SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGMotiunea a picat! Taierile raman

Stiri din Sibiu: Politica Adauga un comentariu »

Motiunea de cenzura a fost respinsa la Parlament, intrunind doar 228 de voturi " pentru ", in conditiile in care, pentru a fi adoptata, ar fi fost nevoie de 236 de voturi. impotriva motiunii au votat 197 de parlamentari. " Birourile Permanente ale celor doua Camere ale Parlamentului au constatat ca din cele 425 de voturi corect exprimate, 228 de voturi au fost in favoarea motiunii de cenzura, impotriva acesteia fiind exprimate 197 de voturi. Trei voturi au fost considerate nule ", a declarat Gheorghe David, secretar al Senatului.

Pentru aprobarea motiunii de cenzura erau necesare 236 de voturi. Votul a fost secret, cu bile.

Initial, chestorul Senatului Ioan Chelaru anuntase, neoficial, ca s-au inregistrat 231 de voturi " pentru ".

Respingerea motiunii de cenzura inseamna ca proiectul de lege privind unele masuri necesare in vederea restabilirii echilibrului bugetar, care reduce pensiile cu 15% si salariile bugetarilor cu 25% a fost adoptat.

Motiune cu scandal

Mii de oameni au protestat in fata Parlamentului fata de reducerea salariilor si pensiilor inca de ieri de dimineata, inainte de votul parlamentarilor asupra motiunii de cenzura. Mai multe strazi din Bucuresti au fost inchise, dupa ce sindicalistii au rupt lantul uman si au iesit 絜 strada pentru a protesta.

Protestatarii au inceput sa dea foc la manechinele cu numele membrilor Cabinetului Boc, ale presedintelui Basescu si presedintelui Camerei Deputatilor, pe care le-au purtat infipte in tepe negre, primele manechine distruse fiind cele ale premierului, sefului statului si Robertei Anastase.

Acestia au dat foc apoi manechinului avand numele ministrului Radu Berceanu, pe care l-au calcat in picioare, urmand apoi si ceilalti ministri.

Cativa protestatari au strigat " Locul lui Basescu, langa Ceausescu ". Ei s-au recomandat ca fiind reprezentanti ai tinerilor revolutionari din Prahova, 絜sa surse din Jandarmeria Capitalei spun ca ar fi membri ai organizatiei " oii Golani .

Sindicalistii din zona Izvor au scris pe strada mesaje impotriva guvernantilor. Ei le-au transmis ca nu ii conduc si nu ii reprezinta si ca " ignoranta educa prostia " sau " Voi nu ne conduceti, voi nu ne reprezentati, voi sunteti niste c... ".

Treisprezece persoane au primit ingrijiri medicale numai pana la ora12.30. Doua dintre acestea au fost transportate la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, una avand hipertensiune arteriala si alta care a lesinat.

Protestatarii au incercat sa intre dinspre Camera Deputatilor, s-au imbrancit cu jandarmii in care au aruncat cu sticle cu apa si au spart un monitor pe care urmareau dezbaterea motiunii.

Ponta mai vrea o motiune

Liderul PSD Victor Ponta a declarat, ieri dupa votul din Parlament, ca Opozitia mai are dreptul la o motiune de cenzura in aceasta sesiune si ca va face tot posibilul pentru a lupta sa-i ajute pe oameni, in conditiile in care Guvernul este " ilegitim ", nefiind sustinut de o majoritate parlamentara. El a mentionat ca exista posibilitatea convocarii unei sesiuni extraordinare.

Liderul PSD a spus ca, din moment ce Guvernul mai are doar 197 de sustinatori - numarul parlamentarilor care au votat impotriva motiunii, fata de cei 228 care au votat pentru motiune - acesta nu mai are legitimitate si a sosit momentul ca seful statului sa ceara demisia premierului Emil Boc.

Motiunea de cenzura a fost votata, ieri, potrivit votului cu bilele la vedere de parlamentari ai PDL printre care deputatii Teo Trandafir, Silviu Prigoana si Catalin Potor, senatorul Georgica Severin, precum si deputatul Vasile Oajdea, exclus, luni, din PDL.

13 deputati si senatori au absentat de la votul motiunii de cenzura initiate de PSD si PC, printre acestia cei mai de notorietate fiind Monica Iacob Ridzi, Valeriu Tabara si Varujan Pambuccian, dar si senatorul Şerban Mihailescu.

Un piramidon, o bucata de creta, cocoloase de guma de mestecat si o moneda au fost gasite in urnele de vot la motiunea de cenzura.


Laszlo Tokes, vicepresedinte al Parlamentului European

* Decizia este, insa, contestata din motive procedurale si tehnice *

Eurodeputatul László Tőkés (PPE/UDMR) a fost ales ieri in plenul PE in functia de vicepresedinte al Parlamentului European, in locul eurodeputatului ungar Pál Schmitt, devenit recent presedinte al Parlamentului de la Budapesta.

Alegerea eurodeputatului László Tőkés (PPE/UDMR) in functia de vicepresedinte al Parlamentului European a fost contestata de mai multi eurodeputati, ca urmare a unor probleme procedurale si de ordin tehnic.

in urma procedurii de vot, presedintele PE Jerzy Buzek a anuntat alegerea lui Laszlo Tokes in functia amintita cu 334 de voturi " pentru ". Numarul afisat al voturilor contra a fost de 168, iar al abtinerilor de 287, ceea ce ar insemna ca suma celor care au votat " pentru ", a celor care s-au pronuntat " impotriva " si al abtinerilor ar fi de 789, mai mare decat numarul total de membri ai PE - 736. Asupra acestui aspect a atras atentia vicepresedintele grupului S&D din PE, Hannes Swoboda.

S-a cerut reluarea votului.

Decizia ca László Tőkés sa il inlocuiasca pe Pál Schmitt a fost luata in cadrul unei reuniuni a grupului PPE desfasurata saptamana trecuta la Bruxelles si a fost sustinuta de delegatia romana in PPE, formata din 11 eurodeputati PDL si trei eurodeputati UDMR. László Tőkés a fost ales europarlamentar pe listele UDMR in cadrul scrutinului din 7 iunie 2009.Fitch estimeaza ca economia Romaniei va scadea cu unu la suta in 2010

Agentia de evaluare financiara Fitch estimeaza ca economia Romaniei va scadea cu unu la suta in acest an si nu se asteapta la o ameliorare " semnificativa " a ratingului acordat statului, a declarat Richard Hunter, managing director EMEA&Asia Pacific Fitch Ratings.

Richard Hunter, director al agentia de evaluare financiara Fitch, a precizat ca prognoza de scadere a economiei cu unu la suta este " foarte conservatoare " si ca Fitch nu doreste sa aduca in discutie cel mai rau scenariu posibil.

Totodata, Hunter a amintit ca perspectiva ratingului Romaniei a fost imbunatatita de la " negativa " la " stabila ", iar acest lucru este mai important decat nivelul calificativului acordat, in conditiile in care multe entitati au inca perspectiva negativa. " inteleg de la analistii nostri ca guvernul (roman) lucreaza bine in cadrul acordului stand-by, iar evolutiile sunt in general conform programului ", a declarat Hunter, mentionand ca oficialii agentiei nu se asteapta la o ameliorare semnificativa a ratingului Romaniei, insa modificarea perspectivei, de la " negativa " la " stabila ", reprezinta o imbunatatire semnificativa.

De asemenea, Hunter a apreciat ca regiunea Europei Centrale si de Est va fi afectata daca scenariul de recesiune in " W " a zonei euro se va concretiza. Referitor la Romania, Hunter a aratat ca situatia sistemului bancar local este buna, ratingul mediu acordat fiind " D ". " Suntem inca ingrijorati de nivelul crescut al raportului dintre credite si depozite si credem ca exista o proportie foarte ridicata a creditarii in valuta si, evident, exista unele banci controlate de grupuri din Grecia. Ratingul Greciei a scazut, un motiv de ingrijorare, insa (...) totul a fost deja inclus in rating ", a declarat Hunter.

in februarie, agentia de evaluare financiara Fitch Ratings a imbunatatit perspectiva pentru ratingul Romaniei, de la " negativa " la " stabila " si, simultan, a confirmat ratingurile pentru datoriile pe termen lung in valuta si moneda locala la " BB plus ", respectiv " BBB minus ".South Stream, pe agenda discutiilor lui Videanu cu oficiali ai Gazprom

Ministrul economiei, Adriean Videanu, efectueaza astazi, o vizita la Moscova, unde va discuta cu directorul companiei ruse Gazprom, Aleksei Miller, despre proiectul South Stream, transmite corespondentul Agerpres.

Secretarul de stat pentru afaceri europene din Ministerul roman al Afacerilor Interne, Bogdan Mazuru, a declarat, pentru Agerpres, ca Adriean Videanu va aborda, la Moscova, cooperarea in domeniul economic si energetic. De asemenea, Videanu ar urma sa discute organizarea unei sesiuni a comisiei mixte interguvernamentale de colaborare economica si tehnico-stiintifica.

Vizita lui Videanu la Moscova intervine dupa ce premierul Bulgariei, Boiko Borisov, a declarat ca tara sa renunta la proiectele importante pe care le avea cu Rusia, intre care gazoductul South Stream, preferand Nabucco. in acest context, este asteptata invitarea Romaniei la South Stream.

" South Stream, Nabucco, AGRI - vor trece prin Romania "

Vicepresedintele Gazprom, Aleksander Medvedev, a efectuat o vizita la Bucuresti, in luna februarie, in cursul careia a solicitat date necesare pentru pregatirea studiului de fezabilitate pentru varianta de traseu a gazoductului pe teritoriul Romaniei, dar nu a invitat compania romaneasca Transgaz sa participe la proiectul South Stream.

Pe de alta parte, ministrul Videanu a dat asigurari, recent, ca toate proiectele energetice din zona sudica a Europei - South Stream, Nabucco, AGRI - vor trece prin Romania. " Ca efort pe care Ministerul Economiei l-a facut anul trecut, toate proiectele pe zona sudica, intr-o forma sau alta, trec prin Romania. Am reusit sa deschidem dialogul inclusiv cu rusii. South Stream trece prin Romania, Nabucco trece prin Romania, AGRI trece prin Romania. Majoritatea proiectelor energetice pe culoarul sudic trec prin Romania, ceea ce face din Romania un jucator foarte important ", a afirmat Videanu.

Gazoductul South Stream, prin intermediul caruia Rusia spera sa isi reduca dependenta de tarile de tranzit, ar urma sa fie finalizat pana in 2015. Prin aceasta conducta ar trebui sa tranziteze anual 63 miliarde de metri cubi de gaz din Rusia si din Asia Centrala catre Europa, pe sub Marea Neagra.

Proiectul concurent al South Stream, Nabucco, declarat prioritar de catre autoritatile de la Bucuresti, ar urma sa transporte 31 de milioane de metri cubi de gaze anual, din Turcia si pana in Austria, tranzitand Bulgaria, Romania si Ungaria. Prin acest proiect, UE incearca sa isi diversifice sursele de aprovizionare cu energie, pentru a-si diminua dependenta de gazele rusesti.


Maine,

Traian Basescu participa la reuniunea Consiliului European de vara

Presedintele Traian Basescu va participa, maine, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului European de vara, iar astazi va lua parte la lucrarile summit-ului Partidului Popular European, a informat, ieri, Administratia Prezidentiala.

Principalele obiective ale Consiliului European vizeaza adoptarea strategiei UE 2020 pentru ocupare si crestere economica, consolidarea guvernarii economice a Uniunii Europene, adoptarea pozitiei Uniunii pentru summit-ul G-20 de la Toronto (26-27 iunie 2010) si analiza impactului trecerii la o tinta UE de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera mai mare de 20%. " in opinia Romaniei, Strategia UE 2020 este un instrument esential pentru relansarea durabila a economiei UE si constituie un cadru adecvat pentru adoptarea reformelor structurale necesare pentru statele membre. in acest context, liderii europeni vor evalua progresele inregistrate in fixarea tintelor nationale si eforturile intreprinse pentru inlaturarea blocajelor care limiteaza cresterea economica ", a informat Administratia Prezidentiala.

in cadrul Consiliului European, sefii de stat si de guvern vor trece in revista stadiul discutiilor privind masurile de consolidare a coordonarii politicilor economice, pe baza Comunicarii Comisiei Europene din 12 mai si a activitatii grupului de lucru operativ prezidat de presedintele Herman Van Rompuy.

Alte puncte de pe agenda Consiliului includ decizia de aderare a Estoniei la spatiul euro, demararea de catre Islanda a negocierilor de aderare la UE, pregatirea pozitiei Uniunii Europene pentru participarea la summit-ul ONU privind Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului.


CE deblocheaza 5 milioane de euro pentru Kargazstan

Comisia Europeana a deblocat, ieri, 5 milioane de euro ca ajutor de urgenta pentru persoanele afectate de violentele interetnice din sudul Kargazstanului, transmite AFP. " Multi oameni au murit si mii de civili nevinovati fug pentru a-si salva viata, trecand granita cu Uzbekistan. Noi am actionat rapid pentru a furniza un sprijin vital pentru victimele acestor violente devastatoare ", a declarat comisarul european pentru ajutor umanitar, Kristalina Gheorghieva.

Reuniti la Luxemburg, ministrii de externe ai Celor 27 si-au exprimat " serioasa ingrijorare " fata de violentele din fosta republica sovietica din Asia Centrala.

in comunicatul final, ei au subliniat " necesitatea restabilirii ordinii publice si a respectarii statului de drept ", si au cerut incetarea imediata a " violentelor si provocarilor ".

Peste 100.000 de persoane s-au refugiat in Uzbekistan din cauza violentelor interetnice declansate joia trecuta in sudul Kargazstanului si soldate cu 170 de morti si peste 1.700 de raniti.


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 16 iunie 2010


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 02 iunie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter