SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGMiercuri se dezbate PUG-ul Sibiului

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Sibienii sunt asteptati, miercuri, de la ora 12, sa participe la dezbaterea legata de noul Plan Urbanistic General al Sibiului, la sediul primariei. Cei interesati mai au timp sa consulte brosura elaborata de municipalitate la Biroul de Informatii pentru Cetateni, si sa isi trimita ideile, in scris, pana la 31 iulie.
Titlul PUG-ului elaborat de firma clujeana Planwerk este " Sibiu, loc de intalnire " si sintetizeaza potentialul orasului. Conform brosurii, Sibiul este in primul rand un oras cu vocatie de gazda, atractiv deopotriva pentru evenimente, afaceri, turism sau studii. Prin atuu-ri, se remarca pozitia georgrafica buna, accesibilitatea, valorile de patrimoniu construit si natural, atat din oras, cat si din imprejurimi. Un alt plus sunt universitatile, prin faptul ca atrag tineri, in conditiile in care populatia nativa este in scadere. Nu in ultimul rand, sunt trecute in revista activitatile cu caracter industrial si logicistic, " motorul economic ". " in acest fel, profilul orasului este in primul rand rezultatul conlucrarii a patru domenii: evenimente-universitati-turism-activitati ecnomice. Rolul Planului Urbanistic General este trasarea si asigurarea unui cadru spatial prielnic dezvoltarii acestui profil ", se arata in document. Drept urmare, principalele obiective propuse de PUG sunt un centru de conferinte, congrese si spectacole si un campus universitar, in apropierea centrului istoric. Activitatile industriale din partea de nord-vest a orasului sunt extinse spre nord, aici fiind propuse construirea unui complex pentru targuri si expozitii, o zona dedicata imm-urilor, implementarea si extinderea trenului urban. in plus, este propusa dezvoltarea unui nou centru economic est, pentru valorificarea cartierelor Hipodrom-Vasile Aaron.

Obiective cheie propuse in PUG
Centru de congrese, conferinte si spectacole
Pentru zona teatrul Radu Stanca, Piata de flori si Cazarma 90, PUG propune realizarea unui centru pentru evenimente culturale, economice si politice.

Zone de activitati economice
Cele doua zone industriale ale orasului trebuie extinse pe suprafete noi. Aici vor fi amplasate servicii, comert, cladiri administrative, depozitare si logistica. O zona speciala este rezervata dezvoltarii IMM-urilor, care acum ocupa spatii necorespunzatoare din zone cu alte destinatii.

Complex de Targuri si Expozitii
Pentru a deveni intr-adevar un oras gazda pentru evenimente economice si afaceri trebuie construit un centru de targuri si expozitii. Ansamblul va fi amplasat in Zona Vest, putand fi rezultatul unei investitii publice, private sau a unui parteneriat.

Parcuri, spatii verzi, baze de agrement si sport
Principalele parcuri vor fi amenajate de-a lungul cursurilor de apa, dupa modelul parcului Sub Arini. Prin amenajarea luncii si malurilor Cibinului vor fi realizate doua parcuri, in zona Campusor si zona Gusterita, si o baza de agrement, La Cascada. Pe Vale Sapunului vor fi spatii verzi pe ambele maluri. Zona vest va include un parc sportiv cu rol de bariera verde intre industrie si locuinte, iar un alt parc va fi de-a lungul paraului Ruscior. in total, PUG prevede realizarea a 350 de hectare de spatiu verde.

Reteaua de spatii publice
O alta prioritate este reabilitarea si extinderea spatiilor publice. Cartierele de blocuri vor beneficia de parcari colective, supraetajate. Foste zone industriale trebuie transformate in zone comerciale - Balanta, Independenta, de exemplu.

Extinderea orasului
Directia de extindere a zonei urbanizate este vest si sud-vest. Zona dintre Alba Iulia si paraul Ruscior va fi ocupata, etapizat, de un Centru Economic, un parc si o zona rezidentiala. Zona Campusor va deveni un nou cartier. Extinderi de mici dimensiuni sunt prevazute pentru Turnisor, Gusterita, Zona Este, Viile Sibiului, Calea Poplacii. Vor fi 580 de hectare de locuinte, 370 pentru activitati economice, 90 pentru institutii si servicii si 110 hectare cu functiuni mixte.

Reteaua de trafic
PUG prevede masuri pentru fluentizarea retelei de strazi si constructia de noi pasaje si poduri.

Tren urban
Proiectul de tren urban, aflat in faza de evaluare, este integrat in plan. Prin modernizarea si prelungirea fostei cai ferate industriale, va fi introdusa o linie de transport public pe traseul centru Comercial Vest - aeroport - gara Turnisor - Gara Mica - Gara Sibiu - Vasile Aaron - Şelimbar - Cisnadie.

Parcaje colective
Pentru realizarea spatiilor verzi si de joaca, si pentru marcarea aleilor pietonale si pentru biciclisti, PUG prevede constructia de parcaje colective multietajate.


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 14 iulie 2009


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 21 ianuarie 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter