SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING"Nu voi fi un rebel"

Stiri din Sibiu: Educatie Adauga un comentariu »

in Universitatea "Lucian Blaga" au inceput deja alegerile la toate nivelurile. Constantin Oprean pare a fi singurul candidat pentru inca un mandat in functia de rector.
Reporter: Mai candidati pentru functia de rector?
Constantin Oprean: Daca cei care sunt in aceasta universitate doresc acest lucru si masa critica a oamenilor din universitate a constatat ca merit sa candidez in continuare, probabil ca voi raspunde in mod afirmativ. Nu voi fi un rebel daca voi constata ca nu exista un suport real si sigur. Nu ma voi baza pe strategii legate de modul in care doresc unii sa ma impinga in fata.
R.: Şi pe ce va bazati?
C.O.: Numai pe partea de infrastructura pot sa trec in vedere asa, cateva realizari: proiectul Facultatea de Inginerie, cladire Facultatea de Drept, cladire Facultatea de Ştiinte Economice, proiect Facultatea de Medicina, caminul studentesc numarul 2, cantina Facultatea de Teologie, camin si spatii de invatamant la Atlassib, colaborare Continental, Centru de perfectionare Paltinis, extindere si intrarea in proprietate spatiu Facultatea de Jurnalistica, caminul de pe strada Electricienilor, achizitie autobuz primarie, obtinere teren constructii bloc locuinte pentru tinerele cadre didactice, proiectul noii sali de sport, constructie Centru Universitar pe Banatului care este si el aproape in faza de finalizare, constructie camin tip hotel cu 250 de locuri, proiect mansardare la Facultatea de Litere, Arte si Istorie, intermedierea unor donatii ca urmare a relatiilor de prietenie pe care le-am avut eu...
R.: Ce astfel de donatii ati primit?
C.O.: Colanul si sigiliul rectorului, le-am primit in perioada mandatului meu de la Camera de Comert si Industrie, cea care reprezinta tot mediul economic si de afaceri din Sibiu. Nu le-a cumparat rectorul ca a vrut rectorul sa-si puna un colan la gat, e o chestiune legata de cooperarea cu mediul extern. Pe urma medaliile universitatii sponsorizate in totalitate de firma Atlassib, biblioteca de matematica.
R.: Pentru noul mandat ce obiective aveti?
C.O.: Vom continua toate investitiile pe care le avem demarate, vom dezvolta programele de studii in limbi straine, corelat cu cresterea vizibilitatii internationale a universitatii si accesarea unversitatii in structuri de decizie la nivel national.
R.: Va ganditi si la o restructurare a universitatii?
C.O.: Pot sa va spun sincer ca cele mai mari constrangeri nu au fost din partea mediului extern si din partea mediului intern. Probabil si din lipsa de comunicare de cele mai multe ori. Doresc o restructurare a universitatii la nivel institutional.
R.: Dar concret la ce restructurare va referiti?
C.O.: Ca sa dau un exemplu, dezvoltarea programelor de studii cerute pe piata. Noi avem o oferta destul de mare, va trebui sa ne focalizam pe programele care sunt cerute pe piata. Un alt exemplu, cand ma refer la partea de restructurare ma refer si la Directia administrativa. Vor trebui create structuri noi care sa gestioneze proiectele de fonduri comunitare si structurale, care au finantari extraordinare. Aici nu mai merge cu povesti.
de Stefan DOBRE


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 21 ianuarie 2008


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 14 iulie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter