SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGMogulul Sibiului

Stiri din Sibiu: Economic Adauga un comentariu »

Ar trebui ca in 24 de ore sa nu manance si sa nu doarma, pentru a se ocupa 46 de minute de fiecare din cele 31 de societati la care este administrator. in plus, ar trebui sa fie expert in cresterea vacilor, arcuri, termopane, comert, transport, banci, turism, publicitate, avioane, agricultura, taximetrie sau constructii. Cu o cifra de afaceri de peste 270 de milioane de euro pe an, Ilie Carabulea traieste pentru a face bani.

270 de milioane de euro este cifra de afaceri estimata de Ilie Carabulea pentru grupul Atlassib in acest an. 40 de milioane de euro reprezinta estimarea investitiilor demarate numai in Sibiu, in ultimii doi ani. 31 sunt firmele la care Ilie Carabulea este administrator. Pe langa acestea, omul de afaceri sibian este asociat la alte societati, cu activitati in Sibiu, Timisoara sau Arad. Paleta de activitati in care cel mai prosper om al judetului este implicat cuprinde, de la agricultura, turism, la productia de arcuri, de la transporturi auto, la curierat, transporturi aeriene si, mai nou pentru sibieni, la taximetrie. Pornita imediat dupa revolutie, afacerea Atlassib, condusa de omul de afaceri Ilie Carabulea, a dat pana astazi zeci de ramificatii. Grupul Atlassib cuprinde firme din domenii de activitate aparent fara nicio legaura, firme cu sediul social in Sibiu, dar si in Brasov, Arad, Suceava, Timisoara, Bucuresti si in orase din Europa.
Ilie Carabulea continua sa caute noi afaceri. Dupa ce a lansat hotelul Ramada, o investitie de 23 mil. de euro, dupa ce a lansat constructia turnurilor gemene, un proiect de 18 mil. de euro, a anuntat constructia de locuinte, in zona Padurii Dumbrava, dupa o investiti estimata potrivit calculelor pietei undeva intre 7 si 12 mil. de euro. in picioare au ramas investitiile in alte hoteluri Ramada in Bucuresti si posibil Timisoara, precum si cea in mall-ul Airport Shopping Center. Mai sunt „pe teava " compania aeriana, Transilvania Air SRl si un posibil institut de cercetare.

Taxiuri cu marca Atlassib

Cel mai nou domeniu de activitate adaugat grupului de firme Atlassib este taximetria. Nou pentru presa, pentru ca taxiurile firmei Transcom SRL activeaza deceva vreme, prin dispeceratul de la 942. „Nu avem multe taxiuri. Doar cinci, care activeaza de jumatate de an ", a declarat Ilie Carabulea.

Ansamblu rezidential

Carabulea a anuntat deja constructia unui ansamblu rezidential format din sase pana la opt blocuri, care va cuprinde intre 400 si 600 de locuinte. Ansamblul va fi construit cel mai probabil in apropierea Padurii Dumbrava. „Intentionam sa dezvoltam mai mule blocuri de locuinte in zona Padurii Dumbrava. Proiectul nu este inca definitivat. Mai multe detalii vom avea dupa finalizarea acestuia ", a spus Carabulea, care nu a oferit o estimare aspura investitiei totale ce urmeaza sa fie derulate. Sitex Dumbrava a obtinut un certificat de urbanism pentru constructia de locuine in zona Padurii Dumbrava, in mai 2007. Acesta ar fi primul proiect rezidential amplu, dezvoltat de o firma din grupul Atlassib.

Fabrica de covoare

Sitex Dumbrava SA din Sibiu, este o societate cunoscuta pentru productia de covoare. Potrivit celor mai recente date disponibile, societatea Sitex Dumbrava SA a incheiat primul semestru al anului trecut cu o cifra de afaceri de aproape 0,9 mil. de lei.
Ilie Carabulea a devenit actionar principal al Sitex Dumbrava SA in luna februarie a acestui an cand a cumparat un pachet de 35 la suta din actiunile societatii, pentru care a platit suma de 413.954 lei, potrivit raportarii transmise, catre Rasdaq.
Carabulea a cumparat pachetul de aproape 35% din capitalul companiei de la Ecaterina Savu si de la Nicolae Trif, dupa cum se mentioneaza in raportare. Sitex Dumbrava SA are un capital social de 1,47 milioane lei si este specializata in fabricarea de covoare si mochete.

Transilvania Air sau transport aerian

Ilie Carabulea intentioneaza sa concureze si pe cale aeriana cu cei mai mari transportatori de persoane din tara. Omul de afaceri a infiintat din 2005 o societate care se numeste Transilvania Air SRL, prin care intentioneaza sa dezvolte sectorul transportului aerian. Societatea detine licenta de operator aerian. Deocamdata insa, omuld e afaceri a amanat lansarea proiectului, fiind „cu ochii pe piata ". Potrivit lui Ilie Carabulea, piata transportului aerian din Romania este bulversata in acest moment, mai ales datorita preturilor foarte mici impuse de anumiti operatori de tip low-cost. " Piata nu este stabila, acum. Trebuie sa analizam bine situatia, iar acum nu este momentul sa dam drumul acestui proiect. S-a ajuns la niste preturi aproape de zero, care mi se par incredibile si nejustificate. Vom astepta pana cand piata aeriana se va stabiliza si apoi vom relua demersurile ", a declarat Ilie Carabulea, luna trecuta.

inchirieri de birouri si turnuri gemene

in ultimi ani, activitatea grupului Atlassib a inceput sa se concentreze si pe turism si spatii comerciale. Una din cele mai mari investitii ale grupului din ultimii ani este cea in centrul de afaceri constitutit din doua turnuri gemene. Cladirea, construita vizavi de Sala Transilvania, langa viitorul hotel Euroil, va fi compusa din doua turnuri gemene structurate pe 18 nivele, in urma unei investitii de 18 milioane de euro. Cladirea este construita de Concefa, care a montat deja macaraua.

Hoteluri

Relansat recent pe turism, prin deschiderea hotelului de patru stele Ramada, grupul Atlassib, prin Ilie Carabulea, si-a fixat ca tinta marirea numarului de hoteluri detinute. Astfel, in planurile lui Ilie Carabulea se afla construirea a doua hoteluri Ramada in Bucuresti si a cel putin altor doua in provincie, celelalte locatii posibile fiind in Timisoara si Cluj-Napoca.

Lapte si agricultura

Un alt domeniu de afaceri la care Ilie Carabulea nu a renuntat este cel agricol, unde activeaza prin Horticola International SRl si Horticola International Sevis. Carabulea declara in primvara ca societatea Horticola International Sevis are in plan constructia pana la sfarsitul anului, la Sevis, a unei fabrici de lapte, in urma unei investitii evaluate la 2,5 milioane de euro, banii provenind, in parte, din fonduri europene.

Reabilitari de strazi

De la agricultura la constructii. Comtram SA, firma specializata pe lucrari de constructii, controlata de Ilie Carabulea, a castigat, prin asociere, in primvara, licitatiile la 36 de strazi ce vor fi reabilitate in acest an. Valoarea totala a lucrarilor este de aproximativ noua milioane de euro. Comtram a castigat un pachet de strazi in asociere cu Hidroconstructii SA. Celelalte doua pachete au fost castigate de Comtram in asociere cu Sca.Mo.Ter, firma infiintata in 31 august 2006.

Asigurari

Desi avea la activ investitia in hotelul Ramada si dezvoltarea celorlalte investitii, precum si controlarea activitatii in celelalte zeci de firme pe care le detine, Ilie Carabulea a acceptat in octombrie anul trecut sa devina presedinte al Consiliului de Administratie al Carpatica Asig. Actionarii societatii de asigurari Carpatica Asig au decis atunci numirea lui Ilie Carabulea in locul lui Ion Dobrica. Fostul presedinte al consiliului de administratie si-a mentinut functia de vicepresedinte la Bancii Carpatica. Ilie Carabulea este actionar principal la Carpatica Asig prin intermediul firmei Atlassib, pe care o controleaza in proportie majoritara.

Banci

Banca Carpatica este una din cele mai importante institutii bancare din Romania, unde Carabulea detine pachetul majoritar. Banca Comerciala Carpatica a incheiat trimestrul I al anului 2007 cu active in suma de 1,7 miliarde de lei, in crestere cu 5,4% fata de finele anului 2006. Pentru acest an, banca si-a propus sa atinga cota de piata de 1,2%, sa realizeze investitii totale de 29,2 mil. lei, din care investitii tehnologice de 15,3 mil. lei. De asemenea, BCC si-a propus sa creasca profitul net cu 31,78% fata de anul precedent.

Intentii pentru Tractorul

Atentia patronului Atlassib a fost indreptata in acest an si catre uzina Tractorul Brasov, vanduta recent unui fond de investitii, Flavus. Atlassib a depus in 19 iulie, la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), o scrisoare de intentie privind achizitionarea pachetului majoritar al uzinei din Brasov, insa, ulterior, nu a mai depus o oferta si nu a mai participat la licitatie.

... si pentru un Institut de cercetare

in acelasi timp, societatea Atlassib a depus, in primavara, o oferta pentru privatizarea institutului de cercetare Intec SA, din Bucuresti. Carabulea a declarat atunci ca, prin intermediul acestui institut vrea sa dezvolte sectorul de cercetare din Romania. Potrivit lui Carabulea, intentia Atlassib este de a dezvolta activitatea institutului de cercetare, inclusiv prin innoirea echipei.

Prima afacere, transportul de persoane

La origini, Atlassib a insemnat doar transporturi internationale de persoane. Acum, firma Atlassib aduce cea mai mare pondere in cifra de afaceri a grupul Atlassib, format din zeci de firme, aproximativ 20%. Atlassib, firma mama, a avut anul trecut o crestere de 42% a cifrei de afaceri, pana la aproximativ 76 de milioane de euro. Anul trecut, Atlassib a transportat pe trasee internationale aproximativ 680.000 de pasageri, cu peste 40% mai mult fata de anul precedent.
in afara firmei Atlassib, grupul mai cuprinde o serie de firme de transport de persoane care merg foarte bine in orase precum Timisoara, Suceava sau Arad. Transdara SRL, firma din Arad, specializata pe transport de persoane, a avut o cifra de afaceri in 2005 de 13 mil. de lei, potrivit datelor disponibile pe site-ul Ministerului Finantelor. Transporturi Auto Suceava SA a avut o cifra de afaceri de 10 mil. de lei in 2005. Autotim Timisoara SA, firma de transport de persoane, a inregistrat o cifra de afaceri de 21,2 mil. de lei, tot in 2005.

Comert, suruburi, ferestre

Pe langa firmele enumerate mai sus, Ilie Carabulea mai detine sau este asociat la firme din domeniul fabricarii de suruburi si arcuri, Prod Fast SRL, din domeniul comertului, Sav Util Brasov, dar si din domeniul productiei si comercializarii de ferestre si usi, Safa SRL. Carabulea, prin firmele unde detine participatii, trebuie sa se mai priceapa la leasing, transport de marfa, curierat si cultivarea legumelor.

Grupul Atlassib a estimat pentru acest an o crestere a cifrei de afaceri de 25%, pana la peste 270 de milioane de euro, fata de aproximativ 225 de milioane de euro, cat a realizat anul trecut, potrivit datelor facute publice de reprezentantii grupului, la inceputul anului. Holdingul a inregistrat in 2006 o crestere estimata a afacerilor de 38%.

Ilie Carabulea este administrator, printre altele la urmatoarele firme:

Transdara SRL, firma din Arad, specializata pe transport de persoane. Cifra de afaceri in 2005 de 13 mil. de lei.

Sav Util SRL Brasov, firma specializata pe comert.

Transcom SA, firma de transporturi rutiere, cea care detine si taxiuri. Cifra de afaceri in 2005, 4,1 mil. de lei.

Cibinul SA, firma foarte activa pe domeniul hotelier, in anii trecuti

Transmixt si Atlassib SRL, firmele de transport de persoane.

Trans Car, firma specializata pe transporturi rutiere de marfuri.

Atlantic Travels, firma tot din domeniul transporturilor, cu o cifra de afaceri de 10,3 mil. de lei in 2005.

Bricomat SRL, care detine centrul comercial din apropierea Zonei Industriale Vest.

Sitex Dumbrava, societate producatoare de covoare.

Comtram SA, firma de constructii, care reabiliteaza un pachet de strazi din orasul Sibiu.

Banca Comerciala Carpatica, una din cele mai puternice banci din Romania, dupa numarul de sucursale.

Transporturi Auto Suceava SA, firma de transport de persoane, cu o cifra de afaceri de 10 mil. de lei in 2005.

Autotim Timisoara SA, firma de transport de persoane, cu o cifra de afaceri de 21,2 mil. de lei in 2005.

Autogara Internationala Rahova SA, firma cu sediul in Bucuresti, specializata tot pe transportul de persoane, cu o cifra de afaceri de 12,7 mil. de lei.

Transilvania Air SRL, firma prin care Ilie Carabulea incearca sa dezvolte transportul de persoane cu aeronave. Firma are sediul in Bucuresti, iar in 2005 nu a avut activitate, potrivit datelor de la Ministerul Finantelor.

Ilie Carabulea mai este asociat la:

Prod Fast SRL, firma specializata pe productia de suruburi, lanturi si arcuri,

Intermedia SRL, firma de publicitate.

Star Motors, firma cu activitate in domeniul comertului de masini.

Safa SRL, firma care a realizat sistemul exterior de ferestre la Hotelul ramada, specializata pe ferestre si usi din geam termopan si nu numai.

Prin Atlassib, Ilie Carabulea mai este asociat la:

Horticola International SRL, firma cu activitate in domeniul agriculturii si care detine mai multe magazine.
Atirom SRL, firmad in Timisoara, din domeniul transporturilor.

Posta Altassib Curierat Roman SRL, societate evident cu activitate in domeniul curieratului.

Prin Atlantic Travels, Ilie Carabulea mai este asociat la:

Conmed SRL, societate cu sediul in Medias, specializata pe constructii.

Hortisem SA, firma cu activitati in domeniul cultivarii legumelor si a specialitatilor horticole.

de Laurentiu PARNICA


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 11 iulie 2007


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 08 martie 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter