SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGMizeria Sibiului s-a strans in gari

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

"Portile de intrare" in Sibiu, cum mai sunt denumite garile CFR, zac intr-o mizerie greu de inchipuit in urma unui an european. De la Gara principala a Sibiului, aflata intr-o permanenta reabilitare, si pana la haltile de la marginea municipiului, balteste mizeria.
Nici de-a lungul caii ferate, de la halta Vasile Aron pana in Gara Turnisor, nu a mai facut nimeni curatenie demult. Gramezile de gunoi menajer, vechi de luni bune, sunt la tot pasul. Sticle de plastic, cauciucuri, cutii de carton putrezite, scanduri, galeti gaurite, toalete improvizate. Mici gropi de gunoi la fiecare zece metri, printre copacii si buruienile uscate de pe margine. Trecatorii si cei care calatoresc cu trenul se „bucura " zilnic de acest spectacol. in Halta Vasile Aron, prima de la intrare in oras dinspre Ramnicu-Valcea, sub viaductul din apropiere, infloresc pet-uri goale, hoituri de animale si ambalaje de tot felul, sterse de vremurile in care au fost aruncate. Nimeni nu le baga in seama in afara de cainii strazii . scormonesc curiosi si lenesi printre mormane, in cautarea hranei. Mai departe, in Gara Mica din Terezian, aceeasi problema. Fundatia unei noi constructii - viitoare biserica - a luat locul haosului gunoaielor. Printre muntii de moloz si pamant, insa, rasar in continuare sacii menajeri aruncati aiurea, haine, nelipsitele sticle de plastic si vechi canapele cu arcuri rupte, tapiterie mucegaita si urat mirositoare.

MIZERIA cea mai mare bantuie in zona Garii Turnisor. Aici locul s-a transformat intr-o adevarata groapa de gunoi, unde fiecare arunca ce vrea - sunt devarsate carute intregi de resturi menajere si materiale de constructie nefolositoare. Cu toate ca au mai fost puseuri de actiuni de salubrizare, dupa doua zile, gunoiul recucerea zona. "Şi oamenii, domnule. Nu pastreaza curatenie. Dar nu aia care stau in zona, altii vin si arunca aici toate mizeriile", povesteste un mos ce asteapta trenul.
Cat despre Gara principala a Sibiului, lucrurile sunt de-a dreptul hilare. Zona nu este plina de gunoaie - angajatii CFR fac curatenie, dar trecerea subterana, peroanele sau bancile sunt atat de vechi si prost intretinute, incat lasa impresia unei crunte mizerii. "Ce sa zic? Mi-am asteptat intr-o seara parintii pe peronul 5. Era atat de intuneric, incat m-am inteles cu ei sa ne intalnim in fata garii, caci nu am reusit sa ne gasim", spune Victor, un student la Universitate. Cel putin in Gara principala, viitorul nu se arata prea roz. Chiar daca lucrarile de reabilitare vor fi gata in martie - noul termen de finalizare - peroanele si subteranul nu sunt incluse pe lista reabilitarilor. Prin urmare, aspectul invechit va dainui.
DIN PĂCATE, nici in alte zone ale Sibiului situatia nu este intotdeauna "curata". Malul Cibinului si Valea Sapunului, spre exemplu, au portiuni edificatoare legat de gradul de civilizatie al unor sibieni. Strada Viitorului este un alt loc plin de gunoaie. Un sir lung de tot felul de deseuri margineste drumul ce duce spre cartierul Resita II. Asfaltul bombardat de gropi intregeste peisajul inglodat de gunoaie.
E problema CFR
„Pe strada Viitorului s-au facut campanii nenumarate de curatare si ecologizare de catre cei de la Schuster & Co. Ecologic, firma de salubrizare cu care Primaria are contract. Dar oamenii continua sa arunce gunoaie ", spune Mirela Grigore, purtator de cuvant al Primariei. „Cat despre zonele adiacente cailor ferate si garilor, acestea apartin regionalei CFR Brasov, deci responsabilitatea curatarii si intretinerii le revine. Municipalitatea se ocupa doar de domeniul public ", completeaza Mirela Grigore. Desi solicitati de acum doua zile, reprezentantii Cailor Ferate nu au furnizat inca nici o informatie in legatura cu acest subiect.
de Alexandru Ghenie


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 21 februarie 2008


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 25 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter