SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGMinisterul Sanatatii se joaca cu patru milioane de euro pe `nervii` bebelusilor sibieni

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Peste cateva zile se implineste un an de cand Maternitatea din Sibiu ar fi trebuit sa fie in reabilitare si modernizare. Un an irosit de Ministerul Sanatatii, cel care a angajat firmele de executie, dar nu a mai fost in stare sa aduca si un diriginte de santier.

16,36 de milioane de lei este valoarea contractului semnat intre Ministerul Sanatatii si asocierea Vamed Austria si Valve International SA Braila. Contractul a fost semnat pe 9 iulie 2010, pe o durata de 24 de luni avand drept scop `reabilitarea sectiilor de obstetrica-ginecologie, neonatologie ale Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu prin lucrari de constructii`. Ca un detaliu, contractul a fost semnat la un an dupa lansarea licitatiei de angajare a firmelor de constructii.

Imediat dupa, Ministerul s-a grabit sa anunte pompos ca Maternitatea de la Sibiu va fi reabilitata la standarde europene, ca cei 6.039 de mp ai unitatii vor fi reorganizati si recompartimentati `pentru a se asigura o functionare mai buna a sectiilor care fac parte din departamentele de obstetrica si neonatologie si vor fi inlocuite ferestrele, usile interioare, pardoselile din aceste sectii`. In plus, potrivit proiectului, ar fi trebuit inlocuite invelitoarea si sarpanta ce acopera corpul 1 cu un sistem de acoperire in terasa, iar toate instalatiile sanitare, termice si electrice urmau reabilitate.Un an de crunta nepasareA trecut un an de la glorioasa semnare a contractului. Nimic. Conducerile Spitalului judetean si cea a Maternitatii au fost puse in garda ca incep lucrarile, fara nicio urmare concreta. Dimpotriva, cei care au inceput sa insiste cu telefoane la Bucuresti au fost tot sibienii: `mai incepeti?`.

Din cate se pare, Ministerul si-a blocat proiectul la etapa angajarii unui diriginte de santier. Si au inceput cu rugaminti absurde la Sibiu. `Ne-au cerut noua sa angajam un diriginte de santier. Bine, bine, o faceam, dar pe ce baze legale, caci nu noi suntem cei care implementam proiectul. Am discutat si la Consiliul Judetean, nu puteam gasi nicio solutie legala. Si atunci ne-au spus sa angajam un diriginte de santier pro-bono. Dar cine isi mai asuma, daca lucra gratuit, responsabilitatea?`, se intreaba dr. Adrian Santa, managerul Spitalului Judetean.1 iulie a trecutSaptamana trecuta, insa, reprezentantii firmei de constructii din Braila au venit la Sibiu, pregatiti sa inceapa lucrul. `Au venit cu un nou termen – 1 iulie. Acum, ziua de 1 a trecut si nu au venit. Sa speram ca vin de luni, cand e inceput de saptamana`, spune dr. Adrian Stretean, seful Clinicii de Obstetrica Ginecologie din Sibiu. `Nu stiu cat vor dura lucrarile, constructorii au spus ca se vor tine de termen`, adauga Stretean.Ministerul n-are timpTurnul Sfatului a solicitat un punct de vedere al Ministerului Sanatatii inca de la inceputul saptamanii trecute, fara ca de la Bucuresti sa vina pana la inchiderea editiei vreun raspuns. Fondurile alocate pentru reabilitarea Maternitatii din Sibiu provin dintr-un imprumut BERD si BEI.

Vamed Standortentwicklung und Engineering GmbH&CO KG este un nume extrem de important in managementul proiectelor de reabilitare a spitalelor din lumea intreaga, avand contracte pe toate continentele. Nu mai putin de 500 de parteneriate public-private la care Vamed a participat au fost finalizate numai in cursul anului trecut. In Romania, Vamed a mai lucrat in cadrul unor proiecte de reabilitare si modernizare pentru spitalele Coltea si cel de Urgenta Militar din Bucuresti, precum si pentru Spitalul de urgenta din Constanta.

Valve International SA, din Braila, firma constuctoare este, insa, mai putin cunoscuta in Romania. In ultimul an pentru care sunt publicate datele financiare, 2009, firma detinuta in proportie de 99% de Ion T. Florian a realizat o cifra de afaceri de aproximativ 9,5 milioane de euro, cu un numar mediu de salariati de 115. Cel mai bun an, din punctul de vedere al rezultatelor financiare a fost, insa, 2008, cand cifra de afaceri a firmei din Braila a depasit 14 milioane de euro.
de Traian DELEANU


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 04 iulie 2011


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 17 mai 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter