SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGMult succes pe scena ingerilor!

Stiri din Sibiu: Social Adauga un comentariu »

Am mai primit o data lectia amara a trecerii de la ras la plans si am simtit din nou ca gustul lacrimilor de bucurie e diferit de cel al lacrimilor de tristete. Dupa ce Adrian Pintea, Ovidiu Iuliu Moldovan, Dem Radulescu, Gheorghe Dinica, Ştefan Iordache si multi alti regi ai scenei ne-au lasat mai saraci, alaltaieri ne-am mai golit o data: Jean Constantin si-a dat demisia din viata si a plecat sa-i bucure pe ingeri, sa le descreteasca si lor fruntile, sa le trateze sufletul, asa cum a facut mai bine de jumatate de secol cu noi; cu noi cei care uitam din ce in ce mai mult sa.pretuim vracii sufletelor si muscam cu pofta din turta tradarii. De tradat am tradat frumosul, firescul, simplul si in final ne-am tradat pe noi. Pentru cine? Pentru niste papusi cu chipuri fade, cu bateriile sufletelor terminate, cu prestatii publice inselatoare. in valtoarea narcotizanta i-am uitat pe Izmail, pe Limba, pe Patraulea, pe Nea Mielu scotandu-ne trairile firesti la pensie. Am uitat sa zambim, sa ne luminam chipul dupa o replica tamaduitoare, presarata cu umor curat, "bio" cum s-ar spune azi. Am invatat in schimb sa fim patimasi de la doctori docenti (si indecenti) in atatat si dezumanizare. Al naibii de bine am deprins aceasta arta fatala. Şi am mai invatat ceva: sa ne lepadam de ceea ce ne-a taiat in vremuri amare gustul de pelin si ne-a ajutat sa zambim cand am fi plans, sa ne fie mai putin frig in timpuri geroase. in vremuri in care eram lipsiti de Internet, de site-uri de socializare, de telefoane mobile care fac de toate dar eram mult mai umani, "Toate panzele sus", seria B.D si multe alte filme in care juca Jean Constantin umpleau salile cinematografelor. Azi avem fiecare cinematograful propriu acasa, radem robotizat, filtram glumele excesiv sau le trivializam, facem orice sa abdicam de la farama de naturalete ce-a rezistat cotropirilor de tranzitie. Umorul de calitate n-are varsta, nu trebuie asortat vremurilor; ne-a demonstrat-o Caragiale, ne-au demonstrat-o cineastii care si-au facut meseria doar din pasiune. Cand a murit Gheorghe Dinica scriam cateva randuri in capul carora pusesem titlul "La multi ani!". Aceeasi urare o fac si azi pentru Jean Constantin. Şi de-ar fi pacatuit in cei 81 de ani de viata, bucuria pe care ne-a asezat-o pe chip sterge orice pacat. Asa ca, enuntul "Dumnezeu sa-l ierte" e palid, golit de sens. Pentru cei care se incapataneaza sa nu uite sa rada sincer, sa simta dezinteresat, Jean Constantin n-a murit: traieste prin filme, prin inregistrarile pieselor de teatru, ale cantecelor si, peste toate, in mintea si-n sufletele lor. Ale celor care s-au oprit din goana nebuna ce sluteste fiecare zi si si-au amintit ca exista lucruri mai frumoase, mai calde, mai sanatoase decat programul zilnic si silnic de fugarit himere. Ale celor ce-au inteles ca si-n Rai sunt vremuri grele si era nevoie de putina veselie. Maestre, iti multumim pentru tot ce ne-ai daruit, pentru ca ni te-ai daruit. Mult succes pe scena ingerilor!


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 28 mai 2010


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 24 noiembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter