SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGNoul Sibiu: cartiere noi, centre comerciale, parcari supraetajate, parcuri

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Centrul - loc de intalnire

ingloband si Centrul Istoric al orasului, Axa Centrala este gandita in jurul conceptului "Sibiu ca loc de intalnire" si porneste din zona Parcului Sub Arini, cuprinde Centrul Nou - Piata Unirii, continua in lungul Bulevardului Coposu si are drept capat zona Balanta.

Cea mai mare noutate pe care o aduce PUG-ul pentru aceasta zona este posibilitatea de a dezvolta Centrul de conferinte, congrese si spectacole, din zona Teatrul Radu Stanca - Piata Florilor- Cazarma 90, dar si un eventual Campus universitar, in locul actualului Spital Judetean, daca Sibiul va avea un Spital de Urgenta construit in zona Calea Poplacii.

Rolul Axei Centrale este cultural, universitar, dar si cu importante componente din sectorul serviciilor, afaceri, finante-banci, co­mert, si cel al adminis­tratiei.

Cibinul - spatii de locuit si agrement

Axa Cibin se desfasoara in jurul albiei Cibinului si cu­prinde trei portiuni, Axa Cibin Vest are ca destinatie seg­mentul de locuire, agrement in Lunca Cibinului - ┼×oseaua Alba lulia. Axa Cibin Centru va fi pentru servicii, comert, institutii si locuinte si Axa Cibin Est, are ca destinatie activitati economice, locuire, agrement.

Noutatile sunt un posibil car­tier rezidential, denumit Campusor, in spatiul dintre cartierul ┼×trand si Turnisor, dar si un viitor Parc Cibin Vest - ce va fi extins prin amenajarea luncii inferioare a Cibinului si va cuprinde dotari de agre­ment si o baza sportiva publica.

Sudul - locuinte, retele si dotari publice

Axa Sud este cea a locuintelor colective, cu retele de dotari publice, de utilitati si de spatii publice si verzi si cuprinde cartierele Hipo­drom I - IV si Vasile Aaron.

PUG-ul propune relocarea bazei hipice Vasile Aaron, care se intinde pe 38.000 mp, si amenajarea aici a unui parc de cartier si o parcare multietajata destinata locuito­rilor zonei.

O alta masura este prelun­girea strazii Ariesului pana la Calea Dumbravii pentru a fluidiza legatura dintre strada Rahovei - Dumbrava.

Zonele Ciresica, Cedonia, Luptei, Mihai Viteazu, Piata Rahovei, Piata Vasile Aaron vor fi reabilitate, poate fi construita o retea de parcari multietajate, iar pe spatiul eliberat pot aparea parcuri si locuri de joaca pentru copii.

Vestul - dezvoltare economica

Axa Vest este destinata extinderii activitatilor econo­mice, pentru locuire, agre­ment si sport. Va cuprinde Centrul Economic Vest, creat prin extinderea si dezvoltarea actualei Zone Industriale Vest, un Centru de Targuri si Expozitii, si Zona Rezidentiala Vest, care se va dezvolta preponderent la nordul Caii ┼×urii Mici.

in centrul acestei axe se va afla o piata in care se vor concentra dotarile publice aferente cartierelor de lo­cuinte: comert, servicii, scoli, gradinite, spatii verzi, piete agro-alimentare.

Aceasta este zona in care se pot face cele mai mari dezvoltari, iar potrivit docu­mentatiei PUG-ului "Zona Vest" urmeaza sa asigure rezerva de terenuri pentru dezvoltari de perspectiva, ea reprezentand directia strate­gica prioritara pentru ope­ratiuni de urbanizare viitoare.

Toate avizele din domeniul constructiilor pe care Prima­ria Sibiu le va elibera de acum inainte vor tine cont de noul Plan Urbanistic General.
de Sorana Maier


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 29 aprilie 2011


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 05 august 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter