SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGNoi termene pentru centura: octombrie ? noiembrie

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Pe un vant teribil, prefectul Constantin Trihenea si senatorul Ion Ariton au vizitat, pentru prima oara in acest an, santierul centurii ocolitoare a Sibiului. Astfel au aflat si ei ca promisiunea facuta de prefect, referitor la tronsonul intai al centurii, nu se va materializa – mai precis, tronsonul care sa lege DN14 de drumul catre Ocna Sibiului nu va fi gata in iulie. Sau august. Nici macar septembrie. Ci undeva in octombrie sau chiar noiembrie.

Pentru oricine va vizita, insa, santierul centurii, va fi o placere sa descopere stratul de asfalt continuu dintre podul de la Gusterita si podul numarul 17, aflat la cativa zeci de metri inainte de finalul primei sectiuni a centurii. `Final` care se termina in plin camp si de la care mai poate fi ghicit traseul viitoarei centuri pe baza tarusilor infipti in pamant.`Deci traseul va putea fi terminat prin iulie... august... 31 august?`, a declarat prefectul Constantin Trihenea, corectat, de aproape, de constructorul centurii. Potrivit reprezentantilor Max Boegl – Geiger, mai devreme de octombrie nici nu poate fi vorba de finalizarea sectiunii intai a centurii ocolitoare si nici macar a tronsonului care porneste de la DN14. Intarzierile tin, potrivit constructorilor, si de aprobarea greoaie a unor noi solutii tehnice prin care sa fie reabilitate unele portiuni care au suferit deteriorari din momentul parasirii santierului de fostii constructori de la Todini.

Ideea mai importanta e ca, pana la urma, si cele mai pesimiste promisiuni anunta tot finele acestui an drept termen de finalizare a primei sectiuni.

Maine incep lucrarile la sectiunea a douaTot azi, prefectul si Ariton s-au intalnit, pentru prima data, cu reprezentantii Vectra Service, firma angajata pentru lucrarile la sectiunea a doua a centurii. Cu cateva utilaje acestia lucrau la amenajarea organizarii de santier, amplasata in apropierea intersectiei drumului catre Ocna Sibiu (DJ 106B) cu drumul catre Rusciori. `De maine vor veni si restul utilajelor astfel incat sa incepem lucrarile la decopertarea sectorului cu profil de autostrada. Aceasta portiune nu ar trebui sa impuna dificultati, speram ca vremea sa fie buna si vom termina lucrarea in acest an`, a declarat Bogdan Paltene, din partea Vectra Service.

Potrivit lui, lucrarile pentru reabilitarea si modernizarea celor 3,6 km de drum judetean care vor lega centura cu profil de autostrada de DN1/7 vor incepe in prima parte a lui aprilie. `Vom avea un numar de 150 – 200 de angajati care vor lucra pe acest santier. In perioada de varf a lucrarii vom sari de 300 de angajati. Lucrarile trebuie sa fie incheiate pana in noiembrie. Bine, poate vor mai ramane de executat unele lucrari precum cateva rigole langa DJ 106B`, a mai spus Paltene.

Acte aditionale de semnatValoarea contractului pentru sectiunea intai a centurii ocolitoare a Sibiului nu isi modifica pretul, chiar daca termenul de finalizare al centurii a fost amanat. Dar vor fi platite in plus o serie de lucrari suplimentare – cele necesare reparatiilor necesare portiunilor deteriorate. Aceste lucrari nu au fost cuprinse in contractul initial. Care este valoarea acestor lucrari nu putem spune, deocamdata – actele aditionale pentru lucrarile suplimentare nu au fost inca semnate. `In perioada urmatoare asteptam contractele`, spun reprezentantii constructorilor.
de Traian DELEANU


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 16 martie 2010


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 23 februarie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter