SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGNinsoarea nu a incurcat lucrarile la autostrada Orastie - Sibiu

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Cu toate ca ieri a nins aproape non-stop, lucrarile la autostrada Orastie - Sibiu, loturile 3 si 4, au continuat intr-un ritm destul de bun. Lucrurile se misca in directia buna pe lotul 4, cel cuprins intre Sibiu si Saliste, mai ales ca santierul a inceput in toamna anului trecut. Pe lotul 3 au demarat lucrarile, insa zapada cazuta in ultimele zile nu iti poate oferi o imagine de ansamblu. Pe acest tronson, lucrarile de executie au inceput mai tarziu. Pe lotul 4, podurile si viaductele au inceput sa "ias[" din pamant, iar la inceputul lunii februarie vor fi demarate lucrarile la primul tunel de autostrada din Romania.

Aviz pentru tunel

Pentru a se putea incepe lucrarile la tunelul de autostrada (acesta va fi realizat in zona Sacel) este nevoie de avizul autoritatilor competente, mai ales ca in aceasta zona va fi defrisata si o poriune de padure. Constructorii spera ca aceasta problema va fi rezolvata in doua - trei saptamani, iar imediat vor fi demarate lucrarile, deoarece in zona se lucreaza deja la viaductul din apropierea viitorului tunel. Acest viaduct va masura aproape 200 de metri lungime. Reprezentantii firmelor constructoare spun ca se afla in grafic cu lucrarile, in conditiile in care de la demararea acestora nu a existat nici o zi de lucru intrerupta din cauza vremii. A fost atacat intreg tronsonul ce formeaza lotul 4 al autostrazii Orastie - Sibiu. "Lucram pe intreg lotul. Chiar daca a nins mult, putem efectua o serie de lucrari importante. Exista muncitori in fiecare punct de lucru", ne-a declarat Adrian Haiduc, din partea asocierii de firme care a castigat licitatia de executie. Pana acum, a fost realizata deco­pertarea terenului, s-au turnat fundatiile pentru podete, s-au realizat carcasele din fier-beton care vin introduse in pamant, terasamentele si tratarea pamantului cu un produs special si s-a inceput lucrul in santierele arheologice de pe traseul autostrazii. Cea mai avansata lucrare este podul din valea Salcii, unde pe langa turnarea fundatiilor s-au realizat si picioarele podului.

Lotul 4 au autostrazii cuprinde dou[ viaducte (unul de 200 de metri si unul de aproape 400 de metri), dou[ poduri, 4 pasaje auto, dou[ pasaje peste calea ferata, 39 de podete si pirmul tunel de autostrada din Romania.

Lotul 4 din autostrada Orastie - Sibiu masoara 16 km

Lotul patru al autostrazii Orastie - Sibiu este primul pe care au fost ^ncepute efectiv lucr[rile. Autostrada de la Orastie la Sibiu este impartita in patru loturi care masoara, in total, 82 de km. Valoarea investitiei pentru lotul 4 se ridica la 484.839.529,89 de lei fara TVA. Termenul de finalizare a tronsonului este aprilie 2013. Licitatia de executie a fost adjudecata de asocierea Astaldi SpA - Euroconstruct - Astalrom. Din cei 82 de km ai autostrazii Orastie - Sibiu, 36 de km vor strabate judetul Sibiu, la care se adauga si kilometrii de autostrada ai centurii oco­litoare a municipiului Sibiu. Cei 36 de km de auto­strada care vor traversa judetul Sibiu vor trece prin Miercurea Sibiului, Apoldu de Jos, Amnas, Aciliu, Saliste, Sacel, Cristian si Sibiu. Autostrada Orastie - Sibiu face parte din Coridorul IV de Transport Paneuro­pean Nadlac - Sibiu - Bucuresti - Constanta. Acesta este impartit pana la Sibiu in 9 tronsoane. Coridorul Nadlac - Sibiu se construieste din fonduri europene si o contributie de 15 % de la bugetul de stat.
de Cosmin Pal


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 26 ianuarie 2012


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 07 iulie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter