SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGNoua pentru fotoliul lui Bottesch

Stiri din Sibiu: Politica Adauga un comentariu »

Noua candidati doresc sa devina presedintele consiliului judetean (CJ) Sibiu, din partea a tot atatea partide politice. Nici unul dintre cei noua candidati nu a fost contestat la Biroul Electoral Judetean.
Cindrea si Ariton, siguri de castig
Fotoliul presedintelui CJ Sibiu este disputat de noua candidati: actualul presedinte al CJ Sibiu, Martin Bottesch (FDGR), vicepresedintii Iosif Moldovan (PC) si Gheorghe Dicu (PNL), fostul prefect Ion Ariton (PD-L), deputatul Ioan Cindrea (PSD), lidera PNtCD, Minerva Grama, fostul parlamentar, Dionisie Bucur (PRM), Adrian Gogota (PIN) si Constantin Tatu (Partidul Verde). Singurii candidati care s-au declarat deja invingatori sunt Ioan Cindrea si Ion Ariton. Martin Bottesch este dat deja ca si castigator de catre Klaus Johannis. Pentru cele 32 de posturi de consilieri judeteni, in cursa s-au inscris 441 de candidati. Candidatii pentru presedintia CJ Sibiu s-au inscris si primii pe listele de consilieri judeteni, pentru mai multa siguranta.

Cinci pentru scaunul lui Johannis
Actualul primar al Sibiului, Klaus Johannis (FDGR), considerat favorit pentru un al treilea mandat de edil sef al orasului are patru contracandidati: Constantin Trihenea (PD-L), Liviu Cotarla (PSD), Dan Condurat (PRM) si Marius Albin Marinescu (PNtCD). La Medias, primarul Thellmann, trecut de la FDGR la PD-L va avea de infruntat sapte candidati: Ioan Ivan (PNtCD), Partenie Lupsan (PSD), Octavian Isaila (independent), Paul Bahrim (PC), George Petrescu (PNL), Florin Olar (PNG-CD) si Ion Voina (PRM). M.A.
Regele, candidat de consilier
Regele rromilor, Florin Cioaba, impreuna cu fiul sau, Dorin Cioaba, vor candida pentru cate un post de consilier judetean la Sibiu pe listele Aliantei pentru Unitatea Romilor (AUR).

Candidatul Cioaba Florea Tanase

Regele Cioaba ocupa primul loc pe lista AUR pentru Consiliul Judetean Sibiu, sub numele de Cioaba Florea Tanase. Regele Cioaba a trecut in lista de la BEJ ocupatia de administrator. Fiul acestuia, Dorin Cioaba, de profesie tehnician, ocupa locul doi pe lista AUR pentru CJ Sibiu. Regele romilor crede ca are mari sanse sa revina in CJ. Acesta se bazeaza pe numeroasa populatie de etnie roma din judetul Sibiu. Numai in municipiul Sibiu traiesc 67.000 de romi, orasul Sibiu ocupand locul doi pe tara, dupa Targu-Mures, in topul celor mai populate municipii din tara cu etnici romi. La zecile de mii de voturi potentiale din municipiul Sibiu se adauga, teoretic, alte zeci din restul localitatilor din judet. Regele Cioaba a spus ca a renuntat sa candideze pentru functia de presedinte al CJ Sibiu, considerand ca are mai multe sanse pentru a fi ales ca si consilier judetean. Fiul regelui Cioaba, Dorin Cioaba, si scriitoarea Maria Mihai au fost inscrisi si pe lista de candidati ai AUR pentru Consiliul Local al municipiului Sibiu.

Regele nu s-a mai facut consilier ministerial

Regele Cioaba a ratat sansa sa ajunga consilier al ministrului de Externe, dupa ce ministrul Cioroianu a demisionat.Ministrul Afacerilor Externe, Adrian Cioroianu, intentiona sa angajeze, in regim de colaborare, cetateni de etnie roma la consulatele romanesti din tarile europene in care exista comunitati importante ale acestei etnii. Ministrul a cerut sprijinul comunitatii rome pentru autoritatile romane in vederea intocmirii unei 'harti' a repartitiei membrilor acestei comunitati atat in Italia, cat si in alte state europene. Cioroianu a evocat atunci, in context, o intalnire cu pastorul Florin Cioaba, care i-ar fi spus ca are informatii ca in Italia reprezentanti ai comunitatii roma din spatiul balcanic s-ar prezenta ca fiind romani pentru a avea avantajele unui cetatean european.

Regele a ramas presedinte de comisie

Regele romilor, Florin Cioaba, a anuntat in noiembrie, ca ministrul Adrian Cioroianu l-a numit presedinte al unei comisii consultative, de analiza a situatiei romilor din strainatate, care va functiona pe langa Ministerul Afacerilor Externe. Desi ministrul a plecat din functie, comisia ar trebui sa functioneze, iar Cioaba sa fie presedinte. Constant, Cioaba a luat apararea etnicilor sai. Conform lui Cioaba, singura vina a romilor este ca "ei sunt vizibili, mai ales femeile rome care au fustele largi".
de Maria ADAM


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 25 aprilie 2008


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 25 ianuarie 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter