SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGNoile blocuri din Piata Aurel Vlaicu vor avea cel mult sapte etaje

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »


Unul din cele mai importante proiecte imobiliare din ultimii ani din Sibiu – doua noi blocuri in Piata Aurel Vlaicu – va fi supus dezbaterii consilierilor locali in cursul acestei saptamani. Proiectul va primi autorizatie de constructie doar daca investitorii vor largi Aleea Buia astfel incat sa se poata circula in ambele sensuri.

Potrivit Regulamentului local de urbanism (RLU) intocmit pentru proiectul amintit, cele doua blocuri urmeaza sa fie construite in stanga, respectiv in dreapta cladirii Universitatii `Romano-Germana` (cladirea in care si Banca Raiffeisen isi are sediul). Cele trei cladiri vor fi lipite una de cealalta, rezultand astfel un front stradal asemanator celui de vizavi (unde isi are sediul Banca Transilvania).

Regimul de inaltime prevazut in RLU este S+P+6E+R, S+D+P+5E+R, S+P+6E+M sau S+D+P+5E+M, asta in conditiile in care blocurile de pe bulevardul Mihai Viteazul (in continuarea carora va fi construit primul bloc) au un regim de inaltime P+7E+M.

Oricare varianta va fi aleasa de investitori, inaltimea maxima admisa va fi de 25 de metri la cornisa superioara, respectiv 29 de metri la coama, masurata in punctul cel mai inalt. Procentul de ocupare a terenului va fi de maxim 55%, iar coeficientul de utilizare a acestuia de trei.

Doua ganguri de acces pentru pietoni

Cele doua noi blocuri urmeaza sa fie construite pe cele doua terenuri folosite in prezent ca locuri de parcare. Terenurile au fost vandute prin licitatie publica de administratia locala anul trecut. Reprezentantii societatii care a achizitionat terenurile, SC Imobiliare Royal SRL, au declarat pentru Turnul Sfatului ca intentia lor este de a amenaja in noile blocuri locuinte medii, iar parterul si etajul intai sa fie destinate activitatilor comerciale.

Inchiderea frontului estic al Pietei Aurel Vlaicu prin noile blocuri va `ascunde` cladirea cinematografului Arta. Pentru a facilita accesul pietonal la zona cinematografului, precum si la accesul secundar in cladirea RoGer, autoritatile locale solicita ca de o parte si de alta a actualei cladiri de birouri sa fie realizate doua ganguri: cel din stanga, dinspre strada Oituz sa aiba 2,5 metri latime, iar cel din dreapta, dinspre cinematograf, sa aiba o latime de trei metri.

Drum mai lat pentru soferi

Accesul auto in zona din spatele noului ansamblu se va face - potrivit proiectului supus votului consilierilor locali – pe strada Aleea Buia. `Realizarea investitiei ce face obiectul prezentei documentatii implica interventii de modernizare a circulatiei, prin modificarea traseului si gabaritului strazii Aleea Buia. In acest sens, carosabilul existent pe Aleea Buia, avand 3,5 metri si un singur sens de circulatie este propus pentru largire la sase metri, revenirea la circulatia pe doua sensuri, respectiv scurtarea traseului in vederea fluidizarii circulatiei`, se arata in proiectul amintit.

Parcarile se vor realiza, in parte, in subteranul celor doua noi blocuri, dar si pe terenul proprietate publica a municipiului. Pentru accesul la parcarile subterane, investitorii vor trebui sa concesioneze o suprafata totala de 325 de mp.

Cele doua terenuri pe care urmeaza sa fie ridicate noile blocuri au suprafete de 586, respectiv 581 de metri patrati. Administratia locala a hotarat sa vanda aceste terenuri tocmai pentru ca cei care le cumpara sa ridice acolo imobile care sa completeze, din punct de vedere urbanistic, Piata Aurel Vlaicu.
de Traian DELEANU


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 23 octombrie 2012


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 17 ianuarie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter