SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



Monopol pe masinile noi

Stiri din Sibiu: Economic Adauga un comentariu »

Pana in ianuarie 2007, in Sibiu era ca nicaieri in UE - existenta importatorului unic al marcilor auto noi facea imposibila concurenta pe aceasta piata. Dupa 1 ianuarie, insa, intrarea in UE a schimbat legislatia.
in ciuda faptului ca Sibiul, alaturi de Romania, a intrat in Uniunea Europeana de mai bine de un an, "monopolul" pe marcile auto noi se mentine. Exista, in continuare, un singur dealer Dacia, un singur dealer Ford, unul singur Audi si asa mai departe. Desi legislatia permite concurenta si in acest domeniu, aceasta intarzie sa apara si, potrivit dealerilor locali, "monopolul" este mentinut in continuare, de aceasta data de regulile pietei. "Nu oricine isi mai permite, astazi, sa mai deschida o reprezentanta auto" - este motivatia prezentata de dealerii deja existenti.
"Pentru crearea unei reprezentante este nevoie de o investitie de aproximativ doua-trei milioane de euro. Iar problema cea mare nu este vanzarea propriu-zisa a masinilor, ci serviciilor post-vanzare. Acum, pe piata, nu mai este monopol, ci doar o selectie naturala. Pentru o reprezentanta, primesti din partea producatorului un manual de 1.000 de pagini cu regulile pe care trebuie sa le respecti", spune Cosmin Chindris, din partea Bavaria Cars.
CREŞTEREA de pe piata imobiliara din Sibiu si restul piedicilor economice sunt invocate si de alti dealeri drept factori care mentin monopolul de marca pe piata autovehiculelor noi. Majoritatea dintre ei sustin ca preturile pe care producatorii mondiali le practica pentru Romania sunt, oricum, mai mici decat cele practicate pentru aceleasi modele in alte tari. Faptul ca, anul 2007 a reprezentat un boom al vanzarilor de masini noi a impus un ritm care nu se va mentine mai mult de trei-cinci ani. Or, intr-o astfel de perioada scurta, investitiile ar fi greu de recuperat. "Piata auto a masinilor noi nu mai are cum sa creasca mult timp", sunt de parere dealerii.
SCHUNN International este dealer Mercedes in alte orase, dar la Sibiu s-a rezumat doar la comercializarea masinilor rulate. "Standardele impuse de producatori pentru o reprezentanta auto presupun cheltuieli mari. Iar nu stiu daca pentru anumite marci s-ar preta, la un oras precum Sibiul, doi dealeri. Poate doar la anumite marci, mai consacrate, cum ar fi VW sau Mercedes. Dar noi nu vrem sa intram pe piata din Sibiu", a declarat Christian Fuchs, director Schunn International Sibiu.
Concurenta pe servicii
Cei de la Trakia sunt singurii din Sibiu care vand marci de masini, noi, pentru care exista deja dealeri consacrati in judet. Reprezentantii Trakia nu au dezvoltat, insa, reprezentante auto pentru astfel de marci. "Chiar si cu mai multi dealeri pe aceeasi marca in oras, preturile masinilor nu au cum sa scada mult, deoarece preturile sunt impuse de producatori la nivel de tara. Ce poate face diferenta este calitatea serviciilor - preturile la piesele de schimb, la serviciile post vamzare, calitatea serviciilor si asa mai departe", spune Iulian Dordea, director in cadrul Trakia.
de Traian DELEANU


Masini de cusut



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate marti, 22 ianuarie 2008






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 18 aprilie 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter