SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGMinistrul Transporturilor: "Se lucreaza suficient de bine la autostrada"

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Ministrul Transporturilor, Alexandru Nazare, a vizitat, sambata dupa-amiaza santierul autostrazii Orastie - Sibiu, in speta loturile 3 si 4 (cele situate in judetul Sibiu). Acesta a declarat ca "se lucreaza suficient de bine la autostrada si sper ca in continuare sa se lucreze la fel, deoarece finantarea exista. in luna mai, vor fi turnati primii kilometri de asflat". Alexandru Nazare a dat asigurari ca si problema exproprierii padurii din zona unde urmeaza sa fie construit primul tunel de autostrada din Romania (Sacel) va fi rezolvata in doua saptamani. Deocamdata, lucrarile la tunel nu au inceput, tocmai din aceasta cauza. Ministrul a fost insotit de prefectul Horatiu Racuciu, deputatii Raluca Turcan si Cornel Ştirbet, subprefectul Constantin Morar, si primarul comunei Şura Mica, Mircea Marcu. Ministrul s-a concentrat pe parcursul vizitei pe lotul 4 al autostrazii, deoarece aici lucrarile inainteaza destul de bine. "Se lucreaza destul de bine de la ultima mea vizita pe santier. Voi urmari atent lucrarile pe toata autostrada Nadlac - Sibiu, pentru ca tronsoanele sa fie gata in aprilie 2013". Alexandru Nazare spune ca in aprilie 2013 ar trebui sa se circule pe autostrada Nadlac - Sibiu, iar in cazul in care vor exista intarzieri, constructorii vor plati penalitati.

Primii km de asfalt, in luna mai

Ministrul Transporturilor a venit cu lectia invatata, astfel ca intrebarile adresate constructorilor au fost punctuale. in acest moment, pe lotul 4 al autostrazii exista 7 puncte de lucru. Se munceste insistent la lucrarile de arta, in special fundatii si elevatii, si sunt atacati 8 km de terasamente. Pe santier lucreaza in jur de 400 de muncitori, iar numarul utilajelor se apropie de 30. Constructorul, societatea Astaldi, l-a asigurat pe ministru ca, in luna mai, vor fi turnati primii kilometri de asfalt. La inceputul lunii martie, lucrarile de arta (viaducte si poduri) se prezinta intr-un stadiu destul de bun, in conditiile in care sunt realizate in proportie de 5 si pana la 60 la suta. Sambata, utilajele erau concentrate pe cele doua viaducte ale lotului.

Singura problema cu care se confrunta constructorul si Ministerul Transporturilor este cea a exproprierii padurii din apropierea viitorului tunel de autostrada, din zona Sacel. Aici, demersurile au batut pasul pe loc, ceea ce a impiedicat constructorul sa demareze lucrarile la tunel. Alexandru Nazare a declarat ca a purtat discutii in cadrul Guvernului si ca, in doua saptamani, va fi aprobata hotarare de Guvern care va rezolva aceasta problema. Pe lotul 4 va fi construit primul tunel de autostrada din Romania, acesta urmand sa masoare 340 de metri. Lotul 4 au autostrazii cuprinde 2 viaducte (unul de 200 de metri si unul de aproape 400 de metri), 2 poduri, 4 pasaje auto, 2 pasaje peste calea ferata, 39 de podete si primul tunel de autostrada din Romania.

De asemenea, in aceasta perioada s-a rezolvat si problemele legate de siturile arheologice, astfel ca din acest punct de vedere nu se mai intampina nici o dificultate.

Lotul patru al autostrazii Orastie - Sibiu, ce masoara in jur de 16 km, este primul pe care s-a inceput lucrarile efective. Autostrada de la Orastie la Sibiu este impartita in patru loturi care masoara, in total, 82 de km. Valoarea investitiei pentru lotul 4 se ridica la 484.839.529,89 de lei fara TVA. Termenul de finalizare al tronsonului este aprilie 2013. Licitatia de executie a fost adjudecata de asocierea Astaldi SpA - Euroconstruct - Astalrom.

incep sa se miste lucrarile si pe lotul 3

Sambata, ministrul Alexandru Nazare a vizitat si santierul de pe lotul 3. Şi aici lucrarile sunt in grafic, insa trebuie precizat faptul ca aici lucrarile au inceput mult mai tarziu fata de lotul 4. Acest tronson cuprinde in jur de 22 de km. Aici, castigator a fost stabilit Impregilo SpAi, iar valoarea investitiei se ridica la 604.791.600 lei.

Dupa finalizarea lucrarilor pentru loturile 3 si 4, constructorii s-au angajat sa ofere garantie pentru 24 de luni de la terminarea lucrarilor.

Din cei 82 de km ai autostrazii Orastie - Sibiu, 36 de km vor strabate judetul Sibiu, la care se adauga si kilometri de autostrada ai centurii ocolitoare a municipiului Sibiu. Cei 36 de km de autostrada care vor traversa judetul Sibiu vor trece prin Miercurea Sibiului, Apoldu de Jos, Amnas, Aciliu, Saliste, Sacel, Cristian si Sibiu. Autostrada Orastie - Sibiu face parte din coridorul IV de transport paneuropean Nadlac - Sibiu - Bucuresti - Constanta. Acesta este impartit pana la Sibiu in 9 tronsoane. Coridorul Nadlac - Sibiu se construieste din fonduri europene si o contributie de 15 % de la bugetul de Stat.

Totodata, este in vigoare si contractul de supervizare a lucrarilor de proiectare si executie a tronsonului de autostrada Orastie - Sibiu, Loturile 1,2,3 si 4, in lungime de 82,070 km. Contractul a fost castigat, prin licitatie deschisa, de asocierea S.C. CONSITRANS SRL/SC VIA DESIGN SRL/OMICRON-AMEPRO SA. Valoarea contractului se ridica la 31.590.226,51 lei fara TVA. Finantarea este asigurata prin Fondul de Coeziune (85%) si de catre Guvernul Romaniei (15%).
de Cosmin Pal


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 12 martie 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 28 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter