SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGMinuni pentru centura Sibiului!

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

In ultima zi a saptamanii trecute, santierul centurii ocolitoare a Sibiului a fost vizitat de o comisie ISPA, program prin care 75 la suta din costurile de construire a variantei ocolitoare sunt suportate din fonduri europene.Reprezentantii internationali din cadrul comisiei nu au zis nici "da", nici "ba" referitor la ritmul de lucru. Aproape impasibili, ei au vizitat santierul dupa care si-au vazut de drum. In ciuda ritmului alert al lucrarilor din ultima perioada, reprezentantii ISPA se pare ca nu s-au lasat impresionati in fata lucrarii pe care o finanteaza si care trebuia sa fie gata din 2006.Max Boegl si Geiger, pentru sectiunea a douaCu toate acestea, vestile bune par sa se abata peste ocolitoarea Sibiului. Mai intai, insa, ca orice veste buna vine una proasta - nici pana in ziua de azi contractul pentru executarea sectiunii a doua a centurii ocolitoare a Sibiului nu a fost semnat. Licitatia din vara acestui an a desemnat drept firma castigatoare SC Vectra Service SRL, din Brasov, catalogata ca firma apropiata PD-L. Atribuirea a fost contestata de asocierea MAx Boegl - Geiger, iar solutionarea contestatiei nu a fost, inca, facuta publica. Potrivit unor surse apropiate CNADNR, inaintea caderii Guvernului Boc existau in cadrul Ministerului Transporturilor mai multe discutii care bateau inspre admiterea contestatiei depuse de MAx Boegl si Geiger, astfel incat tot aceste doua societati sa execute si sectiunea a doua. Aceasta discutie ar fi urmat sa prinda un contur definitiv saptamana trecuta, cand la Sibiu, odata cu reprezentantii ISPA, ar fi urmat sa vina si reprezentantii Ministerului Transporturilor. Caderea Guvernului Boc a lasat in aer, insa, toata aceasta poveste. Partea buna a ipotezei se mentine, deoarece asocierii Max Boegl - Geiger i s-a cerut zilele trecute prelungirea garantiei depuse in cadrul licitatiei. Cu toate acestea, admiterea contestatiei depuse de Max Boegl si Geiger ar reprezenta "o minune", spun oficialii apropiati lucrarii. Gata cu lucrarile in 2009Varianta Max Boegl si Geiger si pentru sectiunea a doua a centurii ar putea insemna, probabil, ultima solutie pentru finalizarea la timp, adica pana la finele lui 2010, a centurii ocolitoare a Sibiului. Potrivit contractului pregatit pentru sectiunea a doua (2,6 km de autostrada si 3,6 km de reabilitat din drumul catre Ocna Sibiului), termenul de executie a lucrarilor este de 14 luni. Or, cum nici in acest moment Vectra Service nu a primit semnatura, este putin probabil ca societatea brasoveana va reusi sa mai termine in timp util lucrarile pe care nu le mai poate porni anul acesta din cauza conditiilor meteo. Pe de alta parte, pentru cei de la Max Boegl si Geiger, lucrurile sunt mult mai simple - in afara faptului ca au la Sibiu toate utilajele necesare, iar organizarea de santier functioneaza de mai bine de un an, actualii constructori ai centurii au si toate gropile de imprumut, mixturile si restul de agregate deja aprobate de CNADNR.Todini.
Fisuri de doua milioane de euro. Pe 6 noiembrie, la Sibiu vor sosi reprezentatii DAB (comisia de arbitraj intre Todini si CNADNR). Pentru aducere aminte, reprezentantii Todini au lasat in urma plecarii lor de pe santierul centurii si doua procese, prin care solicita 15 milioane despagubiri de imagine si profit si 12 milioane de euro, plata unor lucrari efectuate, dar neplatite. Reprezentantii partilor romane in aceasta disputa au pregatit un dosar pentru intalnirea din 6 noiembrie, prin care sa demonstreze celor de la DAB ca numai fisurile din structurile executate de Todini la poduri presupun pagube de doua milioane de euro.
de Traian DELEANU


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 19 octombrie 2009


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 23 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter