SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



Miei cotati la bursa in Germania

Stiri din Sibiu: Economic Adauga un comentariu »

Oile din Hamba vor da nastere unor unor miei ce vor fi cotati la bursa din Germania. Asociatia Oierilor din Sibiu a adus, ieri 244 de berbeci de carne din rasa „Cap Negru German " pentru ca, imperecheati cu turcana romaneasca de la noi, sa dea miei cat mai valorosi. Tirul cu cei peste 240 de berbeci a ajuns ieri la Hamba. Andrei Marcel, presedintele Asociatiei Crescatorilor de Ovine din judetul Sibiu spera sa dea lovitura pe piata cu noua rasa si sa ridice profitul oierilor sibieni. Berbecii germani ar urma sa faca din turmele sale o rasa superioara care sa-i sporeasca afacerile. Pretul carnii acestei rase este stabilit de catre Bursa de la Berlin. in aceasta saptamana, pretul in viu al unui kilogram de carne este cuprins intre 1.80 si 2.00 Euro, dar este in continua crestere.
Berbecii germani ar urma sa faca din turmele sale o rasa superioara care sa-i sporeasca afacerile. „I-am adus pentru ca este o rasa specializata de carne ", spune Andrei Marcel. Spre deosebire de rasele de ovine crescute in Marginimea Sibiului, in Germania spre exemplu oile sunt crescute in functie de productie, specializat pe productia de lapte sau carne. Andrei Marcel spune ca are deja o comanda foarte importanta pentru noua productie. „Avem deja comanda pentru 6.000 de capete pentru anul viitor ", mai spune acesta. Iar afacerile merg struna, mai ales ca ele nu se opresc aici ci ofertele continua sa curga si din tara. „Acum au inceput sa apara ofertele si din toata tara pentru acesti berbeci ", completeaza Andrei Marcel. Ideea i-a venit sefului oierilor sibieni in urma cu cativa ani si a fost perfectata dupa mai multe vizite de documentare in Germania, Olanda sau Austria.

Berbecii au intrat in carantina

Afacerea nu se opreste aici. Proprietarul berbecilor spune ca in mod cert incepand de anul viitor mielul rezultat din imperecherea oilor noastre cu acesti berbeci vor fi cotati la bursa din Germania. „intelegerea a fost, cu partea germana, sa trimitem tot cate 400 de miei odata cu cate un transport. Pretul stabilit in aceasta saptamana, la Bursa de la Berlin, la viata, este cuprins intre 1.80 si 2.00 Euro pe kilogramul de carne, dar este in continua crestere. in plus trebuie avut in vedere ca kilogramul de cotlet de oaie, care este cel mai scump produs pe piata europeana, a ajuns si la 18 Euro. De aceea noi trebuie sa realizam miei de calitate, pentru ca altfel nu putem sa ne mai vindem produsele ", spune Andrei Marcel, presedinte Asociatia Oierilor din Sibiu. Deocamdata cei 244 de berbeci au ajuns la Hamba si au intrat direct in carantina timp de zece zile. Dupa 10 zile 30 de crescatori din judet, care au platit cate 560 RON pentru un berbec isi vor primi exemplarele valoroase. „Cerere este insa foarte mare si am avut cereri si de la crescatori din Arad si Satu Mare, dar in acest an nu vom mai putea aduce alti berbeci. Am apelat la aceasta solutie pentru ca mieii nostri romanesti erau vanduti la preturi derizorii pe piata araba si in Turcia, pentru ca au prea multa grasime si prea putina carne. Cu aceasta rasa de berbeci problema va fi rezolvata ", spune Mircea Opris, director al Oficiului Judetean pentru Consultanta Agricola Sibiu. Oierii din Sibiu au introdus in acest program experimental mai putin de jumatate din oile pe care le detin, restul fiind pastrate pentru oieritul traditional si obtinerea branzei.


Berbercii din rasa „Cap Negru German " au carcasa plina de carne si putina grasime. Rata de crestere este de 300 de grame pe zi, fata de 150 de grame pe zi cat are oaia traditionala romaneasca. Mieii rezultati vor fi vanduti, pe piata din Germania, cand vor atinge greutatea de 35 - 42 de kilograme.
de Gabriela ROMAN


Masini de cusut



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate marti, 28 august 2007






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 19 aprilie 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter