SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGModernizari de peste 16 milioane lei, pe 10 strazi din cartiere

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Zece strazi din mai multe cartiere ale Sibiului au deja documentatiile pentru modernizare aprobate, iar valoarea totala a investitiilor insumeaza aproximativ 16 milioane lei, potrivit indicatorilor tehnico-economici aprobati in ultima sedinta a Consiliului Local Sibiu.

Strazile sunt din diferite zone ale orasului, incepand din cartierul Turnisor, pana in Ţiglari sau Piata Cluj si pana la zona centrala, si cele mai multe sunt neasfaltate. Pe majoritatea dintre ele vor fi refacute retelele de apa si canalizare, trotuarele si carosabilul, vor fi marcate locuri de parcare si vor fi create spatii verzi.

in aceasta faza sunt aprobate doar studiile tehnice, iar lucrarile efective vor incepe doar dupa ce Primaria Sibiu va aloca bani din bugetul local si va derula licitatiile pentru desemnarea firmei care sa execute lucrarea. Doar licitatiile, spre exemplu, pot dura, potrivit legislatiei, cateva luni de zile, in cazul in care rezultatele sunt contestate.

Piata Talmaciu - alei si spatiu de joaca

Una dintre investitiile pentru care au fost realizate studiile tehnice este Piata Talmaciu, de langa Calea Poplacii, strada aflata deja in plin santier. Potrivit proiectului, aici nu au avut loc lucrari de modernizare si, desi zona nu este una importanta pentru traficul rutier, modernizarile sunt necesare pentru ca aici exista o gradinita.

Carosabilul plin de gropi va fi asfaltat, cu doua benzi de circulatie, vor fi create noi locuri de parcare, se vor realiza noi retele de apa si canalizare, vor fi mai multi pomi, iar spatiile verzi vor masura 1.730 metri patrati.

Un nou loc de joaca va fi construit in zona, cu trei alei care dau in trotuarele din apropiere, cu un sistem de jocuri pentru copii si cu o imprejmuire de lemn pe sistem de metal, care sa impiedice iesirea celor mici in afara zonei.

Potrivit proiectului, investitia este de 1,8 milioane lei.

Tribunei, Arhivelor, Rosca si Revolutiei - asfaltari si zone pietonale

Una dintre putinele strazi centrale ramasa nemodernizata, strada Tribunei, are, potrivit raportului atasat proiectului tehnic, trotuare deteriorate, iar carosabilul este denivelat de traversarile facute pentru retelele utilitare. Investitia presupune refacerea retelelor de apa si canalizare, realizarea de parcari din piatra naturala, borduri tot din piatra si trotuare si carosabil asfaltate.

Potrivit estimarilor proiectantilor, valoarea investitiei va fi de 1,5 milioane lei.

Şi pentru strada Arhivelor au fost aprobate studiile tehnice, iar proiectul prevede transformarea unei parti din aceasta strada in zona exclusiv pietonala.

"Necesitatea investitiei rezulta din faptul ca amenajarea acestei strazi va conduce la stabilirea zonelor de stationare si a celor pentru traficul pietonal, fiind amenajate inclusiv zone in care sa nu fie permis traficul auto", se arata in raportul de specialitate atasat proiectului.

O parte din trotuare va fi asfaltata, iar cealalta parte va fi pavata cu piatra naturala, carosabilul va fi realizat din piatra naturala si vor fi schimbata reteaua de apa si racordurile pentru canalizarea pluviala. intreaga investitie este estimata la aproximativ un milion de lei.

Strada Revolutiei este una din strazile pentru care s-au aprobat proiectele tehnice de modernizare. Specialistii spun ca prin aceasta investitie va fi fluidizat traficul in aceasta zona intens circulata si vor fi delimitate clar zonele de stationare.

Lucrarea prevede inlocuirea retelei de apa, refacerea carosabilului si a trotuarelor.

Şi strada D.D. Rosca, din cartierul Turnisor, este cuprinsa in acelasi pachet de strazi. Aici sunt prevazute refacerea retelelor de apa, canalizare menajera si pluviala. Strada, care nu a fost niciodata modernizata, va avea doua benzi de circulatie, trotuare noi si 100 de spatii in care vor fi plantati pomi.

Investitia este estimata la aproximativ 4 milioane de lei, aceasta fiind una dintre cele mai lungi strazi din cele 10.

Arad, Deva, Kiev, Timisoara si Doinei - modernizari complete

Cinci strazi care fac parte din acelasi pachet de strazi, din zona Turnisor - Piata Cluj - Ţiglari, au si ele studiile tehnice finalizate, in conditiile in care in prezent aceste strazi sunt nemodernizate.

Pe strada Arad vor fi inlocuite retelele de apa si canalizare, acum degradate, iar in acest fel canalizarea va putea prelua si apele menajere de pe strada Praga.

"Prin proiect se urmareste realizarea unui sistem eficient de alimentare cu apa si canalizare, concomitent cu reabilitarea si modernizarea structurilor rutiere si pietonale", se arata in raport.

Lucrarea este estimata la 1,6 milioane lei.

Strada Timisoara va costa aproximativ 1,5 milioane lei, bani care vor acoperi inlocuirea retelelor de apa si canalizare si refacerea structurii carosabilului si a trotuarelor.

Strada Deva, aflata in zona Piata Cluj va costa 1,7 milioane lei, iar lucrarile vor cuprinde refacerea retelelor de apa si canalizare, asfaltarea trotuarelor, a carosabilului si crearea de spatii pentru pomi.

Acelasi gen de lucrari se vor face si pe strada Kiev, estimate la 2,5 milioane lei si pe strada Doinei, unde, potrivit indicatorilor tehnico-economici, modernizarea va costa aproximativ un milion de lei.
de Sorana Maier


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Anonymous ( 11.08.2012 08:11 )
zona gari spatiu din spatele bisericutei si din zona constructiei noi de linga B D R si o fintina arteziana in piata gari


      

Anonymous ( 16.08.2012 08:46 )
Domnule primar va felicit pentru avintu pe care lati luat in acest al 4 mandat pentru modernizarea Sibiului dar o idee de luat in seama un giratoriu in zona intersectiei Stefan cel Mare Bilea Moldoveanu pe cind zona o permite si acolo sunt foarte multi timpi morti si la mai mare mandatu 5 6 7 etc


      

Alte stiri adaugate joi, 09 august 2012


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 01 iunie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter