SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGMuzeul Industriilor nu e mort! Muzeul Industriilor se transforma!

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Cine-si mai aminteste de proiectul Muzeului Industriilors Muzeul tehnicii interbelice din Sibiu gandit printre altii si de Sabin Luca, directorul Muzeului National Brukenthal, pe o parte din spatiile fostelor Hale Rieger. Acela in care ar fi trebuit sa vedem utilaje industriale vechi de o suta de ani, unelte ale manufacturierilor sibieni de pe la inceputul secolului trecut, totul legat de cumva de Gara Sibiu si de vechile locomotives Sabin Luca nu l-a uitat! " Proiectul Muzeului Industriilor merge mai departe. Nu pot sa fac o conferinta de presa de fiecare data cand se mai obtine cate o aprobare sau un act. El a intrat in circuitele acele stufoase, prin ministere, cancelarii, birouri… sunt niste proceduri. Apoi, CFR-ul este impartit in tot felul de regii sau nu stiu cum sa le spun, sunt probleme de patrimoniu care trebuie sa ajunga dintr-un minister intr-altul. Proiectul este foarte mare, sunt zeci de milioane de euro!`, a declarat pentru Turnul Sfatului directorul Muzeului National Brukenthal.

Ce ziceti despre o hala uriasa din sticla, poate chiar un mall, care acopera toata zona Garii si care deserveste atat nevoile CFR cat si numerose spatii comerciale alaturi de un nou si impresionant muzeu dedicat istoriei cailor ferate in Romania si exemplificat prin locomotive de epoca, precum Mocanita si altele de gens " Este vorba despre Muzeul de Material Rulant, face parte din ideea cu spatiile de la Independenta, cu care ar trebui sa se uneasca, dar se refera la Gara Sibiu. Aici vorbim despre o hala imensa de sticla, care sa acopere totul, dincoace nu putem face nimic pana nu se lamureste statutul juridic. Legat de proiectul Muzeului de Material Rulant, el exista, acum lucram deja la planul de amplasare fizica. Ideea a ajuns si la doamna Boagiu care s-a aratat chiar incantata de proiect`, explica Sabin Luca. Daca tot nu v-ati facut o idee, stiti cu ce-l puteti comparas Cat de Science Fiction arata gara veche din New York, aceea pe care cu siguranta ati vazut-o prin filmele americane. Deja am depasit orice limitas Multa lume inca munceste la asa ceva in Sibiu si viseaza frumos.

Ce poate fi rau in astas " Se va ajunge la un pret destul de mare, posibil de ordinal zecilor de milioane de euro, dar va fi unul pe plan european. Urmatorul ca amploare este in Germania, altul este in Anglia si fosta Gara din New York. Va fi de o amploare foarte mare si va inchide orasul, n-o sa mai vezi uratenia aia cu cai ferate, ci o imensa hala peste tot, pana la pod… va fi o rupere de Gusterita. Ei bine, un proiect din acesta este greu pana il incepi, dupa ce l-ai inceput el se rostogoleste` a mai spus Sabin Luca. Cine are impresia ca a pierdut doua minute din viata citind despre un proiect care nu se va realiza niciodata ar trebui sa se gandeasca la sute de obiecte istorice donate de diferite findatii si persoane fizice Muzeului National Brukenthal pentru patrimoniul viitorului Muzeu al Industriilor. Unii chiar cred in proiect.


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 14 martie 2011


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 25 noiembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter