SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGNici locatia nu mai vinde bine

Stiri din Sibiu: Economic Adauga un comentariu »

Nici ansamblurile rezidentiale bine plasate nu scapa de blocajul imobiliar. Probleme are si Theresianum, unul din cele mai centrale ansambluri in constructie.

Ansamblurile rezidentiale aflate in constructie in zone marginase au mari probleme cu vanzarile, desi au pret scazut. Situatia este asemanatoare si in zone centrale, in cazul unor proiecte imobiliare al caror principal avantaj este locatia, dar al carui pret este mult peste cel practicat in margine de oras. Potrivit agentilor imobilari, putina cerere de locuinte existenta acum pe piata s-ar indrepta spre locatii bune, mai degraba decat spre locuinte marginase, dar ieftine. Cu toate acestea, nici Theresianum, cel mai bine plasat ansamblu de locuinte in constructie nu trece printr-o perioada fericita. Theresianum, un proiect al grupului RTC, dezvoltat pe terenul Flaro, are preturi destul de ridicate, in medie de 1.200 de euro pe metru patrat construit, cu TVA inclus, oricum in scadere cu circa 5 la suta fata de momentul lansarii proiectului pe piata, la inceputul acestui an. Vanzarile nu merg insa foarte bine, potrivit agentiei care promoveaza proiectul, Imobiliara SA. "Şi noi suntem afectati de acest asa-zis blocaj imobiliar de pe piata.

Este o reticenta, pe care nu ne-o putem explica deocamdata. Oamenii vin in numar mare, sa se intereseze, dar nu se inghesuie sa cumpere", spune Mircea Grecu, reprezenantul Imobiliara SA. Potrivit acestuia, cei mai multi potentiali clienti se intereseaza de locuintele mai mici ca suprafata, de doua camere, desi proiectul ofera un numar insemnat de apartamente de trei camere. Fenomenul a fost semnalat si de alti dezvoltatori de proiecte rezidentiale. Un alt fenomen care se repeta si in cazul proiectului imobiliar Theresianum este interesul crescut al romanilor plecati in strainatate la lucru si care vor sa cumpere locuinte in Sibiu, dar nu sunt inca decisi sa si faca acest lucru.

In fine, al treilea tipar al potentialului client, care se repeta si in cazul Theresianum, este faptul ca cei care se intereseaza de locuinte ar dori sa vada apartamentele finalizate, inainte sa le cumpere. "Nu mai exista incredere in proiectele aflate in lucru sau cele care exista doar pe hartie. Omul prefera se pare sa vada locuinta ridicata in mare masura inainte sa se convinga sa o cumpere", mai spune Mircea Grecu.
Acesta considera ca aparentul blocaj imobiliar este ceva temporar si ca piata imobiliara si-ar putea da drumul dupa terminarea perioadei concediilor.

Ansamblul rezidential Theresianum este construit foarte aproape de centrul Sibiului si va fi compus din 97 de apartamente. Suprafata medie pentru apartamentele de trei camere este de 94 metri patrati, pentru cele de doua camere, de 63 metri patrati, iar la garsoniere, suprafetele ajung pana la 50 metri patrati.Termenul de finalizare este septembrie 2009. in acest moment, constructorul, Sinecon SRL, se afla in faza de finalizare a fundatiilor. Ansamblul va fi compus din trei blocuri, cu patru nivele si mansarde. Theresianum va avea si 100 de locuri de parcare. Investitia totala a grupului RTC in ansamblul rezidential Theresianum, se va ridica la peste sase milioane de euro, potrivit calculelor initiale.
de Laurentiu PARNICA


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 15 iulie 2008


Poza Zilei Sibiu - Sibiu Cycling Tour 2020

Sibiu Cycling Tour 2020
~ 13 august 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 27 iulie 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 07 2020 07:25 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter