SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGMircea Niculescu, directorul Apa-Canal: Am asteptat un an dupa Fagaras

Stiri din Sibiu: Reportaj Adauga un comentariu »

Dupa un an de tatonari, cauzate in principal de ezitarea Fagarasului de a intra in asociatie cu localitatile din Sibiu, Apa Canal Sibiu devine operator regional si va putea accesa fonduri europene nerambursabile, care vor permite investitii masive in anii urmatori.

Reporter: Care va fi aria de activitate a operatorului regional Apa Canal Sibiu?
Mircea Niculescu: Noi suntem operator regional pentru sudul judetului, pentru ca in partea nord exista deja un operator regional, condus de cei de la Medias. in plus, se va adauga si municipiul Fagaras si, probabil in viitor, unele din comunele deservite de acesta. Pentru asta, s-a semnat un contract de delegare a serviciului, care este o forma legala aprobata de Ministerul Mediului. Saptamana viitoare se definitiveaza documentul, pentru ca el trebuie semnat de catre toti membrii Asociatiei de apa Sibiu. Dupa aceasta, se va face predarea serviciului de apa-canal de catre operatorii existenti, iar acolo unde acestia nu exista, de catre serviciul public de apa al localitatii respective, cum ar fi spre exemplu Şura Mare si Cristianul, care nu au operator.

R.: Cate localitati fac parte din asociatie?
M.N.: 23.

R.: Cand se va finaliza procesul de delegare a serviciului de apa canal de catre operatori?
M.N.: Pana la sfarsitul lunii. Este un proces complex. Fagarasul are 37.000 de locuitori. Problema este aceea de a preda corect din punct de vedere financiar contractele de furnizare, contractele de utilitati, etc. Sunt doua pagini numai de cerinte. De ce? Pentru ca, dupa asta, toate aspectele financiare raman de rezolvat in parte de catre fostul operator. Apa Canal Sibiu, operatorul nou, nu preia si datorii.

R.: Un aspect foarte important...
M.N.: Sigur ca e important, pentru ca daca plecam cu datorii istorice, va dati seama ca noi in loc sa lucram ceva ne vom decapitaliza si se vor indrepta impotriva noastra tot felul de oameni si institutii sau agenti economici care au ceva de recuperat. Şi-atunci, administratia locala, impreuna cu operatorul respectiv isi rezolva chestiunile legate de incetarea activitatii pe vechiul rol si pe vechea stare financiara. Noi dorim ca in cursul lunii aprilie, toate aceste chestiuni sa se intample si, practic, sa operam de la 1 mai.

R.: Ce se schimba pentru sibianul de rand?
M.N.: Daca acest lucru nu se intampla, inclusiv municipiul Sibiu nu putea accesa fonduri europene cu caracter nerambursabil. Sibianul de rand poate spera sa aiba loc extinderi si inlocuiri. Pentru ca, pe banii omului de rand, nu putem face lucrari de milioane de euro. Tariful pe care il practicam e un tarif cu o anumita amprenta sociala si ne permite sa facem doar o cofinantare, spre exemplu, care este de 32 la suta acum sau sa luam un imprumut de la banca, dar lucrari de milioane de euro nu se pot face. Ganditi-va ca numai in Sibiu sunt lucrari de 24 de milioane de euro, care trebuie sa se desfasoare pana
in 2012.

R.: in urma cu un an exista varianta schimbarii denumirii firmei in Compania de Apa Sibiu.
M.N.: Numele nu se schimba. Firma se numeste Apa Canal si denumirea va ramane nemodificata. Este o extindere a activitatii societatii municipiului Sibiu in zona din afara granitelor orasului.

R.: Apropo de extindere, poate creste numarul membrilor asociatiei sau componenta ramane batuta in cuie in urmatorii ani?
M.N.: Este o formula batuta in cuie acum, pentru ca daca nu institutionalizam zona deservita si mai asteptam sa mai vina cate unul, pierdem fondurile europene. Şi ei nu stau sa astepte o comuna care se trezeste sa spuna "hai sa mergem si noi la aia". Procesul formarii asociatiei a fost unul indelung. Aproape un an de zile a durat numai convingerea Fagarasului ca trebuie sa vina alaturi de Sibiu.
de Laurentiu PARNICA


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 07 aprilie 2009


Poza Zilei Sibiu - Sibiu Cycling Tour 2020

Sibiu Cycling Tour 2020
~ 15 august 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 27 iulie 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 07 2020 07:25 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter