SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGMinerva Boitan: "S-au facut niste abuzuri de catre niste persoane care ele insele se aflau in ilegalitate"

Stiri din Sibiu: Politica Adauga un comentariu »

Senatorul liberal, Minerva Boitan a criticat dur felul in care au fost reevaluati, la Sibiu, anul trecut, de catre Comisia Superioara de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap de la Ministerul Muncii si Protectiei Sociale, beneficiarii certificatelor de handicap. "S-au facut niste abuzuri de catre niste persoane care ele insele se aflau in ilegalitate. S-au incalcat toate drepturile persoanelor. Ei (n.r. membrii comisiei) trebuiau sa desemneze o comisie si trebuiau sa intre in contact cu documentele persoanelor, nu cu persoanele", a spus Minerva Boitan. Senatorul liberal a mai precizat ca beneficiarii in cauza nu se confrunta numai cu anularea ceritficatelor de handicap, dar au fost somati sa restituie sumele primite in ultimii trei ani, sume care se ridica, in medie, la 20.000 de lei, dupa cum a precizat avocatul Alexandru Zavatin.

Mai mult de 900 de persoane, din 1057 reevaluate au ramas fara pensiile de handicap, intrucat certificatele de handicap le-au fost anulate in urma reevaluarilor facute de Comisia Superioara sosita de la Ministerul Muncii si Protectiei Sociale, din a doua jumatate a anului 2011. Pe langa toate acestea, fostii beneficiari au ramas fara niciun fel de asigurare medicala. "Vorbim de aproape 1.000 de persoane care nu au pe ce sa cumpere medicamente, care nu au asigurare", a mai spus Minerva Boitan, intr-o conferinta de presa la care au participat avocatul Alexandru Zavatin si presedintele Asociatiei Persoanelor cu Handicap Locomotor din judetul Sibiu, Marcela Brad.

"in zilele de 18 si 19 iunie majoritatii persoanelor li s-au anulat certificatele de handicap. Este un termen de 15 zile in care aceste persoane pot contesta deciziile primite de la Casa de Pensii. Problema este ca multi nu au atacat hotararea Comisiei Superioare", a spus Alexandru Zavatin, aratand ca persoanele in cauza mai au la dispozitie doar cateva zile pentru a face contestatie cu privire la obligativitatea restituirii sumelor incasate. "E un sfat pe care il dau oamenilor: pana la modificarea ordonantei trebuie sa existe aceste contestatii cu solicitarea de a suspenda si efectele acelor decizii", a spus la randul sau Minerva Boitan, subliniind ca cei care au nevoie de consultanta in intocmirea acestor contestatii o pot obtine la sediul PNL Sibiu, de pe strada Fabricii. Asistenta le este oferita de Alexandru Zavatin, de luni, pana vineri, intre orele 12-14.

Senatorul liberal are si o veste buna pentru persoanele somate sa restituie banii, si anume modificarea Ordonantei 84. "Dorinta noastra este de a transmite celor care sunt in aceasta situatie ca am reusit sa aducem o modificare acestei ordonante, in ceea ce priveste persoanele carora li s-au creat debite. Aceste debite se suspenda de drept", a precizat Minerva Boitan, subliniind ca o alta modificare in aceasta ordonanta prevede ca persoanele carora li s-a stabilit un handicap ireversibil, sa nu mai fie reevaluate.

Scandalul certificatelor de handicap false a inceput in luna septembrie a lui 2011, cand la Sibiu a venit o Comisie Superioara de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap de la Ministerul Muncii si Protectiei Sociale. in urma evaluarilor, certificatele a mai mult de 900 de persoane cu handicap au fost anulate. Potrivit Minervei Boitan, toate acestea, au avut la baza "o reducere a bugetului de sanatate, de la 2,7%, la 2% din PIB. Sunt persoane care de sase luni nu au niciun fel de prestatie sociala. Spun ca in primul rand motivatia a fost legata de buget. Sibiul li s-a oferit pe tava pentru ca aici era o ancheta de vreo trei ani. Comisia (n.r. Comisia Superioara) nu a actionat asa cum prevede protocolul", a mai spus senatorul liberal.


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 03 iulie 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 18 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter