SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGNoica si Eminescu, pentru prima data "fata in fata "

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Personalitatile celor doi oameni de cultura, Noica si Eminescu, au fost transpuse nu numai prin cuvintele alese care s-au spus despre ei, ci si prin imaginile reprezentative cu acestia, rulate de col (r) Ioan Parean pe ecran pe parcursul intregului eveniment.

Lucrarea - o premiera

Cel din urma volum pe care Vasile Rusu l-a prezentat vineri este un document ce contine, printre altele, texte ale contemporanilor poetului Eminescu, precum Ioan Slavici si Ion Creanga, scrierile conturand aspecte ale genialitatii poetului. "Aducerea celor doua personalitati fata in fata este o premiera ", au fost cuvintele de debut ale autorului, precizand ca nicio alta lucrare nu ii trateaza simultan. in continuare, si-a centrat discursul pe prezentarea unor date semnificative despre personajele principale ale volumului sau, precizand ca "ramane pentru noi un motiv de mandrie faptul ca cei doi s-au intalnit la Sibiu si ca Paltinisul a devenit locul intalnirilor lor ". Cu un ton hotarat si raspicat, a blamat, insa, faptul ca romanii stiu foarte putine lucruri despre Eminescu si nu-l recunosc ca pe un simbol al culturii romane, subliniind ca al doilea mare " eminolog" este un german. Totodata, autorul considera o rusine faptul ca numele lui Eminescu a disparut de pe institutiile sibiene si e de parere ca Parcul Sub Arini ar trebui sa se numeasca Parcul Eminescu.

"O carte care caracterizeaza autorul "

Asa a fost definita opera "Noica si Eminescu (Filosoful si Poetul) " de catre prof. univ. dr. Dumitru Acu, presedintele ASTREI. Profesorul Vasile Rusu a avut alaturi prieteni, colegi care au realizat o retrospectiva a activitatii lui, referindu-se si la cartea nou lansata. Ca pe "o carte de invataturi, de care avem nevoie ", a caracterizat-o si redactorul-sef al revistei Rapsodia, Ioan Gligor Stopita, iar col (r) Nelu Lazar l-a numit pe Vasile Rusu "profesor erudit " si "autodidact sarguincios ", facand, totodata, o comparatie intre el si scriitorul Camil Petrescu. Prezentarea cartii a continuat cu alocutiunile col (r) Aurel Tomide, prof. univ. dr. Elena Macavei, prof. dr. Alexiu Tatu, conf. univ. dr. Anca Sirghie si prof. Ioan Bogdan. La final, doritorii si-au achizitionat cartea, primind si autograful autorului.


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 03 februarie 2014


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 28 mai 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter