SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGMetoda americana, secretul pentru un BAC reusit

Stiri din Sibiu: Educatie Adauga un comentariu »


Anul 2011 a fost un dezastru total privind rezultatele examenului de bacalaureat. Colegiul Tehnic de Industrie Alimentara `Terezianum" Sibiu n-a facut exceptie. Cu o promovabilitate la bacalaureat sub 20%, liceul sibian de incadreaza perfect pentru un proiect-pilot de educatie prin coaching, care se va desfasura in sase licee din Romania, printre care si in unul din Sibiu. Proiectul va fi coordonat de o echipa de specialisti, condusa de americanul Ernie Turner.

Educatie prin coaching 
`Da, suntem un liceu care a obtinut rezultate slabe la bac, dar echipa de coaching nu se adreseaza liceului doar din punctul de vedere al promovabilitatii scazute la bac. Noi am depus un dosar, am fost la interviuri si am fost selectati pentru a lucra cu echipa domnului Turner, pentru ca suntem motivati sa schimbam lucrurile, sa acceptam noi solutii si sa muncim pentru a le obtine`, spune directoarea Colegiul Tehnic de Industrie Alimentara `Terezianum`, Daniela Dimoiu. Elevii din clasa a XI-a, vor fi cei implicati direct in proiect, cu ei va lucra echipa de coaching, iar in vara anului 2013 de la ei se asteapta rezultate onorante. `Cu ei muncim pentru ca ei reprezinta generatia care va da bacalaureatul la sfarsitul proiectului. Nu o sa fie usor, pentru ca acesti copii se confrunta cu numerose probleme, care interfereaza cu activitatea lor scolara. In primul rand situatia sociala a parintilor este foarte dificila, avem cele mai multe cazuri cu burse sociale din Sibiu, respectiv 117 dosare. De asemenea, 90% dintre elevii nostri fac naveta. Principala noastra preocupare in cadrul proiectului sunt resursele umane - elevii, care au o situatie destul de dificila, dar si personalul care este calificat si foarte devotat, insa trebuie motivat`, povesteste directorul adjunct, Liliana Toma. 

Program-pilot bazat pe voluntariat

Americanul Ernie Turner isi propune sa schimbe in bine cele sase licee romanesti, cu scopul de a le determina sa-si constientizeze situatia si sa se orienteze catre solutii. Liceele nu investesc nici un ban, iar specialistii lucreaza pe baza de voluntariat, la fel ca profesorii. `Metodele aplicate au functionat in scolile americane si speram sa functioneze si acum. Ceea ce am facut ca si training in scolile din New York vrem sa aplicam si in cazul celor sase licee din Romania alese pentru programul-pilot `Educatie prin coaching`. Exista deosebiri culturale, bazate pe diferentele de limba, istorie, de multe ori politica. De exemplu, China e o fosta tara comunista, ca si Romania, iar asta nu are cum sa nu influenteze gandirea oamenilor. Dar eu cred ca suntem cu totii la fel. Avem ambitii, vrem sa atingem anumite scopuri, sa avem succes, sa construim. Si cred ca toate astea nu depind de locul din care provenim`, a declarat Ernie Turner pentru Evenimentul Zilei, la demararea proiectului.

O echipa alcatuita din 12 specialisti, `antrenori pentru performanta`, ai Asociatiei Romane pentru Coaching, va ajuta la formarea a sase echipe in `liceele problema`, pana la sfarsitul lunii martie. In fiecare liceu va exista o `echipa de interventie`, alcatuita din maximum 14 persoane - profesori, elevi, parinti, personal administrativ, reprezentanti ai autoritatii locale si ai comunitatii. `Ne propunem sa formam echipa din profesori, psihologul scolii, reprezentanti ai comunitatii si elevi, dar elevii nu vor fi cei mai buni la invatatura, ci cei mai influenti din clasa respectiva. O sa monitorizam schimbarile care au loc in clasele care iau parte la proiect. Cei din echipa de coaching o sa vina la Sibiu, cu idei pe cere o sa ni le propuna, iar echipa va analiza daca sunt aplicabile sau nu. Echipa de coaching o sa stabileasca motivele insuccesului in liceul nostru si metodele de indreptare a situatiei, iar de 2-3 ori pe luna o sa ne intalnim sa discutam incercand sa ne atingem obiectivele`, a mai adaugat Daniela Dimoiu.
de Dorina Nitu


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 26 martie 2012


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 07 iulie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter