SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGNoului prefect i s-a cerut sa continue ce au facut Ariton si Trihenea

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Noul prefect al judetului Sibiu, Horatiu Dumitru Racuciu, a fost instalat in functie, in prezenta ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, care i-a cerut sa continue procesul de descentralizare inceput de predecesorii sai.

Ceremonia a avut loc la sediul Prefecturii Sibiu, in prezenta mai multor parlamentari, a directorilor institutiilor descentralizate din Sibiu, a ministrului Economiei, Ion Ariton, si a ministrului Administratiei si Internelor, Traian Igas.

Igas a dat citire hotararii privind exercitarea cu caracter temporar a functiei de prefect al judetului Sibiu de catre Horatiu Racuciu, dupa care acesta a depus juramantul.

"Ma alatur echipei din Prefectura cu dorinta de a-mi folosi toate calitatile profesionale la bunul mers al acestei institutii. Sunt sigur ca experienta mea dobandita in administratia publica locala si centrala, ca si functionar public, ales local si, respectiv, director general OSIM, ma vor ajuta la solutionarea tuturor problemelor. Imi doresc sa fim o echipa puternica pentru Sibiu, pentru sibieni, pentru administratia publica romaneasca si, de ce nu, pentru Romania", a declarat Horatiu Racuciu, dupa depunerea juramantului.

Igas i-a cerut noului prefect al Sibiului sa duca mai departe procesul de reorganizare si descentralizare inceput de predecesorii sai.

"Este important pentru judetul Sibiu ca noul prefect sa duca mai departe anumite obiective, incepute de fostul prefect, domnul ministrul Ariton, si de domnul Trihenea. Stacheta este ridicata foarte sus. Va trebui sa faceti fata si sa duceti cu brio mai departe ce s-a inceput, nu in ultimul rand procesul de descentralizare. Este un obiectiv al nostru, al ministerului, dar trebuie sa fie al tuturor si, in calitate de ministru, va cer acest lucru, sa va implicati in ceea ce inseamna reorganizare, restructurare si descentralizare, asa cum am inceput. Puteti sa va bazati pe mine, ca voi fi alaturi de ceea ce faceti", a spus Igas.

Presedintele Consiliului Judetean Sibiu, Martin Bottesch, a declarat, la randul sau, ca spera sa aiba o colaborare foarte buna cu noul prefect.

"Consider ca judetul Sibiu s-a caracterizat, in ultimii ani, si prin faptul ca au existat relatii de colaborare intre institutii. Eu intind o mana si noului prefect si ii ofer colaborarea noastra pe tot timpul mandatului sau", a spus Bottesch.

Fostul director general al Oficiului de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM) Dumitru Horatiu Racuciu a fost numit prefect al judetului Sibiu pe postul ramas vacant dupa transferul lui Constantin Trihenea la Ministerul Economiei, schimbare anuntata de Ion Ariton inca din martie, dar nerealizata.

Numirea lui Racuciu in postul de prefect al judetului Sibiu a fost decisa de Guvern joia trecuta, prin hotarare.

Postul de prefect este vacant de la inceputul lunii decembrie, cand Trihenea a fost numit consilier la Ministerul Economiei si, ulterior, director general la Hidroelectrica, cu incepere de la 1 ianuarie.

Inlocuirea lui Trihenea cu Racuciu la conducerea Prefecturii Sibiu a fost anuntata insa inca din luna martie de actualul ministru al Economiei, Ion Ariton, pe atunci seful PDL Sibiu, dar fara ca schimbarea sa mai fie realizata.

In luna martie, Trihenea si-a luat ramas bun de la directorii serviciilor deconcentrate din Sibiu, anuntand ca a fost numit secretar de stat pe probleme de energie si resurse miniere in Ministerul Economiei. Gestul sau a survenit unui anunt al sefului PDL Sibiu de la acea data, Ion Ariton, actual ministru al Economiei, care sustinea ca Trihenea a fost desemnat secretar de stat in minister si ca decizia de numire, semnata de premierul Emil Boc, urma sa apara in cateva zile in Monitorul Oficial.

Ion Ariton anunta atunci ca prefectul judetului Sibiu, Constantin Trihenea, a fost numit secretat de stat in Ministerul Economiei, iar locul sau la Prefectura va fi luat de Horatiu Racuciu.

Cu aceasta ocazie, Trihenea afirma ca numirea la Ministerul Economiei este punctul maxim al carierei sale de energetician, avand in vedere ca din 1974 lucreaza in domeniu.

In Monitorul Oficial nu a fost publicata insa vreo decizie de numire a lui Trihenea ca secretar de stat, iar acesta a ramas prefect pana in luna decembrie.

O modificare de posturi a fost facuta insa in luna martie chiar la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci, unde Horatiu Racuciu a fost inlocuit la conducere de Gabor Varga, desemnat de UDMR, pana atunci consilier in cadrul Oficiului.Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
VARGA STEFAN VALENTIN ( 08.02.2011 06:27 )
PREFECTUL ARITON A FOST IMPOTRIVA CA EU CETATEANUL SA PRIMESC UN LOC SA-MI FAC O CASA. CHIAR DACA AM OBTINUT TERENUL CU SPRIJINUL JUSTITIEI PREFECTUL ARITON NU A RASPUNS PENTRU ABUZUL SAU.
PREFECTUL TRIHENEA A FOST IMPOTRIVA VERIFICARII ABUZURILOR SAVARSITE DE INTRATERESTRII DE LA PRIMARIA DUMBRAVENI.
DREPT URMARE AM CERUT CERCETAREA PENALA A ACESTUIA.NU S-A FACUT CERCETAREA PENALA SI DREPT URMARE AM ACTIONAT IN JUSTITIE PARCHETUL DE PE LANGA JUDECATORIA MEDIAS.
DA,ATI CITIT CORECT AM CERUT JUDECATORIEI MEDIAS SA OBLIGE PARCHETUL SA-L CERCETEZE PENAL PE TRIHENEA.ASA TRBUIE PROCEDAT INTR-UN STAT DE DREPT.
IN CONCLUZIE DACA NOUL PREFECT ARE ACEEASI ATITUDINE FATA DE CETATENI NU VA FI MAI BINE PENTRU EL.CETATENII DIN COMUNA SAROSUL PE TARNAVE NU VOR SA LI SE SPUNA CA FARA ACTE SAROSUL A DEVENIT SAT SI INTRATERESTRII DE LA DUMBRAVENI SA LE IA TAXE SI IMPOZITE AFERENTE MEDIULUI URBAN.


      

Alte stiri adaugate luni, 03 ianuarie 2011


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 05 iulie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter