SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGNu depindem de rusi. Pana la primavara

Stiri din Sibiu: Economic Adauga un comentariu »

Transgaz, Romgaz si E.On Gaz au tinut ieri sa asigure ca romanii vor avea suficiente gaze pentru a iesi din iarna, chiar daca rusii au inchis principala conducta.

Clientii E.ON Gaz Romania, printre care se numara si sibienii, nu sunt afectati de reducerea livrarilor de gaze naturale din import, a aratat ieri compania. "Deficitul de gaze naturale rezultat in urma reducerii livrarilor de gaze naturale din import nu afecteaza la acest moment clientii E.ON Gaz Romania.

Furnizarea gazelor naturale se desfasoara la parametri normali, deficitul fiind acoperit cu cantitati de gaze naturale disponibile din productie interna si din stocurile de gaze naturale existente. Astfel, pana in prezent, compania noastra nu a fost nevoita sa aplice masuri restrictive clientilor sai, a declarat purtatorul de cuvant al companiei, Franciska Zsigmond. La randu-i, directorul general al Transgaz, Ioan Rusu, a precizat pentru agentia Mediafax, ca livrarile de gaze rusesti catre Romania prin Isaccea au fost oprite in noaptea de luni spre marti, dar ca decizia nu afecteaza consumatorii romani, deoarece stocurile existente pot acoperi consumul.

Lamuriri au mai venit ieri si direct de la Ministerul Economiei, care a precizat ca Gazprom a sistat total furnizarea de gaze naturale prin statia Isaccea 2 la ora 3 dimineata, ieri, moment in care Transgaz a decis sa inchida complet statia de import pentru evitarea depresurizarii conductelor de transport. Cantitatea de gaze naturale intrata prin acest punct este de 4,7 milioane mc/zi. Astfel, importurile de gaze din Rusia au scazut la 73%.
Romania importa 6,5 milioane metri cubi de gaze pe zi, din care 4,1 milioane metri cubi de gaze prin Isaccea si 2,4 milioane metri cubi pe la Mediesul Aurit.

Ca urmare a sistarii livrarilor prin Isaccea 2, transportatorul de gaze Transgaz Medias a efectuat o serie de manevre tehnice in Sistemul national de transport gaze, astfel incat sa asigure cantitatile de gaze necesare pentru zonele de consum afectate de aceasta masura. "Nu suntem foarte afectati de aceasta masura, dar vor trebui probabil luate o serie de masuri de protectie", a precizat Rusu, fara sa ofere detalii. Potrivit directorului Transgaz, Dispecerul National de Gaze a transmis luni unor consumatori industriali o notificare prin care le cerea sa isi diminueze consumul de gaze, ca urmare a depasirii cotelor alocate. "Unii consumatori folosesc mai mult decat au dreptul prin cota alocata, iar Dispecerul le-a comunicat sa isi scada consumul", a spus Rusu.

Daca Romanii au rezerve care sa le asigure o iarna mai linistita, nu la fel se poate spune despre bulgari. Vecinul din sud consuma aproximativ 11 milioane de metri cubi de gaz pe zi, iar Rusia acopera 92 la suta din necesarul de gaze naturale al statului, in timp ce 8% provin din resurse proprii.

Rusia a decis sa diminueze semnificativ cantitatea de gaze livrate prin conductele care tranziteaza Ucraina la scurt timp dupa ce Reinhard Mitschek, directorul de operatiuni al consortiului pentru constructia Nabucco, a declarat ca un acord interguvernamental pentru proiect ar putea fi semnat in primul trimestru din acest an. "Suntem foarte optimisti ca vom ajunge la un rezultat in primul trimestru din 2009", a spus el, potrivit Mediafax. Declaratia lui Reinhard Mitschek a survenit luni, pentru ca in noaptea urmatoare, Rusia sa opreasca gazele spre Romania si zona Balcanilor. Nabucco vizeaza transportul de gaze naturale din regiunea Marii Caspice catre Europa, pentru a reduce dependenta de importurile de hidrocarburi din Rusia.
de Laurentiu PARNICA


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 06 ianuarie 2009


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 23 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter