SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGNeagu si Banciu - vicepresedintii Consiliului Judetean

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Ioan Cindrea, ales presedinte al Consiliului Judetean Sibiu in urma alegerilor din 10 iunie, ii va avea ca vicepresedinti pe Ioan Banciu, PSD, si Nicolae Neagu, PNL, care au fost alesi la sedinta de constituire a consiliului de ieri. Cei 32 de consilieri, 13 din partea USL, 9 de la FDGR, 7 de la PDL si 3 de la PPDD au fost validati si au depus juramantul.

Klaus Iohannis, presedintele FDGR si primarul Sibiului, Ion Ariton, liderul judetean al Partidului Democrat Liberal, Mircea Cazan, presedintele Organizatiei Judetene a Partidului National Liberal, si judecatorul Ilie Verza au fost de fata.

Sprijin pentru proiecte

Daca dupa alegeri se vehicula o posibila alianta intre FDGR si USL pentru formarea unei majoritati in Consiliu in schimbul unui post de vicepresedinte, Iohannis a anuntat in timpul sedintei ca FDGR nu se implica in conducerea judetului.

"Acest mandat va pune in situatia sa hotarati mersul judetului in urmatorii patru ani", i-a spus Iohannis lui Cindrea. "Votul alegatorilor din judetul Sibiu a adus o schimbare semnificativa in conducerea Consiliului Judetean, mai putin in componenta Consiliului Judetean. Pentru FDGR aceasta schimbare este semnificativa", a continuat Iohannis.

"FDGR va sprijini noua conducere a Consiliului Judetean in realizarea unei administratii bune a judetului. FDGR nu se va implica efectiv in managementul judetului", a mai spus Iohannis, adaugand ca votul alegatorilor dat FDGR nu a fost irosit, ci in calitate de consilieri cei din FDGR se vor implica in continuare in administratia judetului. Iohannis a declarat ca spera ca proiectele lui Martin Bottesch sa fie continuate pentru beneficiul locuitorilor judetului Sibiu.

Prefectul le-a spus consilierilor ca ideal ar fi sa se dezbrace de haina politica, de orgolii si interese de partid atunci cand hotarasc destinele judetului si in aceeasi linie a fost si mesajul lui Mircea Cazan care le-a urat consilierilor sa uite ca sunt membri ai unui partid.

Ion Ariton a spus si el ca toti consilierii PDL vor sustine politicile economice ale judetului si l-a asigurat pe Iohannis ca va avea sprijinul consilierilor locali ai PDL in administratia locala.

Ariton l-a felicitat si pe Bottesch pentru mandatele sale si pentru sala de sedinte pe care fostul ministru o vedea in premiera. "Ştiu cat suflet ati pus in lucrarile de aici, va felicit inca o data", a spus Ariton.

Şi Cindrea i-a multumit lui Martin Bottesch pentru tot ce a facut si le-a propus consilierilor sa-l felicite cu aplauze pentru toata munca lui.

Iacob Puscas din partea PPDD a spus ca pentru partidul sau este un moment istoric sa se auda vocea unui membru in Consiliul Judetean.

Tot ieri au fost stabiliti si liderii grupurilor politice de consilieri, care vor fi Adrian Besoiu pentru USL, Martin Bottesch pentru FDGR, Daniela Campean pentru PDL si Iacob Puscas pentru PPDD.

Ioan Cindrea le-a vorbit la final consilierilor si le-a spus ca spera ca munca lor sa fie in asa fel facuta incat la finalul mandatului sa nu le fie rusine, i-a indemnat sa vina cu cat mai multe proiecte pe care sa le discute si sa le analizeze si si-a exprimat speranta ca vor avea o colaborare corecta si eficienta.

Punct si de la capat

Luni vor avea loc si sedinta de constituire a Consiliului Local Sibiu si depunerea juramantului de catre primarul Klaus Iohannis. in aceste zile, liderii politici s-au ferit sa dea ca sigure nume pentru vicepresedintii Consiliului Judetean, iar situatia se repeta si in ceea ce priveste Consiliul Local.

Klaus Iohannis a spus ieri, in timpul unei conferinte de presa, ca negocierile au fost normale, ca s-au finalizat, insa in ceea ce priveste Consiliul Local Sibiu, viceprimarii vor fi alesi prin votul majoritatii.

FDGR are 15 din cei 23 de consilieri.

Teoretic, Iohannis o va pastra pe Astrid Fodor ca viceprimar si ar putea sa-si desemneze si cel de-al doilea viceprimar din partea FDGR, cu atat mai mult cu cat la CJ Forumul a preferat sa nu se implice in conducere.

O a doua varianta ar fi ca cel de-al doilea viceprimar, alaturi de Astrid Fodor, sa fie tot Virgil Popa, PNL, cu care Iohannis a lucrat si in ultimii patru ani.
de Sorana Maier


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 22 iunie 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 27 noiembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter