SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGNumarul sibienilor protestatari a scazut in cea de-a sasea zi de manifestatii

Stiri din Sibiu: Social Adauga un comentariu »

A sasea zi de proteste la Sibiu a marcat si prima persoana ridicata de fortele de ordine. Un barbat care i-a scuipat pe protestatari, le-a spus sa renunte la mani­festatie si sa mearga la mun­ca a fost luat de jan­darmi din mijlocul oameni­lor infuriati si dus sa dea declaratii. Inci­dentul a avut loc pe Bulevar­dul Mihai Viteazu.

Numarul celor care au ie­sit ieri la protest a fost mai mic fata de zilele prece­den­te. Potrivit estimarilor, in Si­biu au protestat ieri apro­xi­mativ 1.000 - 1.200 de oa­me­ni, cifra avansata si de in­spectorul sef al IPJ Sibiu, Tiberiu Ivancea. Mult mai mare a fost insa cifra ­dat[ de organizator. Mircea Bucur, liderul Asociatiei Sibiu - Decembrie ‘89 a declarat ca numarul protestatarilor de ieri a fost mai mare dec]t cel de mari. Pro­testatarilor de ieri li s-a ala­turat si gale­ria e­chi­pei de fotbal CSU Vointa Sibiu.

Au inconjurat Piata Mare

Circa 500 persoane s-au strans, miercuri, in jurul orei 18, in Piata Mare din Sibiu pentru a participa la cea de-a sasea zi de proteste. De­monstrantii au avut cu ei pan­carte cu mesaje impo­triva Puterii, precum si stea­guri tricolore, fluiere si vu­vuzele. Ei au inconjurat de cateva ori Piata Mare pana cand multimea a prins con­tur, apoi au plecat pe traseul avizat: strada Nicolae Bal­cesc - Piata Unirii - Calea Dum­bravii - Bulevardul Mi­hai Viteazu si retur. in zona Piata Unirii, numarul protes­tatarilor a depasit o mie, pen­tru ca pe Bulevardul Mi­hai Viteazu sa ajunga la aproximativ 1.200.

Puscarie pentru cel care l-a ranit pe Sonoc

Cand au ajuns pe Bu­levardul Mihai Viteazu, pro­testatarii au scandat numele barbatului ranit la cap in timpul protestului de luni sea­ra, Alexandru Sonoc. Acestia au strigat cu totii "So­noc! Sonoc " si au cerut "Pus­carie " pentru autorul faptei.

Alexandru Sonoc a fost ranit luni seara cu un ghiveci aruncat de o persoana care locuieste in blocul 11 de pe Bulevardul Mihai Viteazu si ieri a fost operat la cap.

Incident tot pe Mihai Viteazu

Un sibian i-a scuipat pe protestatari si le-a spus sa mearga la munca. Jandar­mii l-au luat de langa coloa­na de manifestanti, inainte ca acestia sa apuce sa-l lo­veasca. Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Jandarmi al judetului Sibiu, Alexandru Costea, "per­soana respectiva statea pe marginea drumului si a avut o opinie contrara mani­festantilor. La un moment dat le-a strigat sa mearga la munca. Urmeaza sa stabi­lim daca cetateanul respec­tiv a avut si alte actiuni la adresa protestatarilor si daca fapta sa se poate inca­dra la instigare ". Potrivit aces­tuia, barbatul a fost ridicat de catre jandarmi si condus la sediu pentru iden­tificare si cercetari, el fiind luat de pe strada inainte ca manifestantii sa apuce sa-l loveasca. Potrivit unor mar­tori, barbatul i-ar fi scuipat pe unii dintre protestatari si acestia s-au infuriat. Jan­darmii urmeaza sa stabi­leasca exact in ce a constat fapta barbatului si daca acesta va fi sau nu sanc­tionat. Incidentul a avut loc pe Bulevardul Mihai Viteazu, aproximativ in acelasi loc in care luni seara un barbat a fost lovit in cap cu un ghiveci, iar, marti seara, doua masini s-au tamponat din cauza neatentiei soferilor care se uitau la coloana de mani­festanti.

Prefectul, multumit ca la protestele din Sibiu nu au fost incidente

Institutia Prefectului Sibiu a trimis ieri catre mass-media un comunicat in care isi exprima multumirea ca si­bienii au manifestat pasnic, fara incidente. "in cursul zilei de astazi (n.r. miercuri), prefectul Horatiu Racuciu si-a exprimat regretul pentru eroarea din comunicatul nostru de ieri (n.r. luni, cand a fost gresit mentionat nu­mele asociatiei de revolu­tionari), in fata domnului Mircea Bucur, liderul Aso­ciatiei Sibiu - Decembrie ‘89, intr-o discutie directa, desfasurata la sediul insti­tutiei. Cu acest prilej, dom­nia sa si-a exprimat, din nou, multumirea ca sibienii au de­monstrat pasnic si fara incidente. La randul sau, domnul Mircea Bucur a de­clarat ca organizatorii au asigurat buna desfasurare a marsului celor aproape 1.500 de participanti (n.r. facand referire la marsul de marti), prin oameni de or­dine si in colaborare cu de­tasamentele de jandarmi ", se arata in comuncatul Prefecturii Sibiu. La finalul intalnirii, prefectul Horatiu Racuciu si-a exprimat speranta ca si in zilele urmatoare marsurile sa se desfasoare in aceleasi conditii de ordine publica, fara incidente de strada.


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 19 ianuarie 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 27 noiembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter