SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGNefumator caut local fara fum!

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

in Sibiu, daca esti fumator nu ai neaparat o problema, pentru ca indiferent unde te-ai afla - intr-un bar bun sau mai putin bun din centru, pe o banca in parc, in fata unei cafele la Mall, intr-un restaurant sau pizzerie - si scoti din tabachera (sau pachet) o tigara, nu te pofteste nimeni s-o fumezi afara, problemele aparand daca n-ai treaba cu mahorca si nu-ti da ghes viciul cu pricina. Nefumator sa fii si poti spune cu mana pe inima ca in Sibiu poti numara pe degetele de la o mana localurile de unde nu risti sa pleci acasa duhnind a fum de tigara pana la chiloti, motiv pentru care e bine sa ai tot timpul in minte "lista" barurilor, cafenelelor si localurilor unde poti manca linistit sau bea o bere ori o cafea fara sa fii insotit de eternul "parfum" de tigara.

Vestile proaste sunt bune

La sfarsitul anului trecut, televiziunile le dadeau o veste proasta fumatorilor. Ei erau instiintati ca din 1 ianuarie 2013 nu mai au voie sa-si expuna preferinta pentru tigari in parcuri, taxiuri, masini de serviciu si universitati. "Minunea" insa nu s-a produs, pentru ca odata cu anul nou s-a dovedit ca nu era vorba decat despre o recomandare a Uniunii Europene, si nicidecum de o obligatie a tarii noastre, deci nu era musai sa fie pusa in aplicare. Asa ca amenzile pentru "neascultatori", preconizate a ajunge si pana la 5.000 de lei, s-au risipit ca fumul, toata lumea s-a linistit si viciul si-a vazut nestingherit de ale lui. Spre bucuria proprietarilor de localuri care sunt constienti ca, daca permit fumatul isi tin si multi clienti aproape, nefumatorii insotindu-si prietenii fumatori prin baruri.

Şi daca tot vorbim de reguli, in Romania de astazi problema fumatului este pusa in discutie de o lege veche de 11 ani, mai precis de Legea nr. 349/2002, care a fost actualizata in 2008, cand au fost introduse fotografiile "de groaza" de pe pachete. Legea prevede, printre altele, interzicerea fumatului in spatiile publice inchise, tigarile fiind acceptate numai in camere special amenajate pentru fumat, prin intermediul aceluiasi act normativ fiind interzisa vanzarea de produse din tutun minorilor. Şi pentru ca recomandarea Consiliului Uniunii Europene a fost, de fapt, cea care i-a pus pe jar anul trecut pe fumatorii romani, aceasta nu era menita "decat" sa-i protejeze pe cetatenii UE de efectele dezastruoase ale expunerii la fumul de tutun.Aproape 16% din populatia globuluiNici nu trebuie sa intram in calcule statistice complicate pentru a vedea cat de mare este numarul fumatorilor, si, ce-i drept, nu-i obliga nimeni pe nefumatori sa mearga in localurile cu "parfum" de tigara. Totul este o problema de optiune personala. Una care, de multe ori, din pacate, face diferenta dintre viata, sanatate, boala si moarte. Mai ales ca statisticile arata ca numai in tara noastra peste 4 milioane de oameni fumeaza, alte cateva milioane fiind expusi riscurilor asociate cu fumatul, din cauza inhalarii pasive compusilor toxici din tigara.

Potrivit www.stopfumat.eu, pagina de internet a Centrului National pentru Renuntare la Fumat, Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) apreciaza ca tabagismul este pe cale sa devina principala cauza de morbiditate si mortalitate din lume. Mai mult, se apreciaza ca intreaga lume se poate "lauda" cu aproximativ 1,1 miliarde de fumatori, dintre care majoritari sunt barbatii. Statisticile mai arata ca in tarile in curs de dezvoltare fumatorii sunt de trei ori mai numerosi decat in statele dezvoltate, si ca in fiecare minut, la nivel global, mor cate sase persoane din pricina fumatului. Totodata, un fumator din patru moare de o maladie legata de tutun, specialistii considerand ca pana in anul 2020 numarul deceselor cauzate de tigari va creste la 10 milioane de fumatori pe an.


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 05 martie 2013


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 10 aprilie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter