SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGMii de copii, asteptati la Astra Film Junior 2011

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Juniorii, in mai multe cu­vinte: prescolarii, elevii de scoa­la primara si liceenii, se bucura din nou de un festival numai al lor. Cu doar o sap­tamana inainte de editia a XI-a a Astra Film Festival, copiii si tinerii se pot bucura in voie de Festivalul Astra Film Juni­or. Mai mult de 5.000 de elevi din intregul judet sunt astep­tati sa urmareasca proiectiile de film cultural - educative, care sunt dublate in limba romana.

Aflat la a III-a editie, Astra Film Junior se desfasoara in perioada 18-27 octombrie, la Casa de Cultura a Sindica­telor, deschiderea oficiala a evenimentului fiind progra­mata astazi, 19 octombrie, ora 8.25, la Casa de Cultura a Sindicatelor."Lectii" despre copiii saraci si bogatiOrganizatorii festivalului le-au pregatit celor mai mici cinefili, si anume presco­larilor, un proiect-pilot. Acesta s-a desfasurat ieri si a constat in prezentarea a doua episoade din serialul "Dimi­netile lumii " ("Les Petits mati­ns du monde", productie Gedeon Programmes, Fran­ta). Prin intermediul acestora, prichindeii au aflat cum traiesc micutii de varsta lor dintr-o tara foarte bogata (Oman) si dintr-o tara saraca (India).

"Diminetile lumii" sunt rete­ta pregatita de Astra Film Juni­or si elevilor de scoala pri­mara, care se vor delecta cu sase episoade noi, ce oglin­desc viata copiilor din Siria, Peru, Australia, Indo­nezia, Egipt, Bolivia. Şcolarii vor mai putea urmari serialul "Cum se fabrica" ("How it's made"), fiind totodata provo­cati sa participe la un concurs de desen. Cei mai talentati dintre ei vor putea castiga premii ce constau in carti educative de la Editura Corint Junior."Imagine a School... Summerhill"Liceenii au si ei felia lor generoasa de filme la Astra Film Junior. Cei mai mari din­tre elevi vor avea ocazia de a vedea un alt tip de invatamant decat cel traditional joi, 27 octombrie, cand va fi proiectat documentarul "Imagine a School... Summerhill". Pro­duc­tia aduce in prim plan celebra scoala din Anglia, care pune pe primul loc dezvoltarea emotionala a copiilor, abia dupa aceasta venind randul lectiilor. Lice­enii vor putea sa-si expri­me opiniile pe tema "scoala ideala", pornind de la acest film. Dezbaterile vor fi mode­rate de o personalitate publica.

Tot elevilor de liceu le-a fost pregatita si Campania Discovery "Oricine poate fi erou ", care le va fi prezentata in cadrul Astra Film Junior de catre Ada Roseti, Channel Director Europa de Sud-Est, Discovery Networks CEEMEA.Şi pentru liceeni, din 2010Scopul principal al Astra Film Junior este acela de a educa gustul elevilor in alegerea produselor audio­vizuale. Evenimentul isi propune, totodata, sa-i con­vinga pe elevi de avantajele vizionarii unui film intr-o sala de cinema, deschizandu-le in acelasi timp noi perspective care ii ajuta sa descopere alte culturi si civilizatii.

Astra Film Junior s-a desfasurat pentru prima data in 2009, ca o alternativa de program educational extra­scolar, ce pune accentul pe educatia prin imagine, foarte putin existenta in Romania. Daca la prima editie eveni­mentul li s-a adresat copiilor, incepand cu 2010 publicul-tinta al programului s-a largit, inclu­zandu-i si pe liceenii sibi­eni. Acestia au raspuns afir­mativ initiativei Astra Film, pana acum mai mult de 10.000 de elevi, din tot judetul Sibiu, participand la Astra Film Junior. Numarul mare al celor la care a ajuns mesajul trans­mis de filmele prezen­tate in cadrul Astra Film Juni­or a facut ca proiectul sa devina cel mai mare program edu­ca­tional extrascolar din Romania.Elevii au program de filmeProgramul Astra Film Juni­or 2011 a luat startul in 18 octombrie, prin programul- pilot destinat prescolarilor de la Gradinita " Sfantul Dimitrie " a Arhiepiscopiei Ortodoxe Ro­mane a Sibiului. incepand de astazi, insa, festivalul li se deschide elevilor de scoala primara, care in perioada 19-21 octombrie, de la ora 8.30 vor urmari, la Casa de Cul­tura a Sindicatelor, serialul docu­mentar "Diminetile lu­mii ", ur­mat de "Cum se fabrica " (How it's made) si de concursul de desen, cu creatii inspirate din filmele vizionate.

Liceenii sunt asteptati joi, 27 octombrie, tot la Casa de Cultura a Sindicatelor, intre orele 12-14.10, pentru a lua parte la prezentarea Cam­paniei Discovery "Oricine poa­te fi erou " si la proiectia fil­mului "Imagineaza-ti o scoa­la... Summerhill" (William Tyler Smith, SUA, 2008) .


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 19 octombrie 2011


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 16 mai 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter