SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGNotarii publici Razvan Marginean si Simion Bexa, retinuti pentru aderare la grup infractional

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »


Doi dintre cei mai cunoscuti notari publici din Sibiu, Marginean si Bexa, au fost retinuti de autoritati pentru faptul ca au aderat la un grup infractional specializat in inselaciune si camatarie. Potrivit Politiei Romane, in perioada 2008 – 2012, zeci de persoane care au luat imprumuturi de la diferiti camatari, cu dobanzi cuprinse intre 10 si 50% pe luna si-au pierdut imobilele cu care au garantat.

ACTUALIZARE11:13. Potrivit unor surse din cadrul DIICOT, printre persoanele retinute in aceasta dimineata se numara doi notari, ambii `mostenitori` ai meseriei. `Razvan Marginean si Simion Bexa urmeaza sa fie dusi la Alba, pentru continuarea cercetarilor. Acolo procurorii vor face propunerea de arestare preventiva pe 29 de zile`, au declarat pentru Turnul Sfatului surse oficiale din randul anchetatorilor.

Razvan Marginean este fiul notarului public Nicolae Marginean, care a decedat in cursul acestei toamne. Mult mai surprinzatoare este retinerea lui Simion Bexa, unul din cei doi fii ai notarului public cu acelasi nume, persoana respectabila in oras. `Despre Simion Bexa multa lume are o parere foarte buna. Muncea foarte mult, la orice ora puteai apela la el pentru treburile specifice unui notar. Retinerea lui Razvan Marginean nu este, insa, tocmai surprinzatoare. La el puteai «rezolva» aproape orice, era in legaturi cu mai totii micii camatari, cu cei care construiau aiurea mansarde. Nu ma mira retinerea lui`, a declarat o persoana din anturajul celor doi.

Pe de alta parte, exista voci din acelasi anturaj care considera actiunea autoritatilor romane ca fiind abuziva. `Cum poti da vina pe un notar care nu face altceva decat sa certifice o intelegere intre doua parti? Ambii notari in discutie nu au facut altceva decat sa isi faca meseria. Nu era de datoria lor sa ancheteze ce era in spatele intelegerilor`, a declarat un alt apropiat al celor doi notari retinuti.

ACTUALIZARE 12:00. Procurorii DIICOT si politistii de la Crima Organizata se afla in momentul de fata la Biroul notarial al lui Razvan Marginean, unde efectueaza perchezitii. Dupa finalizarea verificarilor, Razvan Marginean va fi dus la Alba, pentru continuarea cercetarilor.


In grupul infractional destructurat azi de Politiei sunt, deocamdata, 17 suspecti. In afara celor doi notari publici, mai sunt implicati si un angajat al Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara.

Potrivit declaratiilor celor de la DIICOT, cei doi notari retinuti sunt, ambii, `fii` notarilor cu renume din oras: Razvan Marginean este fiul notarului public Nicolae Marginean, iar Simion Bexa este unul dintre cei doi fii ai notarului public cu acelasi nume.

Comunicatul Politiei Romane

In fapt, din investigatiile efectuate de politisti a reiesit ca, perioada anilor 2008- 2012, pe raza judetului Sibiu, suspectii Constantin C., Dumitru D., Daniel I. si Bogdan J. au constituit un grup infractional organizat, la care au aderat si alte persoane.

Scopul grupului era acordarea de imprumuturi cu camata si majorarea, ulterior, in mod nejustificat, a dobanzilor stabilite initial, finalitatea acestui fapt fiind deposedarea persoanelor care au imprumutat bani, de bunurile mobile si imobile aflate in proprietatea acestora sau a unor rude apropiate.

In perioada mentionata, zeci de persoane (parti vatamate) au apelat la acestia pentru imprumutul unor sume de bani, de regula in valuta, pentru care suspectii impuneau in mod obligatoriu o dobanda intre 10% - 50 % saptamanal sau lunar, precum si constituirea unor garantii imobiliare.

Totodata, din investigatii a reiesit ca suspectii nu acordau niciodata banii trecuti in contract si retineau la imprumuturile mai mari sume de 5.000 - 10.000 de euro, cu titlu de garantie pentru plata dobanzii.

Dobanzile erau majorate ulterior de suspecti, astfel ca valoarea acestora si sumele imprumutate ajungeau la cifre uriase, iar partile vatamate, aflate in imposibilitatea de a plati, pierdeau bunurilor gajate. Pentru recuperarea banilor, membrii grupului recurgeau la amenintari, acte de violenta si santaj asupra partilor vatamate sau a membrilor familiilor acestora.

Pana in prezent au fost identificate si audiate 15 parti vatamate.

Prejudiciul stabilit pana in prezent depaseste 1.000.000 de euro.

30 de persoane urmeaza sa fie conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Alba – Iulia in vederea audierii si luarii masurilor legale.

Membrii gruparii sunt cercetati pentru savarsirea infractiunilor de constituire, aderare, sprijinire a unui grup infractional organizat in scopul comiterii infractiunilor comise cu violenta (ca santaj, lipsire de libertate in mod ilegal, vatamare corporala, loviri si alte violente), inselaciune si activitati de camatarie.

Sursa: Politia Romana
de Traian DELEANU


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 12 noiembrie 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 28 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter