SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



Nicolae Grigore, interviu: "Sa vina cat mai multi la stadion, sa indeplinim impreuna acest obiectiv"

Stiri din Sibiu: Sport Adauga un comentariu »

Amicii il stiu de `Gore`, suporterilor li se lumineaza chipul cand intra pe teren `capitanul`, iar pentru familie el este `tati`. Nicolae Grigore, fotbalist, tata si sot, prieten, om.

Reporter: Ce te-a facut sa te intorci la Sibiu, echipa era in liga a IV-a, puteai sa te duci undeva mai bine, nu?
Nicolae Grigore: Dupa ce m-am intors din Rusia, avand atatea zboruri in fiecare zi, in fiecare saptamana zburam cam 24 de ore, eram in avion, eram tot plecat de acasa, fara familie, fara fete, fara prietenii de aici, imi era destul de greu sa mai plec de acasa. Printr-un prieten veci de-al meu, cu care am jucat impreuna la Marsa, Lucian Tarcea, care juca in vremea aceea la Vointa, l-am cunoscut pe domnul Hambasan, care mi-a facut o oferta destul de interesanta, un proiect pe un termen mai lung si nevrand sa mai plec de acasa, am ramas la Vointa Sibiu.

Rep.: Cum ti se pare publicul sibian?
N.G.: E extraordinar. E adevarat, noi n-am fost obisnuiti cu un public asa de numeros, incepand din liga a patra si pana la promovare. La baraj a fost ceva extraordinar, cu Steaua la fel, dar, sincer, am ramas surpins si ma mira faptul ca au inceput sa vina tot mai putini, desi rezultatele noastre sunt in contradictoriu cu ceea ce trebuia sa se intample, avand rezultate bune pentru o nou-promovata, eu zic ca trebuiau sa vina la fel de multi. Poate este problema si d epretul biletelor, am auzit ca intr-adevar este un pic cam piperat, dar avand in vedere ca noi jucam o data la doua saptamani acasa, eu zic ca nu ar trebui sa fie probleme, sa nu se poata veni la stadion din cauza asta. Nu vreau sa par deplasat, dar altfel simti un joc cu multi sau foarte multi suporteri in tribuna. Daca ne aducem aminte de meciul de la baraj, practic au fost momente in joc cand au intors soarta meciului. Cu Steaua la fel, cu Tg. Mures, am revenit in 10 oameni, conteaza foarte mult al 12-lea jucator, de aceea tin sa transmit un mesaj: sa vina cat mai multi, intr-un numar cat mai mare la stadion, sa indeplinim impreuna acest obiectiv.

Rep.: Cat timp sau cati ani vrei sa mai joci?
N.G.: Deocamdata mai am contract doi ani cu Vointa, eu sper sa-mi duc la bun sfarsit contractul, sper sa joc, in primul rand, sper sa fiu sanatos si sper sa ne indeplinim obiectivele pe care le avem. Pentru mine este o provocare sa ma intorc in Liga I, sunt si capitanul echipei, cu multi jucatori tineri, cu multi jucatori care n-au evoluat in Liga I, sper sa joc cat mai mult, deocamdata mai am doi ani de contract, apoi vom vedea.

Rep.: Capitania e sarcina grea. Cum te impui in vestiar?
N.G.: Depinde cum vrei sa privesti capitania. Poti sa o vezi ca pe o corvoada sau ca pe un lucru extraordinar, pentru ca atat timp cat ai o banderola pe mana, nu esti cu nimic peste ceilalti, ma refer la a fi certaret, a fi magar. A fi capitan e o responsabilitate, trebuie sa fii un model si un exemplu pentru ceilalti. Eu incerc sa fiu la acelasi nivel cu ceilalti, nu ma vad cu un cap peste ei. Nu sunt un tip certaret, nu-mi place sa critic, mi-a placut sa ma impun, ca si capitan de echipa, prin jocul meu mai bun, atunci devii un om respectat printre ceilalti si, pentru ca am o anumita varsta, nu-i face pe ceilalti mai respectuosi, dar ii face mai responsabili fata de mine, fata de echipa. Atunci, lucrurile se unesc si vin de la sine.

Rep.: La cate ocazii aveti pe meci, probabil ca ar trebui sa marcati mai mult, se cam pierd puncte si e pacat. In ideea asta, crezi ca e ghnion pur sau inca nu v-ati obisnuit cu Liga I?
N.G.: Nu cred ca e ghinion, atat timp cat avem si ne cream ocazii, inseamna ca jucam ceva si sunt convins ca vor aparea si rezultate. Poate ca este un nou inceput pentru fiecare, sunt lucruri noi, poate ne-ar trebui putin mai multa incredere si problema s-ar rezolva usor. Important e ca ne cream ocazii, avem momente bune, am avut si `ghinioanele` respective – cu Panduri, portarul lor, Mingote, a facut minuni. La Sportul Studentesc am avut atatea momente… poate o lipsa de concentrare, poate sunt emotiile inceputului acesta de campionat, poate si o lipsa d eexperienta, dar dupa numarul ocaziilor, inseamna ca noi jucam ceva. Sunt convins ca vor aparea si golurile si implicit vom aduna mult mai multe puncte.

Rep.: Spune-mi ceva din vestiar, ce nimeni nu mai stie. Aveti jocuri, aveti porecle?
N.G.: A vorbi despre vestiar e ca si cum vorbesti de o biserica. Este locul nostru sacru, lucrurile raman acolo. Am ajuns la un stadiu cu aceasta echipa, incat ne spalam rufele in familie. Atat timp cat ni le rezolvam acolo, celelalte lucruri se rezolva de la sine. Cand ma gandesc la vestiar, ma gandesc la colectiv, si atat timp cat vestiarul nu vestiarul nu este un tot unitar, vor aparea probleme. Nu este cazul Vointei. Deocamdata, si sunt suta la suta convins ca si multi ani de acum incolo, nu sunt probleme cu vestiarul acesta al Sibiului cu antrenorul Alex Pelici, care intr-adevar a reusit ceva extraordinar cu vestiarul, cu colectivul de jucatori.

Rep.: Spune-mi parerea ta sincera: Vointa isi atinge obiectivul(n.r. ramanerea in Liga I)? Si daca nu, crezi ca puteti sa o luati de la capat in liga a doua?
N.G.: Dupa cum s-a vazutin primele meciuri de campionat, eu zic ca nu exista o echipa care sa fie favorita la titlu si nici una `favorita` la retrogradare. Sunt rezultate imprevizibile, Vointa are din sase meciuri o singura infrangere, e o nou-promovata, am revenit si in zece oameni, am jucat de la egal la egal cu Steaua, eu zic ca lucrurile astea nu fac decat sa ne dea sperante ca vom termina un sezon in Liga I. Pe ce loc, asta ramane de vazut.

Rep.: Vointa e echipa de repriza secunda? Din ce am vazut, atunci intrati serios peste adversari.
N.G.: Vointa e o echipa de tot meciul, avem un stil de joc propriu, suntem o echipa care isi propune sa nu primeasca gol, suntem o echipa care nu are jucatori cu o valoare individuala extraordinara, suntem o echipa! Sunt momente in joc cand simti ca practic dominam adversarul fizic, asta denota faptul ca intr-adevar avem o conditie fizica destul de buna. Nu consider ca suntem echipa de prima sau de a doua repriza.

Rep.: Cum reusesti sa impaci viata de fotbalist cu cea de tata, respectiv de sot?
N.G.: Simplu. Acasa ma simt in largul meu, pentru mine e o relaxare sa ma intorc acasa dupa o zi de antrenament. Ne-am asezat la casa noastra, ne ocupam de educatia copiilor. Fiind familia ta, esti implicat suta la suta in acest lucru, nu implica un efort prea mare.

Rep.: Ce-ai zice daca peste ani ti-ar veni fetele acasa cu fotbalisti?
N.G.: Le-as sustine. Sunt copilele mele, le-as sustine chiar daca ar veni cu fotbalisti, directori sau oameni simpli. Tot timpul vor avea suportul meu, cu atat mai mult, deoarece eu jucand fotbal, poate as avea multe in comun cu ei.

Rep.: Vointa e singura echipa din Romania cu trei promovari consecutive, din ligile inferioare si pana in Liga I, iar tu ai fost implicat in acest lucru. Cum e sa faci parte din acest proiect?
N.G.: Este ceva extraordinar. Daca stai sa te gandesti ca acum trei ani jucam undeva pe terenurile din judet, care nu sunt tocmai bune, dar nu este problema mea, asa este in Liga a IV-a. Acum suntem in Liga I, e ceva senzational. Practic e, cel putin pentru mine, care poti sa spui ca ma apropi de un final de cariera, ceva nemaintalnit, un lucru la care nici n-am visat. Potential este, sunt fericit ca fac parte din proiectul acesta si sper sa o ducem cat mai mult in Liga I.

Rep.: Cum a inceput pasiunea ta pentru fotbal? Sau e doar o meserie si atat? Ce ai sacrificat pentru fotbal?
N.G.: Eu sunt de loc din Marsa. Prin anii 80, cand m-am dus la fotbal, Marsa, o colonie cu industie buna si cu foarte foarte mult sport, era unul din centrele de forta din tara, cu handbal, volei, box, haltere, judo, fotbal, vrand-nevrand mi-a intrat microbul acesta in sange. Toata ziua bateam mingea, nefiind calculatoare, nefiind nimic pe vremea aceea, m-am dus la fotbal si, ca dovada, din generatia mea multi am reusit sa jucam la un nivel destul de bun. Vorbesc de Tarcea, Martin Tudor, Stoica Cosmin, Zota, eu, deci practic generatiile noastre, care am jucat impreuna multi ani. E adevarat ca pentru a ajunge sa joci fotbal la un nivel foarte mare trebuie sa fii in primul rand pasionat de sportul acesta, trebuie sa-ti placa. Atat timp cat ai o pasiune si intr-adevar iti doresti lucrul acesta – pentru ca poti sa fii pasionat de ceva, dar daca n-ai dorinta si de a vrea mai mult – cred ca trebuie sa faci o simbioza intre lucrurile acestea pentru a face fotbal sau sport de performanta. E adevarat ca sacrifici multe lucruri, esti tot plecat, esti in cantonamente, cum am fost eu, am fost plecat, s-a neglijat familia – vorbim la modul frumos referitor la neglijarea familiei, dar n-ai fost acasa, ai fost plecat, e adevarat, ai multe ganduri.

Rep.: Meciul cu Mediasul a fost special pentru tine, pentru ca ai jucat si acolo?
N.G.: Da, a fost special pentru mine, la Medias a fost practic rampa mea de lansare pentru fotbalul mare. Eu de acolo am plecat in Rusia. Nea Jan Gavrila a fost unul dintre artizanii acestui lucru. A fost un meci special pentru ca m-am intors pe terenul de unde am plecat acum 11 ani. Era normal sa-mi doresc sa facem un rezultat bun, dar n-a fost sa fie. Mediasul e o echipa buna, am pierdut 3-0, au batut si pe Steaua cu 3-0, pana la urma demonstreaza ca Mediasul e o echipa puternica in campionatul Romaniei. Orgolii cu Mediasul n-am, pentru ca eu d eacolo am plecat, acolo am mancat o paine, `o paine destul de buna` la Medias. Un club si niste oameni extraordinari, care intr-adevar merita sa aiba o asa echipa si un stadion fumos pentru Liga I. Ii felicit si le urez multa bafta.

Rep.: Ce face `Gore` in timpul liber, cand nu poarta tricoul Vointei?
N.G.: Incerc sa petrec cat mai mult timp cu familia, incerc sa stau cat mai mult timp acasa. Imi pace sa merg cu bicicleta cu fetele mele. Tot timpul meu liber il dedic familiei.


Med Elite



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate luni, 19 septembrie 2011






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 29 martie 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter