Jeremie Vaubaillon, unul dintre cei mai mari predictori de astfel de fenomene, din lume. Jeremie Vaubaillon a mai aratat ca este vorba despre un fenomen exceptional, pentru ca ploaia de stele se va manifesta cu o intensitate de sase ori mai mare decat curentele de meteori din luna august (n.r. care au adus aproximativ 100 de meteori pe ora) fiind cel mai bine observata din Europa si din vestul Asiei, din tara noastra, in special.

Jeremie Vaubaillon este doar unul dintre specialistii care au fost prezenti la editia aniversara a conferintei, alaturi de el aflandu-se si Paul Roggemans, fondatorul IMO, Detlef Koschny, cercetator la Agentia Spatiala Europeana, Cis Verbeeck, vicepresedintele IMO, William J. Cooke, de la NASA si Valentin Grigore, presedintele Societatii Astronomice Romane de Meteori.

"Scopul acestei conferinte este un brain storming intre amatori si profesionisti care discuta despre aceste fenomene (n.r. ale meteorilor). Este o atmosfera internationala. Suntem una dintre cele mai ieftine conferinte din lume, lucru care o face accesibila si studentilor", a spus Paul Roggemans. Fondatorul IMO a mai aratat ca evenimentul poate fi privit ca o rampa de lansare pentru tinerii ce vor sa urmeze o cariera in stiinta, in cadrul conferintei ei reusind sa stabileasca mai usor contactele cu specialistii. La randul sau, Detlef Koschny a declarat ca observatia meteorilor este de mare interes pentru agentiile spatiale, care nu pot trimite nave spatiale in afara spatiului terestru, in perioadele cand ele se produc, din cauza unor posibile coliziuni. Acest lucru a fost reiterat de reprezentantul NASA, care a spus ca este pentru a doua oara cand agentia spatiala americana participa la aceasta conferinta, cu scopul de afla mai multe despre aceste fenomene.

"Meteorii nu sunt nesemnificativi si vrem sa invatam de la acesti observatori talentati", a spus William J. Cooke, care a mai subliniat ca Terra nu se afla, nicidecum, in pragul unei coliziuni cu un asteroid periculos. "NASA nu a detectat nimic care ar putea lovi Pamantul in urmatorii o suta de ani", a declarat William J. Cooke, aratand ca pe planeta noastra ar putea ajunge, in viitor, asteroizi de marimea unei case. Cu toate acestea, o posibila coliziune a Terrei cu un astfel de corp venit din spatiu, nu ar provoca pagube majore, nefiind deloc catastrofala, a aratat la randul sau Paul Roggemans.Patru zile printre meteori"Cerul este o mostenire culturala deosebita", a spus si Valentin Grigore, presedintele Societatii Astronomice Romane de Meteori, organizatorul evenimentului care a transformat Sibiul in capitala observarii meteorilor. Sibienii si nu numai ei, au fost mai aproape de cer in perioada 15-18 septembrie, cat timp s-a desfasurat International Meteor Conference. Evenimentul a cuprins sesiuni cu tematica axata pe analiza rezultatelor observationale asupra curentilor de meteori, dinamica fluxului curentilor de meteoroizi in spatiu, predictii privind aparitia "ploilor " de "stele cazatoare ", influenta curentilor de meteoroizi asupra zborurilor spatiale, asteroizi si comete ca surse generatoare de meteori, cratere de impact pe Terra, software si reducere de date.


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 19 septembrie 2011


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 29 mai 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter