SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGNoul spital Polisano, deschis la jumatatea anului

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »


Dupa ce la finele anului trecut, consilierii judeteni au aprobat prelungirea termenului de finalizare a Centrului de imagistica medicala, dr. Ilie Vonica a confirmat intentia de a deschide in vara acestui an noul spital structurat pe nu mai putin de noua niveluri.

Centrul de imagistica medicala de la Sibiu (nume relativ incorect dat de administratiei proiectului, deoarece specializarile sunt mult mai numeroase) este rezultatul investitiei realizata de SC Clinica Polisano SRL pe terenul pus la dispozitie de Consiliul Judetean Sibiu. `Eu investesc in special in domeniul sanitar, al sanatatii. Sper ca la sfarsitul primului semestru sa se deschid un spital foarte important, pentru pacientii din Sibiu si nu numai, pentru cei din regiunea centru si din intreaga tara. Va fi un spital cu foarte multe specialitati care nu se regasesc in celelalte spitale ale Sibiului`, a declarat Ilie Vonica, proprietarul grupului de firme Polisano. Declaratia sa a fost facuta in cadrul primei editii a Conferintelor Turnul Sfatului, de la finele lunii trecute. Ilie Vonica nu a dorit sa ofere detalii suplimentare. `In momentul in care ne vom apropia de inaugurare, vom organiza un eveniment pentru presa`, a spus dr. Vonica, pentru Turnul Sfatului.

15 milioane de lei, in cladire

Centrul de imagistica medicala de la Sibiu este o investitie ce va `mobila` cladirea ridicata in spatele Spitalulului Judetean cu un regim de inaltime D+P+6E+etaj 7 retras. Spitalul ar fi trebuit inagurat pana la finele anului trecut, dar SC Clinica Polisano SRL a solicitat ca `termenul fixat pentru inaugurarea Centrului medical sa fie prelungit cu sase luni, respectiv la data de 30.06.2012`.

Pana la finele anului trecut, au fost investite peste 15 milioane de lei in activele imobiliare ale viitorului spital.

`Solicitarea prelungirii termenului de finalizare si punere in functiune a Centrului de imagistica medicala se intemeiaza, asa cum rezulta din adresa mentionata mai sus pe urmatoare motive: costurile deosebit de mari ale investitiei; lucrarile de finisaj ale constructiei se afla in faza finala, la ora actuala realizandu-se lucrarile de finisaj interior. A fost demaratp activitatea de contractare a aparaturii medicale, precum si cea de efectuare a stagiilor de pregatire pentru personalul medical ce va lucra in cadrul sectiilor de cardiologie interventionala si transplant renal, din cadrul Centrului medical`, se arata intr-un raport al CJ Sibiu, de la finele anului trecut.

Completare la ceea ce exista

Noul spital va functiona in imediata apropiere a Spitalului clinic judetean Sibiu. Ceea ce, pentru managerul Spitalului, Adrian Santa, reprezinta un avantaj. "Nu va fi o concurenta intre noi, dimpotriva, cred ca va fi o colaborare stransa. Pentru Spitalul judetean cred ca ar fi convenabil un contract de colaborare, avand in vedere specializarile si tehnica absolutamente de varf care va fi adusa acolo. Spre exemplu, tomograful pe care l-am primit noi prin programul Ministerului «trage» opt serii intr-o tura. Cel de acolo, am inteles ca realizeaza 128 de serii", explica dr. Adrian Santa.

Nu numai pacientii ar avea de castigat, avand acces la tehnologie medicala de varf in imediata apropiere, ci si medicii, este de parere managerul Spitalului judetean. "In majoritatea centrelor private sunt multi medici pe care ii regasim si in sistemul medical de stat. Cred ca o gramada de medici de la noi vor lucra si in nou spital", adauga Santa. Intrebat daca el considera ca piata medicala din Sibiu poate asigura forta de munca necesara pentru deschiderea noului Spital, dr. Santa crede ca lucrurile se pot aseza, in timp. "Este interesant de vazut ce medici vor fi adusi. Dar sa nu uitam ca si pentru fertilizarea in vitro au fost adusi, la inceput, medici din Germania. Iar acum, restul ce au «crescut» se descurcã foarte bine".
de Traian DELEANU


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 20 februarie 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 25 noiembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter