SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGMuzica romaneasca si japoneza, la o toba de 600 kilograme

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

in 23 octombrie, ora 19, Artmania renunta la ritmurile metal si doom cu care ne-a obisnuit in favoarea muzicii clasice contemporane si a celei japoneze: la Sala Thalia este programat un concert special ce va reuni cultura muzicala din Romania si Japonia. Astfel, pe scena vor urca Eitetsu Hayashi, cel mai bun solist de tobe japoneze, si Orchestra Filarmonicii " George Enescu ", condusa de maestrul Horia Andreescu.

De la George Enescu la Béla Bartók

Concertul debuteaza cu cateva dintre cele mai cunoscute lucrari ale creatiei muzicale romanesti, seria acestora fiind deschisa de Rapsodia Romana nr. 1 in La Major, a lui George Enescu. Fragmente din Codex Caioni, o culegere de cuprinde piese sacre, profane, savante si populare din Europa secolului al XVII-lea descoperite in zidul unei manastiri abia in anul 1988, se vor auzi in continuarea concertului. Apoi, Balada pentru vioara si pian a lui Ciprian Porumbescu deschide drumul pentru Dansurile populare Romanesti ale lui Béla Bartók.

in finalul primei parti a concertului vom audia "Hora Stacatto ", de Grigoras Dinicu, si fragmente din Suita "Mihai Viteazul ", lucrare compusa de Tiberiu Olah pentru filmul cu acelasi nume.

Despre zbor, Rai si joaca pe ritmuri de taiko

Cea de-a doua parte a serii este dedicata muzicii japoneze, iar atentia ne va fi atrasa de Eitetsu Hayashi si a sa toba japoneza ce cantareste aproximativ 600 de kilograme. Muzician si instrument isi vor da concursul in interpretarea Concertului Hi-Ten-Yu pentru tobe si orchestra. "Titlul compozitiei, format din trei semne chinezesti, Hi-Ten-Yu (Zbor - Rai - Joaca), semnifica, metaforic, zborul catre rai pentru joaca intre stele. Urmand structura titlului lucrarea este divizata in trei parti si se dezvolta dintr-un calm general catre un dinamism viguros ", spune compozitorul Isao Matshushita.

Sunteti curiosi sa stiti cum suna imensa toba, denumita taiko sau Wa-daiko? " Wa-daiko imita adeseori comuniunea raiului cu pamantul. Puternicul sunet al acestei tobe ajunge pana in Rai, se transforma intr-o vibratie acustica si rasuna asemenea unui tunet venit din abisul pamantului. in timp ce energia patrunzatoare a tobei reprezinta o lume, cealalta ii solicita orchestrei un raspuns logic. Am incercat sa unific aceste lumi in toate miscarile concertului ", marturiseste compozitorul lucrarii, Isao Matshushita. Eitestu este un deschizator de drumuri atat pentru maiestria sa in taiko, cat si datorita colaborarilor cu orchestre si coloanelor sonore compuse pentru filme.

Evenimentul este organizat de ARTmania Events cu sprijinul Ambasadei Japoniei din Romania, " Tokyo Metropolitan Government ", " Japan Foundation ", Consiliului Local Sibiu prin Primaria Municipiului Sibiu, Consiliului Judetean Sibiu si in parteneriat cu Festivalul International de Teatru Sibiu. Pretul biletelor variaza intre 75 si 105 de lei. Biletele sunt disponibile in reteaua magazinelor Diverta, Germanos, Carturesti, Humanitas, Domo, Orange, Vodafone si online, pe www.eventim.ro si www.myticket.ro.


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 11 octombrie 2010


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 18 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter