SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGNu sunt doua orase : centrul si restul cartierelor

Stiri din Sibiu: Social Adauga un comentariu »

Lipsa centurii ocolitoare, nivelul de trai si nivelul de dezvoltare al cartierelor marginase din Sibiu sunt problemele identificate de deputatul Raluca Turcan in municipiu.

Reporter: Care este principala problema a sibienilor? Cum poate fi ea rezolvata?
Raluca Turcan: Cea mai mare problema a sibienilor – la fel ca a majoritatii romanilor – este nivelul scazut al veniturilor. Salariile si pensiile sunt mici si de multe ori acestea nu acopera nevoile unui trai decent. De aceea, PD-L si-a fixat drept obiectiv central al guvernarii cresterea veniturilor oamenilor, in asa fel incat sa ne apropiem cat mai repede de nivelul mediu de trai din Uniunea Europeana.
Specific pentru Sibiu, e clar ca avem probleme din cauza lipsei soselei de centura si a traficului aglomerat din cartiere precum Vasile Aron sau Terezian-Ţiglari. in acelasi timp, cred ca toti sibienii trebuie sa se bucure de atentie egala din partea autoritatilor, sa nu se creeze senzatia ca exista doua orase: centrul Sibiului si restul cartierelor. De exemplu, in Broscarie trebuie sa se faca mult mai mult. Şi acolo cresc copii, si ei merita crese si gradinite, parcuri si locuri de joaca, siguranta, curatenie. La fel se intampla si in Lazaret, in zona Podului Garii, in Gusterita sau Ţiglari. Probleme sunt, cel mai important este ca ele sa fie identificate si rezolvate de catre autoritatile locale si nationale.

Rep.: Ati prefera dupa alegerile din noiembrie o guvernare alaturi de liberali sau de social democrati?
R. T.: Eu imi doresc ca, pe 30 noiembrie, PD-L sa obtina un rezultat electoral care sa-i permita sa guverneze singur. Romania si romanii au nevoie de o guvernare responsabila, puternica si coerenta. S-a demonstrat in timp ineficienta aliantelor electorale, dar si consecintele extrem de negative ale unei guvernari minoritare. De aceea, in aceasta campanie dorim sa ajungem la cat mai multi oameni, sa-i convingem de avantajele ofertei noastre electorale, sa le spunem ca noi ii dorim pe ei ca singurii nostri aliati.

Rep.: Cat costa o campanie electorala pe vot uninominal?
R. T.: Depinde de campanie. Pentru cei care vor sa faca o campanie electorala din birou, poate costa foarte multi bani. Pentru cineva care e hotarat sa mearga printre oameni, sa poarte discutii, sa dea mana cu ei si sa le spuna direct ce vrea sa faca pentru ei, va costa foarte mult timp si mai putini bani. Limita legala pentru o campanie e de 50.000 euro, iar eu ma voi incadra cu siguranta in aceasta suma.

Rep.: Va doriti sa ocupati functia de ministru intr-un viitor guvern PD-L? Ce minister ati dori sa ocupati?
R. T.: Nu alerg dupa functii. Traiectoria mea politica demonstreaza asta. Am luat atitudine in PNL si m-am opus conducerii partidului intr-un moment in care aveam atat o functie de conducere in partid, cat si o functie in Camera Deputatilor. Eu cred ca politica trebuie si poate fi facuta profesionist, cu responsabilitate si cu suflet, pentru ca oamenii isi pun asteptari in declaratiile pe care le face un om politic la un moment dat. Cred cu tarie ca Sibiul merita sa dea un ministru in viitorul guvern al Romaniei.
Un Sibiu turistic sau economic?

Cele doua paliere sunt interdependente, tinand cont de potentialul pe care il are Sibiul. Programul Sibiu Capitala Culturala Europeana a demonstrat ca un proiect cultural poate contribui la cresterea economica, la atragerea de investitii, de turisti, cu impact direct asupra nivelului de dezvoltare a orasului. Cel mai mare pericol este sa se spuna „de acum gata, Sibiul a primit suficienti bani in 2007, sa mai astepte cativa ani, ca nu le mai trebuie ".


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 10 octombrie 2008


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 03 iulie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter